USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому волинські фонди не увійшли в координаційну раду волонтерів

29 Січня 2015 11:13
Декілька волинських благодійних фондів не увійшли до складу новоствореної координаційної ради через звинувачення у піарі на допомозі військовим.

Про це стало відомо під час спільної прес-конференції у стінах Волинської ОДА вчора, 28 січня.Всього існує близько 20 структур, які ціленаправлено та постійно допомагають армії та добровольчим батальйонам. Вони і увійшли до складу новоствореної координаційної ради. Що стосується організацій, які більше піаряться на допомозі, аніж допомагають, то їх, зі слів самооборонівця Сергія Рижка, небагато – близько трьох.


«Ми не маємо права говорити, що ми зробили більше, а вони – менше. Але вони не будуть входити сюди (до складу координаційної ради, - авт.). Це - не політичне зібрання», - пояснив активіст.
Що стосується організацій, які зловживають своїм становищем, то їх, зі слів Сергія Рижка, – ще менше. Зокрема, структур, які прямо чи опосередковано пов’язані з політичними силами, - «дві-три, а то й одна».

Разом з тим, самооборонівець зазначив, що ці організації та особи не є шахраями, а просто намагаються привернути до себе увагу:

«Вони не шахраї, щоб ви розуміли. Вони просто говорять, що щось роблять, але з нами цього не координують. Але є й ті, які допомагають, а ми про них взагалі не знаємо. Це - прості люди, які потихеньку роблять свою роботу і не афішують».
Наостанок Рижко зауважив, що в нас немає проблем, актуальних для Києва. Коли на війні наживаються особи, які представляються волонтерами, хоча насправді просто виманюють в громадян кошти. Мовляв, Волинська область - маленька, де всі одне одного знають, а тому не є проблемою зателефонувати куди слід та перевірити ту чи іншу організацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus