USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Двір на 800 тисяч: лучани нарікають на «благоустрій» майданчика

21 Травня 2015 20:59
У Луцьку міська влада відзвітувалася про ремонт ще одного двору. Всього цьогоріч заплановали відремонтувати 35 прибудинкових територій. З початку року таких об’єктів здали 4.

Сьогодні, 21 травня, приймали двір за адресою проспект Соборності 13 – проспект Молоді 23.

Частина мешканців, які не раз оббивали пороги з проханнями до міської влади таки відремонтувати двір, вийшли зустріти міських чиновників.

Одним з перших на місце прибув директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький. Він розповів, що на ремонт цього двору витратили з міського бюджету 892 тисячі гривень. А виконавцем робіт було ТзОВ «Луцька ДПМК».

Так, заасфальтували 491 квадратний метр тротуарного покриття і 1421 квадратний метр проїзної частини.
Крім того, за 30 тисяч гривень на прибудинковій території встановили дитяче ігрове обладнання: пісочниці, гойдалки, лавки, а за будинком футбольний майданчик обтягнули сіткою. От тільки до прийому робіт не встигли встановити ще й ворота.

Потому приїхав міський голова. Микола Романюк завбачливо вийшов з позиченої «Хюндай Сонати» за кількадесят метрів від основної групи мешканців.
Власне, чимало мешканців дякували міському голові і виконавцям робіт. Та от частині все ж не сподобалося те, в якому стані залишився дитячий майданчик. Дехто навіть не добирав слів, щоправда, подалі від групи, яка уважно слухала міського голову. «Дорогу зробили, і г***м запечатали», - лунали фрази.
Така красномовність стосувалася калюж, якими ряснів дитячий майданчик, де встановили обладнання.

Лучани кажуть: і до «благоустрою» після дощів не могли добратися до магазину - доводилося обходити, а на майданчику дітям погратися теж проблема.
І зараз не змінилася ситуація. Річ у тім, що обабіч асфальтової доріжки раніше був теж асфальт, але, кажуть лучани, ремонтники те покриття зняли, залишивши на місці яму.

«Тепер наші діти будуть по грязюці ходити», - бідкаються мешканці.
Власне, Іван Кубіцький почав виправдовуватися: сьогодні приймають роботу дорожників. А ту яму згодом засиплють землею.

Окрім дворових бід, лучан цікавило й питання будинкових лічильників на газ. Тут уже люди почули знайому історію обіцянок про встановлення ІТП за європейські кредитно-грантові кошти.


А от сусідньому двору порадили почекати з ремонтом – до наступного року. Бо цьогоріч ще мають кількадесят таких дворів. Мовляв, наберіться терпіння, може на наступний рік (за наступної каденції?) і вас внесуть в список.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
лучанка Показати IP 21 Травня 2015 21:32
двір вилизали, а люди всеодно не довольні...
вовк до лучанка Показати IP 21 Травня 2015 21:35
хами царя треба в ду** поцілувати за такий Лас-Вегас
Анонім до вовк Показати IP 22 Травня 2015 15:52
Ну то цілуй, як тобі хочеться. А за що дякувати? Коли навчимося вимагати належних умов за наші гроші, що сплачуємо щомісяця. А то подачку кинуть людям і дякуй. Двадцять метрів заасвальтували, а сотні дворів, що ноги поламати можна. ДЯКУЄМО, ЦІЛУЮМО В ДУПУ.
Кася Показати IP 21 Травня 2015 21:37
Зробили гарний двір, а люди невдоволені. Скільки не роби - то завжди нарікають. Як були ями, то було краще. Що за народ. А на дитячому майданчику теж треба було асфальт покласти, щоб болота не було? Та тоді б діти коліна всі там позбивали. Після сильної зливи природно, що трішки грязь є. Нічого страшного, адже за день все підсохне
Андрій до Кася Показати IP 21 Травня 2015 21:49
Та не асфальт на майданчику, а машину піску потрібно було висипати і розрівняти (тільки не тратуром, а лопатками і грабельками) і було всім щастя. А то танцювали-танцювали і не вклонились.
кася до Андрій Показати IP 21 Травня 2015 22:51
а тоді б болота не було б? та пісок як розмокне, то буде ще гірше
777 до Андрій Показати IP 22 Травня 2015 08:12
складається таке враження , що благоустрій потрібно тільки ЖЕКУ. Склільки людей живуть у будинку не стійте , не кричіть , а закачайте рукави та зробіть щось для своїх дітей і собі.
Блін до Андрій Показати IP 22 Травня 2015 11:03
То скиньтеся по 20 грн з квартири і завезіть машину піску на майданчик ДЛЯ СВОЇХ ДІТЕЙ, які проблеми??? Мало того, що держава дала приватизувати (читай - подарувала) квартири, то ше і зад вам до кінця життя витирати хтось має?? Нашо ватніків на сході шукати, їх і тут не бракує.
Ізя Показати IP 21 Травня 2015 21:39
Люди, майте совість. Коли вже вам всім вгодиш. Не робиш - погано, - робиш - теж погано. Всі такі цікаві. Зробили дорогу, тротуари, дитячий майданчик - радійте. У інших дворах мріють про це і чекають своєї черги. З часом всі полагодять. Дворів багато, а коштів у міському бюджеті - обмаль.
Знаючий Показати IP 21 Травня 2015 21:40
Скептично підсумували матеріал. Зроблять за наступної каденції й інші двори. Ви і не сумнівайтесь
Василько Показати IP 21 Травня 2015 21:41
А не могли не згадати у матеріалі про автомобіль міського голови. Та дайте вже спокій тій темі. Це ж не особистий автомобіль мера, а службовий. Висмоктуєте сенсацію з пальця
Лучанин Показати IP 21 Травня 2015 21:42
За пів року зробили 4ри двори... А до кінця року ще 31 ;-) і невже хтось в це повірить ... чергова обіцянка-цяцянка до виборів ... Аби ще з 4-ри штуки зробили за пів року... то за щастя.... От вчора в дощ/град цікаво було дивитися як асфальт вкладали на Відродження в р-ні "Золотого дракону" ... цікаво чи довго він там полежить...
Cусідка Показати IP 21 Травня 2015 21:43
А нащо той двір для них робити. Подивіться на фото, як вдячні і незадоволеніі жителі ставлять на бордюри машини. Рік-два і будуть просити знову робити ремонт.
Андрій до Cусідка Показати IP 21 Травня 2015 21:57
А куди ставити машини, якщо вони забули зробити додаткову автостоянку. Та, що запроектована ще савєтами маленька і не вміщує всі авто.
Лучанка з сусіднього до Андрій Показати IP 22 Травня 2015 11:39
Ви мабуть не були в цьому дворі і не бачили. Але два розширених місця для стоянки автомобілів там зробили. І доріжки гарні заасфальтували де раніше після дощу неможливо було пройти. Дорогу, тротуар і доріжки зробили - супер! Дитячі гойдалки і гірки поставили. А решту могли б самі жильці щось разом зібратись і зробити, а то звикли тільки г...м поливати
Анонім Показати IP 21 Травня 2015 22:27
Цінувати будуть тільки те , що самі зроблять. А так на дармовщину - берегтися не буде . Самі доводьте свій двір до того , як вам подобається. З 1988 року - а реально ще раніше цей будинок здали в експлуатацію- ніхто нічого не робив. Правда раз один чиновник організував : засипали трохи ями , пізніше грейдером розгрібли вибоїни - от і все за стільки років. Люди будьте трохи добрішими , як та жаба на дає вам жити. Цінуйте системність в упорядкуванні дворів в місті - такої системної роботи місто не знало зовсім . А хаяти все - розуму багато не треба. Респект міському голові!
123 Показати IP 21 Травня 2015 23:39
Бо треба було трохи території в того дитячого майданчика забрати і розширити площу для парковки, а то та яма - невикористана територія - і трава там не росте, бо затоптують, і машини немає де поставити. Взагалі наші прибудинкові території не пристосовані до автомобілів, абсолютно. Цю проблему потрібно вирішувати. Зате між сусідніми будинками повно невикористаних територій з лисими газонами, які наскрізь протоптані стежками, де не де з кущами та деревами, що хаотично чи то стирчать, чи то ростуть. Ну немає у наших людей хисту до благоустрою і порядку!
456 Показати IP 22 Травня 2015 10:02
нє щоб людям самим організуватися і висадити квіти, яблуньку і грушку, саджанці недорогі на розпродажах, то ниють і ждуть, хто б їм порядок навів! 20 грн. не витратять щоб посіяти айстри найдешевші. Добре ще, якщо під вікнами цибулька росте, як в нашому дворі, а в кого лопухи - штрафувала б !!!!!!
Я Показати IP 22 Травня 2015 10:47
Живу в цьому дворі, дуже вдячна владі за впорядкування двору.А те що у нас народ бидло, ніхто не винен, побачите через рік що зроблять з тих дитячих майданчиків. Щоб був порядок його треба підримувати, але не з нашими людьми
молодь Показати IP 22 Травня 2015 11:05
зробивби це палкін або товстенюк з осіповим то ВН співалиб оди. атак фуфло.
Віктор Показати IP 22 Травня 2015 11:06
Не потрібно ототожнювати всіх мешканців будинку з людиною, яка щось сказала "подалі від групи, яка уважно слухала міського голову". І саме цю людину чомусь почули "Волинські новини" ( а можливо і придумали) і на її словах побудували свій недолугий матеріал. Дивно, що поряд не знайшлося ще якогось "лучанина", який би висловив своє обурення автомобілем мера.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus