USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Експерти розповіли про небезпеку субсидій

26 Вересня 2016 07:00
Надання субсидій може обернутись для прохачів справжнім жахіттям, адже соціальні інспектори зможуть безперешкодно моніторити фінансовий стан одержувачів державної компенсації.

Про це повідомляє видання "Дзеркало тижня".

Експерт з питань соціальної політики Інституту соціально-економічних досліджень Маріанни Онуфрик вважає, що під гаслами масового оформлення субсидій приховали момент тотальної перевірки майнового стану українців, яка для багатьох громадян стане морально принизливою.

Існує маса механізмів, здатних запобігти всіляким зловживанням ще на етапі оформлення, — контроль над приховуванням доходів, перевірка достовірності поданих декларацій. Наприклад, якби нарешті була запущена Єдина аналітична система, більшості зловживань просто не було б. Процес був би прозорий і зрозумілий, а потреба у верифікації зникла.

Але ми пішли іншим шляхом — уряд зробив вигляд, що забезпечує соціальний захист, а громадяни щосили робили вигляд, що вони малозабезпечені. Нині ж уряд замість посилення контролю на етапі оформлення посилює покарання для тих, хто вже є одержувачем виплат", — зазначила Маріанна Онуфрик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 26 Вересня 2016 07:54
"...стане морально принизливою" - для хабарників, особливо. "...робили вигляд, що вони малозабезпечені" - хабарники, насамперед.
Вова до Анонім Показати IP 26 Вересня 2016 09:11
Для громадян, органи соцзабезпечення не займаються виявленням та покаранням хабарників.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 26 Вересня 2016 11:24
Шановний, у нас що, 5 млн. домогосподарств - ЦЕ ХАБАРНИКИ ? Думай над тим що пишеш. Чи ти хочеш БУТИ ОСОБЛИВИМ У СВОЇХ ДУРНИХ ПОСТАХ? А ти,до слова, отримуєш субсидію ? Якщо отримуєш , то твоїми словами - ти є ХАБАРНИК і робив вигляд ЩО " МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИЙ, насамперед ".
Анонім 2 Показати IP 26 Вересня 2016 09:24
Ласкаво просимо до поліцейської держави
Волинянин до Анонім 2 Показати IP 26 Вересня 2016 19:46
За Шо БОРОЛИСЬ НА ТО И НАПОРОЛИСЬ !
Укроп Показати IP 26 Вересня 2016 09:26
Задрали з тими субсидіями. Одні пашуть і економлять на всьому, а друге субсидії намутить і ходить насінням попльовуючи. Відмінити нафіг. Всеодно обман держави.
Оля Показати IP 26 Вересня 2016 09:48
Субсидії надають тим, які цього не заслуговують.Нам нема чого ботисятися, але багатим,які працюють за кордоном,неформлені,займаються бізнесом купи-продай ніде також неоформлені їм потрібно боятися.Але ,чого їм боятися? У нашій країні ніхто нічого і нікого не боїться.Тому,що їх ніхто не перевіряє,Невже важко проити по компу хто виїхав за кордон? А там одержують по 20-30 тисяч. А тут субсидії мають,квартирантів ціла хата. Грошики течуть.Отака держава,Скоро нас повивозять,бо за пенсію в30 доларів ми вже дохнемо
xaxa до Оля Показати IP 26 Вересня 2016 15:36
vyshche strybai!
КотофЕЙ Показати IP 26 Вересня 2016 17:30
у ВЛАСТИ НЕТ МОЗГОВ НАЛАДИТЬ ЭКОНОМИКУ-ВОТ И КИНУЛИ ПОДАЧКУ НИЩЕМУ НАРОДУ. А САМИ ОЧЕНЬ ЭФФЕКТИВНО ВОРУЮТ. ВОТ В ЭТОМ ОНИ ПРОФЕССИОНАЛЫ. ТАК ЧТО НАДО НЕ СУБСИДИИ ОБСУЖДАТЬ- А ДУМАТЬ ,КАК ЧИНУШ И МИНИСТРОВ НА МЕСТО ПОСТАВИТЬ. а СУДЯ ПО ЭКОНОМ.ПОКАЗАТЕЛЯМ,ИХ МЕСТО В СВИНАРНИКЕ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus