USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Аби місто не лишилось без опалення, борги «Луцьктепла» гасить міський бюджет

23 Вересня 2016 12:00
Кошти на часткове погашення боргу перед «Волиньгазом» передбачили у змінах до бюджету міста.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів учора, 22 вересня.

3 мільйони гривень для ДКП «Луцьктепло» на погашення частини боргу перед ПАТ «Волиньгаз» передбачили у змінах для бюджету.

Нагадаємо, ДКП «Луцьктепло» з почату року боргує 16,6 мільйона гривень за розподіл газу. Борг виник за січень-лютий 2016 року, коли цю послугу вивели окремо. Поки тривав процес підпису договору, доки затверджувалися тарифи, фактично «штучно» накопичився борг. Це дало підставу газівникам щоразу погрожувати відключенням підприємства від газопостачання.

Цього місяця сторони домовилися, що до 1 жовтня «Луцьктепло» заплатить 3 мільйони гривень і погасить поточну заборгованість. Проте, як свого часу інформувала директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна, додаткових 3 мільйони гривень до 1 жовтня підприємству взяти ніде. Тож пропонувалося виділити ці кошти з міського бюджету, аби газ не відключили напередодні опалювального сезону. Урешті, згадані кошти в проекті змін до бюджету включили.

До слова, одна з проблем «Луцьктепла» в розрахунках з «Волиньгазом» полягає в тому, що газівникам потрібні «живі» гроші, а субсидії і пільги «Волиньгаз» не приймає. Тоді як в структурі надходжень теплоенергетичних підприємств субсидії і пільги складають практично половину.

Майже усі рахунки «Луцьктепла» арештовані, і всі кошти, які на них надходять йдуть на погашення боргів. Щоправда, як стало відомо, валютні рахунки підприємства, які використовуються для реалізації проекту ЄБРР днями розблокували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Споживач Показати IP 23 Вересня 2016 14:42
Не хоче брати "Волиньгаз" субсидіяльними векселями,а прийдеться,бо масове субсидіювання просто не залишає вибору.Звичайно,це в офшори не виведеш,але і проти Уряду не попреш.Живих грошей малята вам не бачити,привіт 90-ті,скоро бартер буде стукати в двері...
ЛУЧАНИН Показати IP 24 Вересня 2016 08:24
Де Ви шановні візьмете кошти на оплату газу - коли у Вас адміперсоналу більше як працівників
Лучанин Показати IP 24 Вересня 2016 09:37
"Газівникам потрібні «живі» гроші, а субсидії і пільги «Волиньгаз» не приймає."- вони живуть по своїх правилах, їм закони до лампочки.
колишній податківець Показати IP 24 Вересня 2016 16:16
За моєї пам"яті на "Луцькводоканал" і "Луцьктепло" гуляли схеми розкрадання коштів через фіктивні фірми. Недавно був скандал про операції з так званою давальницькою сировиною на "Луцьктепло", який благополучно "зам"яли". Підозрюю, що на усіх комунальних підприємствах міста з фінансами нечисто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus