USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чи домовилися на Волині про 6-денку у школах

21 Серпня 2014 11:27
Цьогоріч на Волині майже 14 тисяч першокласників. В облдержадміністрації розглядають питання про те, щоб запровадити в школах 6-денку і збільшити зимові канікули за рахунок весняних та осінніх.

Напередодні початку навчального року обласні та районні чиновники об’їжджають школи і садочки Волині.

Про це стало відомо під час засідання колегії Волинської ОДА сьогодні, 21 серпня.

Начальник обласного управління освіти Валентина Загрева повідомила, що за станом на 1 вересня в області функціонуватимуть 470 дошкільних навчальних закладів. Вводиться в експлуатацію 13 додаткових груп.

Шкіл різного рівня на Волині працюватиме 772. 1 вересня перший раз у перший клас піде 13 933 юних волинян. Це на 500 першокласників більше, ніж торік.

До слова, до управлінь освіти області звернулося близько 80 осіб, які переселилися з інших областей. 60 дітей переселенців влаштували у школи, 20 – у садочки Волині.

Нагадаємо, в Луцьку планують запровадити 6-денний навчальний тиждень і відмінити весняні та осінні канікули. А натомість збільшити зимові канікули, щоб зекономити газ.

Така рекомендація розглядається і всіма районними управліннями освіти.

Вже за тиждень на Волині вирішать, чи буде в області 2-місячні зимові канікули. Поки що 6-денний навчальний тиждень запроваджений у 43 навчальних закладах. Натомість член колегії, Луцький міський голова Микола Романюк запропонував централізовано прийняти рішення для області, подібне до рішення міськради.

Голова ОДА Володимир Гунчик погодився, що це питання потребує вивчення. І якщо буде потреба, то в області приймуть рішення про запровадження в школах 6-денки і відміни весняних та осінніх канікул.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
аяяй Показати IP 21 Серпня 2014 11:33
два зимових місяці діти будуть без нагляду і без навчання ,то чим же ім зайнятись?
Альона до аяяй Показати IP 19 Вересня 2014 18:00
А що нехай краще мерзнут і хворіють. Але зате ходитимуть до школи.
Ольга Показати IP 21 Серпня 2014 11:35
А санітарні норми?Посадити б наших урядовців за шкільну парту на 4 місяці без канікул ,без відпочинку та ще й з навчанням у суботу!Побійтеся Бога!Не знищуйте молоде покоління!
Педагог до Ольга Показати IP 21 Серпня 2014 11:47
А я рахую правильно. 6-ти денне навчання- це, що не відпочинок. А вони, що бідні там сильно переутомлюються.Зараз в класі добре вчиться мінімум 5-10- це найбільше учнів.Не хоче молодь учитися,бо не бачить в цьому потреби. Тато має фірму,має бабло буде його диття перевантужватись.Всеодно буде вчитись у найпрестижнішому вузі і, уявіть на державному.Так, що немає смислу добре вчитися, а потім остатися без роботи і одержувати копійки.А ,якщо тато має фірму, або чиновничок найменшого рівня - дитя в шоколаді.Вчителі приходять з університетів з дуже низьким рівнем знань . Ну, ми ж знаємо своїх учнів.Приходить мій учень в школі вчився ледь на трійки і він буде викладати? Що викладати, він шкільної програми не засвоїв? А тато чиновник в області. Все зрозуміло без слів.Хоч одна, випадкова ,чи розумна дитина попадає у нас в Луцьку просто так в школу?
Мама до Педагог Показати IP 21 Серпня 2014 23:11
Ви, горе-педагог, якщо таке мелете
Рая Показати IP 21 Серпня 2014 11:43
А чого ви дивуєтесь-хто освітою керує-стадо баранів, які і поняття не мають, що таке дитячий організм. Домучать тих бідних дітей, їх тепер і так більша половина хворих, нехай самі ті чинуші шагають щосуботи на роботу, безпрєдєл!
Каламар Показати IP 21 Серпня 2014 11:46
Це така ахінея, як те, що щороку, якимось дивом, дорожчає бензин на жнива... до чого тут відміна осінніх і весняних канікул...навантаження на бідних дітей й так величезне... Вже й ніби підручники Табачніка повідміняли...все хитро продумано! Головне, що є зовнішній ворог і під цей шумок можна розкрадати і "робити" абсолютно все, так що попередники були ще просто ягнолятками, а теперишніки вважають, що "схопили" Бога за бороду.... P.S. Моя покійна бабця, Царство їй небесне, казала: погана гискра поле спалить, але й сама згине.
1111 до Каламар Показати IP 21 Серпня 2014 12:12
Не розумію чого такий ажіотаж! До цього часу в багатьох луцьких школах була 6-ти денка і ніхто не знімав гвалту, що там бідні дітки перевантажуються і хворіють! Скажіть чесно, шановні батьки, що ви не знаєте що робити 2 місяці зимою з дітьми і чим їх заняти, тому в усьому винні школо, вчителі і чиновники! Крім, того тепла вода в наших оселях зявилася завдяки таки тим запланованим 2 місячними канікулами, а не 5 жовтня чи 1 листопада
Ольга Показати IP 21 Серпня 2014 12:06
А чим поган 6-денка. Я до 7 класу ходила у 6-денний навчальний тиждень. А от щодо навантаження, то програму потрібно переглянути.Чим погана програма 1995 року. Нове є лише в історії. А математика, хімія, фізика? Нічого ж не придумали. Для чого у 5 чи 6 класі шість уроківі ще два до і після уроків, загальна кількість - 8 уроків. Чомусь ми вчилися з меншим навантаженням, ще по радянських книжках, хоча і теперішні українські нічим не гірші, правда деякі бажають кращого підходу, і не є гірш освідчені, ніж теперішні діти.
Жора Показати IP 21 Серпня 2014 12:51
Це не з великого розуму! Докерувалися!!! А хто буде з дітьми, коли батьки ще працюють, мер! І в якій країні ще таке є, такі канікули!!! І гарячу воду подають як щось неймовірне, це обов'язок мерії! Нещасні!
небайдужа Показати IP 21 Серпня 2014 13:23
Тільки в Луцьку до такого дійшли ???
лучанка Показати IP 21 Серпня 2014 14:41
Хто може зрівнювати програму теперішнього навчання, з колишнім де учні в першому класі вчили алфавіт і писали палички і вчили букваря , а тепер таблиці віднімання і додавання , і техніку читання. Кому така економія енергоносіїв потрібна.Дивлячись на наших дітей і внуків з їхнім здоровям без канікул і шестиденку то незнаю які діти витримають до нового року з їхнім здоровям. Про що думають наші мудрі голови в міністерстві освіти мало було Табачника то знову появилися ще мудріші.Для чого нищите свдомо населення України мало війни неоголошеної, то беретися за освіту. Зняли допомогу на дітей до трьох років, мало зменшили виплати при народжені дітей, то ще залишилась освіта її не потрібно щоб були діти розумні, що буде на слідуючому етапі. Для чого був майдан на якому загинуло стільки людей.
добродійка Показати IP 24 Серпня 2014 09:11
Бажаю нашим мужновладцям працювати 6 днів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus