USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Адмінкомісія вирішила накласти штраф на власників 83 гаражів у Луцьку

30 Вересня 2016 22:41
Питання щодо знесення гаражів на вулиці Гірній розглянула адмінкомісія. На мешканців вирішили накласти штраф.

Про це повідомив Михайло Шелеп у мережі Фейсбук.

Нагадаємо, на вулиці Гірна мали знести 83 гаражі. Цього місяця на цій території відбувся день депутата, під час якого лучанам порадили, як варто вирішити проблему. Крім того, їх попросили прийти в департамент муніципальної поліції з документами, аби з’ясувати, хто із власників мешкає в будинку.

Так, керівник муніципальної поліції Юлія Сиротинська підтвердила, що людей кликали для уточнення даних, а насправді складали протоколи про адмінпорушення. Тобто людей обманули, але ніхто не вважає це проблемою, тому протоколи розглядали у звичному режимі.

Голова адмінкомісії Тарас Яковлев не бачить відмінності між випадками коли є 1-2 самовільно встановлені гаражі під будинками і коли є цілий масив гаражів (блидько 100), встановлених людьми при погодженні з керівництвом військової частини, до якої раніше відносились житлові будинки та територія під гаражами.

Всі члени адмінкомісії голосували за те, щоб накласти мінімальний штраф на кожного із власників гаражів (йдеться про 340 гривень, якщо не помиляюсь), жоден з членів комісії не зважив на аргументи людей.

Окрім того, члени адмінкомісії порадили тим людям, які не мають змоги оплатити штраф (більшість цих людей - пенсіонери) оскаржувати їхнє рішення в суді чи у виконкомі.

Зі слів, михайла Шелепа, присутня на засіданні адмінкомісії Юля Сиротинська недзвозначно заявила: ті, хто будуть оскаржувати рішення адмінки - тим гаражі знесуть першочергово. Тобто чиновниця прямим текстом погрожувала людям.

Щодо питання зі створенням гаражного кооперативу Тарас Яковлев обіцяв людям всіляко сприяти. Але чи буде результат такому сприянню поки не зрозуміло, бо люди вже роками просять про це?

"Я просив членів адмінкомісії зважити на той факт, що люди не ставили ці гаражі самовільно, а також те, що протоколи про адмінпорушення склали шляхом введення в оману людей, без належного інформування про їхні права, тому пропонував не підтримувати рішення про накладення штрафу, тобто не голосувати взагалі. Не прислухались", - йдеться у дописі.

Активісти планують допомогти людям оскаржити рішення адмінкомісії

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: ЛУЧАН, ЯКІ ХОЧУТЬ СТВОРИТИ ГАРАЖНИЙ КООПЕРАТИВ, ШТРАФУЮТЬ МУНІЦИПАЛИ

.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Люд Показати IP 1 Жовтня 2016 08:42
Нічого не зрозуміло. Кожна сторона крутить в свою сторону. А як має бути по закону?
Суд до Люд Показати IP 1 Жовтня 2016 12:27
Муніціпальна поліція, і адмінкомісія натхненна діями влади поповнити бюджет, діють не законно. На людей, які мають гаражі але не втановлювали їх - може купили, або перейшли у спадок на них муніціпали не мають право писати адмінпротоколи, а адмінкомісія не мае право накладати штраф. Адже дія їх на встановлення відсутня. Так вирішуе суд для тих людей котрі оспорюють рішення адмінкомісії.
Там де нас нема до Люд Показати IP 1 Жовтня 2016 14:36
А по закону буде так як з законом Гепрокурора!
по закону Показати IP 1 Жовтня 2016 09:17
всіх хто приймав участь у перевороті горбачовському та останьому на соловкі
Sdm Показати IP 1 Жовтня 2016 10:11
Здесь закон джунглей.Кто громче орёт- тот и прав.
Там де нас нема Показати IP 1 Жовтня 2016 14:32
А як ви вважаєте, правомірним будівництво ТЦ "Буратіно", коли людей позбавили прибудинкової території, світла, спокою у "законний спосіб"?Якщо мешканці згаданої території підтримують благоустрій, прибирають самотужки і їх влаштовує такий стан речей, то чому за них вирішую хтось зверху, а не вони самі у своєму дворі?
не за те Показати IP 1 Жовтня 2016 15:49
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus