USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутатам Луцької міськради «урізали» слово

26 Листопада 2014 14:15
Відтепер луцькі депутати менше розмовлятимуть під час сесійних засідань.

Про внесення змін до регламенту Луцької міської ради йшлося сьогодні, 26 листопада, під час засідання 66-ї сесії.

Зокрема, до трьох обмежили кількість запитань, які депутат може поставити доповідачеві стосовно того чи іншого сесійного питання.

«Запитання доповідачам і співдоповідачам ставляться письмово або усно. Зміст їх формулюються коротко і чітко. Головуючий на засіданні оголошує письмові запитання та надає слово для одного запитання депутату по черзі на засадах рівності. Депутат, який поставив запитання, може уточнити та доповнити його, а також оголосити, чи задоволений відповіддю.

Тим, хто виступає, запитання не ставляться, за винятком уточнюючих запитань від головуючого на засіданні. Депутат може ставити не більше трьох питань щодо конкретної проблеми», - йдеться у змінах до пункту 4 статті 35 регламенту міськради.

Зі слів секретаря Луцькради Сергія Григоренка, на перший погляд може здатися, буцімто це - обмеження прав депутата.

«Але ж є обмеження в швидкості. Якщо є розумні обмеження, то вони необхідні. Окремі депутати використовують запитання, як допит чи глузування над доповідачем», - мотивував такі зміни він.

Також посадовець зазначив, що депутат все ще може вносити поправки, виступати з заключним словом, запевняючи, мовляв, при внесення змін до Регламенту керувався законодавством і здоровим глуздом.

На це депутат Луцької міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зазначив, що такі зміни породжують загрозливу тенденцію. Адже останнім часом все частіше на сесійних засіданнях йдеться про зменшення кількості запитань, депутатських запитів, обмеження доповідача у часі.

«Така оптимізація загрожує повноцінній роботі сесії. Зокрема, є такі питання, які потребують детального розгляду і їх не можна вирішити лише за два чи три запитання. Давайте не створювати перешкоди самим собі», - звернувся до колег народний обранець.

Він закликав колег не голосувати за такі зміни.

Однак, на думку депутата Романа Романюка, обмеження депутатських запитань – саме та норма, що необхідна для конструктивної роботи депутатів.

«Саме три запитання дають можливість запитати основне, уточнююче, і, насамкінець, останнє», - зазначив він.

Обранці громади все ж за зміни проголосували.

Окрім того, відтепер депутат міської ради може входити до складу лише однієї депутатської фракції або однієї депутатської групи. Після відповідного оформлення матеріалів про утворення депутатської фракції, головуючий на пленарному засіданні міської ради інформує народних обранців про реєстрацію такої депутатської фракції, її кількісний склад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus