USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Щодо Григоренка подали заяву в СБУ

5 Лютого 2016 18:12
«Жиди у 18 та 19 столітті споювали українців, і підприємці, які торгують алкоголем – «новітні жиди», які, користуючись бідністю і складною ситуацією, споюють українців». З такою "красномовною промовою" виступив заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко 3 лютого під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, оцінюючи роботу підприємців, які займаються торгівлею алкоголем.

Таке висловлювання депутат Луцької міської ради, адвокат Ігор Поліщук назвав неприпустимим у цивілізованому світі проявом антисемітизму та подав заяву в Управління Служби безпеки України у Волинській області і в Головне управління Національної поліції України у Волинській області про кримінальне правопорушення. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Натомість на сайті Луцької міської ради 4 лютого опублікували вибачення Сергія Григоренка перед представниками єврейської громади за таке висловлювання.

«Мною була вжита фраза про шинкарів 19-го століття в Україні в історичному значенні… Це було вжито у переносному значенні, без жодного наміру образити представників єврейського народу», - переконує пан Григоренко.

Однак Ігор Поліщук вважає, що висловлювання заступника міського голови - сильний удар по репутації міста і взагалі самоврядування, і Григоренко має відповісти за це приниження по закону.

«Щойно я подав заяви в управління СБУ у Волинській області та ГУ Національної поліції у Волинській області з приводу антисемітських заяв Григоренка, які він дозволив собі висловити на офіційному засіданні органу місцевого самоврядування. Вважаю, що в його діях є склад злочину, що передбачений частиною 1 статті 161 КК України, а саме - розпалювання національної ворожнечі та приниження національної честі та гідності. Це є неприпустимим для будь-якого міста, тим більше для Луцька, який позиціонує себе європейським містом. На жаль, заяви таких чиновників, як Григоренко ганьблять наше місто, міську раду, і, до речі, міського голову, який взяв Григоренка на роботу», - йдеться у дописі Ігоря Поліщука.



Окрім цього, Ігор Поліщук у своєму дописі пригадав, що відомого модельера Джона Гальяно у 2011 році за антисемітські вислови, які він озвучив в одному з паризьких кафе, негайно звільнили з посади креативного директора дому високої моди Christian Dior».

Щойно я подав заяви в управління СБУ у Волинській області та ГУ Національної поліції у Волинській області з приводу анти...

Опубликовано Ihor Polishchuk 5 февраля 2016 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 58
123 Показати IP 5 Лютого 2016 18:19
Григоренко явно щось курнув щоб таке ляпнути(
Луцьк до 123 Показати IP 6 Лютого 2016 09:56
Недарма ж писали, що в "Батькiвщинi" ( в Луцькрадi ) всього 4 депутати I серед них немае порядних.
321 до 123 Показати IP 6 Лютого 2016 10:57
Критика жидів - загроза національній безпеці...одразу в СБУ!
ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Лютого 2016 18:33
на жаль не хоче зрозуміти, що замість так званих акцій ( віча, мітинги, смолоскипні ходи тощо) державою повинні керувати прагматичні економісти крапка
Олекса Вільний Показати IP 5 Лютого 2016 18:38
І так проаналізуємо : яка кілткість пивних закладів у місті підконтрольна Романюку- безліч , згодні.! Отже Романюк бере цього вишкрябка на роботу, а він називає свого роботодавця ,, жидом"
Антон до Олекса Вільний Показати IP 6 Лютого 2016 10:57
Ти д*біл? При чому тут Романюк?!!!
Показати IP 5 Лютого 2016 18:55
Взагалі то в нас демократія і кожен має право висловлювати свою думку інакше це диктатура чи тиранія не можна судити людину за думки будь які якуб небезпеку вони не несли кому неподобається закривайте вуха тим більше що національності в украіні не існує
Лучанка до AС Показати IP 5 Лютого 2016 19:39
Це тебе в Україні не існує, а національністьв Україні існує, жидочок... і називається - УКРАЇНЕЦЬ!!!
АС до Лучанка Показати IP 5 Лютого 2016 23:32
У Вас в паспорті національності не має в свідоцтві про народження прочерк з 1991 року. Де написано що Ви украінка?,да я не жидочок,а Жид порхатий чи Маланец не важо.Я не ображаюсь абсолютно,навпаки це для мене комплімент-Дякую
Andrij до Лучанка Показати IP 11 Лютого 2016 14:10
Ne shanovna, ne gromadjanka Ykrajinu,, iz za takux ned**mkiv jak tu i grugorenko skladaetsja dyze pogana kartuna ykrajinskogo narody...... vsi mu evreji tak jak e nashadkamu. Isysa Xrusta z Ierysalimy. )))))))
Так до AС Показати IP 5 Лютого 2016 19:58
Цілком з Вами згідний, тим більше, що з давніх-давен євреїв у нас так і називали.Іудеї чи євреї- це назва літературна, а не народна, тому нічого в цьому кримінального немає. А от звернутися в прокуратуру і СБУ відносно дерибану землі- це було б правильніше. Чи Ігор Поліщук не бажає створювати прецеденту?
Andrij до Так Показати IP 11 Лютого 2016 14:13
Z davnix daven take ned**mku jak tu i nazuvalu evreiv zazdrja4i jixnim zdobytkam i statkam - zudamu, sho e obrazluvo tak samo jak i xoxol ......
наталя Показати IP 5 Лютого 2016 19:08
На пр. СОБОРНОСТІ є Пивна лавка, Пивна бочка, Пивний офіс, Пивна заправка, Пивна лавка, можливо, щось пропустила, не знаю, хто там власники, це не важливо, факт говорить сам за себе, адже пива повно, а книгарню ще добре пошукати треба. Григоренко озвучив правду, але некоректно.
Анонім до наталя Показати IP 6 Лютого 2016 11:00
Яка нафіг правда? В Україні заборонено продавати алкоголь? І може той григоренко не п'є?
Гершко Показати IP 5 Лютого 2016 19:16
Наш хлопака,на такій високій посаді,такої поганої думки про наших предків.Негайно звільнити з посади і переобрати на голову міської організації "Батьківщини" іншу людину.Наприклад Грицюка,чи Пустовіта.Ці бідні сіромахи ніколи словесно про своїх так не заявляли,завжди були толерантними до своїх вищих посадових осіб.А,що ж буде,якщо про це дізнається наша Бузя Капітельман? Вже повинен був зробити висновок наш ребе Кіндер,але чомусь мовчить.Непорядок, ні, в нашій сім"ї.
Мойша до Гершко Показати IP 6 Лютого 2016 09:17
Ой, ти мнє будіш рассказивать. Какіє люді в нашєй сінагогє? І якогось поліщука це образило. Що таке не читати Шевченка.
Гершко до Мойша Показати IP 6 Лютого 2016 13:42
Який зміст коментаря?
Шоооо? до Гершко Показати IP 6 Лютого 2016 11:13
Якій Пустовіт чи Грицюк? А може члени партії будуть вирішувати, хто буде очолювати міську парторганізацію? Шо ви тута пишете, геть недалекі люди!
Гершко до Шоооо? Показати IP 6 Лютого 2016 13:45
Не забудьте Бузю Капітельман головою зборів вибрати,коли переобирати будете,тоді нічого вирішувати не потрібно.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2016 19:41
Треба згадати Хмельницького. Українці де Ваша гідність???
ЛМК Показати IP 5 Лютого 2016 19:45
Григоренко може собі дозволити говорити, що хоче, а голова міської партії Батьківщина та заступник міського голови такого робити не має права. Геть з партії та геть з посади заступника
Анонім Показати IP 5 Лютого 2016 20:57
але ж Григоренко сказав чисту правду, можна сказати висловився мовою класиків нашої літератури
Анонімчик до Анонім Показати IP 6 Лютого 2016 11:10
А хто такий ЛМК? Може сам Пустовіт чи його соратникі, які свого однопартійця готові підставити в будь-який момент заради власної вигоди.?
соломонів суд Показати IP 5 Лютого 2016 21:18
Примітно, що Поліщук, аби виділитися на загальному фоні, переймає досвід Осіпова: дешевий акцент на особистості, що його й загубило. Чи варто з-за такої дрібниці переслідувати колегу і доносити на нього в СБУ? Я впевнений, що там таку "заяву" сприймуть з великою долею іронії, посміються, порегочуть і усе кінчиться банальною відпискою. Дитячий жест: він (вона) в мене забрали цукерку. Деяким доросли чоловікам характерний дефект: вони довго залишаються дітьми, навіть в зрілому віці. Поліщук до них належить. А Сергію треба бути обачнішим, адже слово - не горобець.
Валя до соломонів суд Показати IP 5 Лютого 2016 22:02
А якби Григоренка назвали на виконкомі сектантом через те, що він є свідком Єгови. Він би як відреагував?
А що тут не так Показати IP 5 Лютого 2016 21:47
Єврей - не жид??? і шинки не їхні??? Нє, ну я ізвіняюсь....
Andrij до А що тут не так Показати IP 11 Лютого 2016 14:15
Tu v jakomy stolitti zuvesh?moze tak v 17 zastrjag?
Don Показати IP 5 Лютого 2016 22:38
Григоренко вибачився лише через два дні, коли інформація дійшла до центрального офісу Батьківщини і Григоренка начальство просто заставило вибачитись. Якби не це - він би й сидів тихо.
Зі сторони до Don Показати IP 6 Лютого 2016 11:17
Люди, може б ви хоч трохи почали сіяти добро у своїх серцях! Вірьте у добро і воно буде навколо Вас, якщо не знаєте істини, то просто мовчіть, не говоріть те, в чому невпевнені, може той Григоренко має добру душу і робить більше добра чим дехто інший, проте він це не розголошує...не треба судити людину, в нього й так не легка посада, з якою по моєму він справляється.
7776 Показати IP 5 Лютого 2016 22:39
Григоренко - позор нашого міста, людина з явними відхиленнями.
Тарас Чурило Показати IP 5 Лютого 2016 22:41
Правильно, а то позаймали чиновницькі кабінети і думають що їм все можна
Ірина Таран Показати IP 5 Лютого 2016 22:43
То ключі йому від міськради давай, то вже тут проявив себе. Поганий піар, теж піар
Настя Показати IP 5 Лютого 2016 23:32
Чесно,добре ,що є такі добросовісні люди , які справді відстоюють позицію і розуміють антисемітизм . Григоренко вибачився , але це нічого не значить ... Слово образливе полетіло... І це заступник ??? ганьба!!! Звільнити однозначно;дякую , що відкрили очі;
Костя до Настя Показати IP 6 Лютого 2016 11:23
Марина, вам не очі відкрили, видно, що історію не дуже знаєте...це і проблема нашого народу...Григоренко цитував класиків, це абсолютно нормально! Я читаю коменти і дивуюся людям...в в своїх соцмережах не кидаєте статуси з цитатами відомих людей, скажу Вам більше, починайте з себе!! Люди в нас зовсім обнагліли, хуліганство на кожному кроці, вчитись ніхто не хоче, а потім від таких необізнаних людей і починаються проблеми в місті, бо їм очі бачите ніби відкрили...смішно і соромно водночас!
Анонім до Костя Показати IP 6 Лютого 2016 18:31
шановний.))я історію знаю і розумію.Тому цитувати класиків треба акуратно . А очі відкрили на те,що виклали на сайт відео поведінки Григоренка на виконкомі міської ради.ПОЗОР ДЛЯ ЗАСТУПНИКА((((
мораль Показати IP 5 Лютого 2016 23:34
колись вже мінюст розглядав питання з цього приводу і визнав, що вживання слова "жид" не є образою, адже в літературі воно є вживаним. Варто торкнутись заповідей Ісуса Христа, ясна справа - не всіх, а лише одної. Читайте Книгу, тобто П’ятикнижжя Мойсеєве - там про Отця мого небесного говорив Син Божий. П’ятикнижжя Мойсеєве, яке ми називаємо Старим Заповітом, написано івритом, дано Всевишнім жидам (а не євреям-іврім), саме жидам дано було завдання нести народам Світу Слово Боже. Якщо навіть в Біблії говориться жид - то які питання?!
Анонім до мораль Показати IP 6 Лютого 2016 00:27
Погоджуюсь з Вашими словами . Але в контексті слів Григоренка це звучить образливо .))))
Лопух Показати IP 6 Лютого 2016 00:49
Хто йому взагалі дав право, ображати людей, яку користь він приніс місту це гамно, цей Григоренко, має бути покараним, чмошнік
Луцьк Показати IP 6 Лютого 2016 01:02
коментар було видалено
Олександр до моралі Показати IP 6 Лютого 2016 01:07
коментар було видалено
Вох Показати IP 6 Лютого 2016 01:15
Повага Ігору Поліщуку, ставте їх в стойло цих перців з міської ради
Патріот Показати IP 6 Лютого 2016 09:22
Вчора нащадки Троцького і Кагановича вибачились за червоний терор і голодомор в Україні. Майже сто літ чекали і таки дочекалися.
Haha Показати IP 6 Лютого 2016 09:31
коментар було видалено
жид Показати IP 6 Лютого 2016 09:56
коментар було видалено
Куклус клан Показати IP 6 Лютого 2016 09:57
коментар було видалено
полішук Показати IP 6 Лютого 2016 10:11
дивно! чого ви не піднімаете рейвах коли вас називають "хохлами" чи банддерівцями!? а п"яною масою легше керувати! ---- "дайош побольше пойла!!""ура
киів Показати IP 6 Лютого 2016 10:19
жаль Григоренка! обмежених більшість і вони ніколи не зрозуміють правди.Добре.як що. все закінчеться тільки вибаченням! А дурних "хохлів" можна називати як завгодно! сумно....
Поляк Показати IP 6 Лютого 2016 10:30
Романюк ПОВИНЕН вигнати Григоренка з посади, бо інакше він є такий самий антисеміт як і його придворний поет-Григоренко. Йому в Європі ніхто не те що інвестицій не дасть, йому ніхто руку не подасть.
да!!! до поляка без Показати IP 6 Лютого 2016 11:36
а в Польщі як називають евреів????
до до!!! до да!!! до поляка без Показати IP 16 Лютого 2016 13:15
суть проблеми була не в слові "жид", а дурному порівняні. На слово "жид" ніхто не ображався
ник Показати IP 6 Лютого 2016 12:56
лиишний раз убеждаемся что депутаты у нас по принципу кто больше врет того скорей выбирут... вам там что делать нечего слуги народа.. занимайтесь делом а не умеете валите подальше. людям в украине и так очень сложно жить.. и вы еще дебилы устраиваете свои детские пиар компании....
калькулятор Показати IP 6 Лютого 2016 14:05
На початку 20 століття у Луцьку проживало 80 відсотків євреїв
Принциповий Показати IP 6 Лютого 2016 15:52
Я би хотів познайомитись з принциповим адвокатом Поліщуком. Маю матеріали на кримінал щодо відомих людей. На жаль з багатьма адвокатами розмовляв - бояться братися. Кажуть, що в Луцьку ніхто не візьметься. Адвокатів, виявляється теж тримають олігархи на коротенькому шнурку. Питання. Які ж вони адвокати?
Лучанин Показати IP 6 Лютого 2016 19:07
Григоренко, має відповідати своїй посаді і фільтрувати, а якщо бездара, то хай йде з посади, треба навчати людей, які посідають високі крісла міста, а не набирати всякий хлам і не потріб, почитайте його попередні посади, що спільного з супермаркетом ПАККО і заступником мера, не має нічого дивного, що воно ляпає брєдятіну
100% до Лучанина Показати IP 6 Лютого 2016 23:00
Гарно написано, головне правдиво
101 % до Лучанина Показати IP 7 Лютого 2016 00:29
Григоренко це помилка. Але це помилка Грицюка, помилка Пустовіта, помилка Кіндера, помилка Романюка. Хто наступний ще хоче помилитись? Не далекоглядні ви наші. Ганьба.
Нажаль Показати IP 7 Лютого 2016 19:49
Нажаль, це нічим не закінчиться, як завжди чиновник втіче від відповідальності, знову і знову докаже, що Майдан гідності, нічого цих виродків не навчив, вони надалі роблять, все що їм заманеться
Лучанин Показати IP 8 Лютого 2016 10:03
споконвіку жиди рахують себе обраним народом а всіх інших між собою називають гоями і в них немає гріха за те що вони зневажають, обдурюють принижують гоїв. Григоренко сказав все правильно і літературною мовою. А жиди гавкіт підняли за правду. Давайте ще Шевчека, Міскевича і сотні інших письменників та поетів притягнем до відповідальності за те що вони жидів жидами називали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus