USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Генплан не указ: багатоповерхівку для поліції в Луцьку хочуть узаконити

20 Січня 2017 12:27
Не минуло й місяця після того, коли депутати на сесії скасували рішення виконкому про затвердження ПДП скандальних забудов, як депутати знову розглядають те ж питання. Цього разу це стосується лише будинку для поліції.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 20 січня.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, рішення виконкому про коригування детального плану території забудови на вулиці Ковельській, 17 та затвердження ПДП для ділянки на вулиці Глушець, 28 грудня депутати скасували рішенням сесії.

Перша ділянка - там планує будуватися управління поліції. Незважаючи на те, що на вулиці Глушець видана декларація на підготовчі роботи, там уже розпочинається будівництво: виритий котлован, а ділянка обнесена парканом. Під час засідання виконкому депутати просили не затверджувати ПДП, адже там не передбачена забудова, відповідно до генплану. Навіть внесені зміни до зонування не дозволяють будувати об’єкт, який там хочуть – внесені зміни дозволяють будувати там до 5 поверхів.

ЧИТАТИ ЩЕ: БАГАТОПОВЕРХІВКА ДЛЯ ПОЛІЦІЇ У ЛУЦЬКУ: ДОРОГУ – ГЕТЬ, ЧУЖУ БУДІВЛЮ – ЗНЕСТИ?

Крім того, депутати отримали документи від державного підприємства «Охоронна археологічна служба України» від 2014 року в якому йдеться, що на цій ділянці свого часу було давнє поселення і будь-які роботи можна там виконувати лише після археологічних досліджень, а прокладання мереж можливе тільки за присутності спеціалістів-археологів. Земельна ділянки надавалася МВС, яке ліквідоване, а управління Нацполіції не є правонаступником і не має права там будувати.

Що ж до будівництва на Ковельській, 17, то нині триває розробка історико-архітектурного плану, на основі якого має бути новий генеральний план. І ця ділянка віднесена до історичного ареалу.

Тоді під час розгляду питання на сесії точилися гарячі дискусії: депутат Андрій Козюра захищав ПДП для Ковельської, 17, до якої має стосунок, а депутат Євгеній Ткачук – ПДП для будинку поліції. Та їхні аргументи колег не переконали і рішення виконкому про затвердження ПДП таки скасували.

Та сьогодні, 20 січня, під час засідання земельної комісії, голова комісії Євгеній Ткачук озвучив проект рішення, відповідно до якого пропонує внести зміни до згаданого рішення, прийнятого 28 грудня. Автором проекту вказана комісія, хоча з усіх членів комісії тільки доповідач був «в курсі» згаданої ініціативи. Змінами пропонується виключити пункт щодо будівництва на Глушець і залишити чинним пункт щодо Ковельської.

Спершу пан Євгеній озвучив пояснювальну записку, в якій йдеться, що депутатів «ввели в оману», а рішення, підтримане в грудні, «не містить жодної мотивації та порушує права бійців АТО». Йдеться, з його слів, про ділянку на вулиці Глушець, 40.

Така постановка питання обурила депутата Андрія Козюру, який прийшов на засідання комісії. Для нього цей проект рішення виявився сюрпризом і попросив слова.

«Може, на сесії виступите?» - спробував його зупинити Євгеній Ткачук. Та все ж Андрій Козюра виступив.

Він зауважив: в генеральному плані на місці будинку передбачена садибна забудова не більше як 4 поверхи з мансардою. ПДП ж, яке скасували, передбачає 10 поверхів, що є порушенням законодавства, тож, на його думку, скасували ПДП для будинку поліції правильно.

Натомість Євгеній Ткачук нагадав Андрієві Козюрі, як той, своєю чергою, захищав будівництво на Ковельській, 17: «Там продали землю під 2-поверховий комплекс, а ви пропонуєте багатоповерхове будівництво. А на Глушець велика кількість квартир буде віддана бійцям АТО». Щоправда, зауважили колеги Ткачукові, про Ковельську, 17 цього разу не йдеться.

Урешті, члени комісії вирішили голосувати. Спершу «за» проголосував лише Євгеній Ткачук. Микита Рабан, Микола Романюк та Аркадій Соломатін утрималися. Однак, згодом з’ясувалося, що йдеться не про підтримку проекту рішення, а про винесення його на розгляд сесії. Тож Аркадій Саламатін запропонував таки винести проект рішення на сесію. Цього разу «за» проголосували Євгеній Ткачук, Аркадій Саламатін та Микола Романюк, Микита Рабан утримався. Отож, питання про багатоповерхівку для поліції знову буде обговорюватися в сесійній залі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 20 Січня 2017 18:04
коментар було видалено
Ревізор Показати IP 21 Січня 2017 20:52
Знову лисий і очкастий хочуть обманути людей!
Українець Показати IP 21 Січня 2017 21:29
Так хай проведуть археологічні розкопки покопають може щось полєзне найдуть! А тоді будуйте свою багатоповерхівку для поліції.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus