USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Дах тече, під’їзд затоплює: лучани 11 років замість ремонту отримують відписки

4 Лютого 2016 18:45
Коли тане сніг або йдуть дощі мешканці будинку по проспекту Грушевського, 14 не можуть дійти до своїх під’їздів. Кажуть, живуть, як у Венеції. У їхньому будинку протікає дах, стіни вкрились тріщинами, мощення будинку потребує ремонту та найбільшою проблемою є відсутність зливової каналізації і дренажної системи.

Історія ремонту будинку по проспекту Грушевського 14, розпочалась ще 2005–го.

«Постійно живемо у Венеції, бо вода весь час, після кожного дощу, після кожного снігу, чи то зима, чи весна.

Ми не на стільки багаті люди, щоб робити кожного дня ремонт, по-перше, а по-друге, ми – пенсіонери. Скільки років ми звертаємося - отримуємо відписки. Зверталися в комун транс, приїхала машина, викачала 4 машини води і поїхала», - обурюється мешканка Надія Іщенко.

Затоплює людям не лише подвір’я, а й елеватор, в якому знаходиться електрощитова. Ґрунтові води йдуть під будинок, стіни тріскаються і вкриваються грибком. Мешканці неодноразово звертались до влади міста, аби вирішити проблему, але у відповідь отримують лише обіцянки.

«Щороку нам обіцяють. З 2005 року нам написали: «В будинку не передбачена дворова зливова каналізація взагалі», - каже мешканка будинку, голова ОСББ «Родина Луцьк» Світлана Мальцева.

Декілька разів на рік мешканцям надають подібні відписки, очищають дощоприймальні колодязі та систему водовідведення. Але їх фактично не існує, це - муляжі зливової каналізації. Відтак, лучани щороку отримують відписки.

«Департамент житлово-комунального господарства Луцьккомунпроект замовили для проведення проектно-вишукувальних робіт на предмет визначення можливості підключення дворової зливової каналізації по проспекту Грушевського чи на вулиці Генерала Шухевича, тобто вивести, після завершення яких буде вирішуватись питання. 11-й рік», - показує відписку Світлана Мальцева.

Своєю чергою, депутат Луцької міської ради, керівник фракції УКРОП Ігор Поліщук ще під час минулої каденції в серпні 2015-го року зробив депутатський запит щодо цієї проблеми, однак отримав відповідь, в якій зазначається, що ситуація з будинком - на контролі, все нормально і жодних проблем немає.

Тим часом, прибудинкову територію обіцяють зробити наступного року за наявності коштів. Показово, що про дренажну систему та зливову каналізацію, яка є проблемою номер один – взагалі не згадують.

«У відписці у відповідь на звернення йдеться про те, що немає коштів - це неправда, кошти в бюджеті завжди є. Просто це питання пріоритету. На жаль, в минулій каденції

міський голова Микола Романюк керувався принципами політичної доцільності. На тих округах, де депутати опозиційні, наприклад, які були в депутатській групі «Новий Луцьк», а зараз в фракції УКРОП не так активно проводяться ремонти. Я вважаю, що і у зв’язку з цим відбуваються такі ігнорування потреб мешканців», - наголосив Ігор Поліщук.

Якщо питання про фінансування з міського бюджету дренажної системи та зливової каналізації для будинку, не вирішиться, мешканці можуть піти на радикальні дії. Вони готові вийти на вулиці міста і навіть перекрити дорогу.

Тим часом, не дочекавшись дієвих рішень від місцевої влади, мешканці будинку гуртуються і шукають підтримки.

Лучани неодноразово отримували допомогу від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» і за підтримки Офісів розвитку кварталу створили власне ОСББ «Родина Луцьк».

«До нас неодноразово на Офіс розвитку кварталу зверталися мешканці цього будинку. Я як депутат Луцької міської ради роблю запит до Луцького міського голови з питанням, щоб на цій прибудинковій території першою чергою зробили ремонт. Важливо, щоб будівля встояла», - наголошує працівник Офісу розвитку кварталу, депутат Луцької міської ради фракція УКРОП Орися Залевська.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Уляна Показати IP 4 Лютого 2016 19:53
По всьому Грушевського у дворах така ситуація. Бардак!!!
Тарас Чурило Показати IP 4 Лютого 2016 20:21
ЖКГ - це відбиток минулого. Люди повинні пройти цей шлях до створення ОСББ
Анонім Показати IP 4 Лютого 2016 20:27
Це робиться для того,щоб ОСББ не створювали.Бо ОСББ це як кістка в горлянці у влади...
Показати IP 4 Лютого 2016 20:31
Як комуняка Рюмкаюк людей обдурює брихуняка комсомольська скоро втопишся в тій калюжі
123 Показати IP 4 Лютого 2016 21:58
А люди самі не можуть самі перекрити кришу? Отримали державні квартири, і тепер ще їх мають і перекривати?
степко Показати IP 5 Лютого 2016 07:10
Злиана каналвзація не працює так, як треба у багатьох місцях у місті! І це владу не обходить! Знов, не дай Боже, будуть зливи, знов будуть підтоплення.... До кого звертатись.......
Селянин Показати IP 5 Лютого 2016 10:41
Шановні мешканці будинку.Ви,напене на 50% є сільськими жителями.Скажіть,хто вашим батькам або родичам робить ремонт будинків за бюджетні кошти.Може вже пора відходити від совка і робити ремонт і наводити порядок у своїх квартирах і будинках самостійно?Ви подивіться що робиться у ваших під"їздах,біля будинків.Може це влада цк вам робить?А у пенсіонерів є діти і внуки,які чекають ці квартири.Чи може хтось віддав квартиру місту?Я щрсь такого не чув.А ви депутати не будьте адвокатами(це звичайно добавляє голосів),а краще вчіть людей як наводити самим порядок.Учіться у селян.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus