USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати не надали бурштинові надра жодній з п'яти фірм

7 Квітня 2016 13:09
Народні обранці волинської громади проголосували за те, аби не надавати жодному з 5 підприємств дозволу на користування надрами для видобутку бурштину, які розміщені на Волині.

Про це йшлося під час четвертої позачергової сесії Волинської облради сьогодні, 7 квітня.

Серед інших, не погодили надання надр з метою геологічного вивчення наступним підприємствам: ТзОВ «Асоціація міжнародної комерції «Агро+» (ділянка «Польська Гора»); ТОВ «Гірничодобувна артіль «Деревок» (ділянка «Деревок»); ТзОВ «Любешівська старательська артіль» (ділянка «Бірки»); ТзОВ «Т.П.П.» (ділянка «Северинівка»).

Таке рішення було вмотивоване тим, що попередньо профільна комісія Волинської обласної ради рекомендувала не погоджувати надання надр у користування низці підприємств, мотивуючи це тим, що документи потребують подальшого вивчення. Члени комісії звернули увагу на те, що відповідні управління не вивчили документи, які надало підприємство. До прикладу, у документах вказано, що рекультивація ділянки не передбачається. Тоді члени комісії вирішили рекомендувати облраді не підтримувати надання надр в користування ТОВ «Перша Волинська старательська артіль».

Аналогічні рекомендації ухвалили щодо низки інших проектів рішень: щодо погодження надання надр у користування ТзОВ «Асоціація міжнародної комерції «Агро+» (ділянка «Польська Гора»), ТзОВ «Любешівська старательська артіль» (ділянка «Бірки»), ТОВ «Гірничодобувна артіль «Деревок» (ділянка «Деревок») та ТзОВ «Т.П.П.» (ділянка «Северинівка»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Столяр Показати IP 7 Квітня 2016 14:07
в мене сьогодні чорний день..я вже мішки на бурштин пошив а тут на такий облом(((
User Показати IP 7 Квітня 2016 15:10
Депутати, ось вам ідея. Видобування бурштину потрібно віддати Збройним Силам України. Відповідно, частина прибутку від продажу бурштину буде іти на фінансування і розвиток ЗСУ, що на 100% зніме необхідність забезпечення ЗСУ із бюджету. 1,5% податок з населення, збір харчів в супермаркетах для військових, благодійні скриньки - все це стане непотрібним. Охорона бурштинових копалень буде теж покладена на ЗСУ, при виявленні "кротів"-нелегалів - вогонь на ураження без лишніх запитань. Тільки так можна розгребти цей бардак.
генерал армії до User Показати IP 7 Квітня 2016 16:32
Підтримую Вас, якраз третій поверх будиночка добудую та круту нову машину куплю коханці.
Товарищ Сталин до генерал армії Показати IP 7 Квітня 2016 19:40
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus