USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Голова ОДА скерував у об’єднані громади Волині перевірку фінінспекції

21 Листопада 2016 10:11
Використання коштів державного бюджету об’єднаними територіальними громадами має перевірити фінінспекція. Відповідне доручення дав голова ОДА Володимир Гунчик під час апаратної наради сьогодні, 21 листопада. На його думку, це має «допомогти» об’єднаним громадам «правильно» розпоряджатися бюджетними коштами.

Начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Микола Томчук нагадав, що 5 створених об’єднаних громад на Волині отримали 26,5 мільйона гривень державної підтримки на розвиток територій: Устилузька - 8,7 мільйона, Голобська ОТГ 5,1 мільйона, Зимнівська 5,4 мільйона, Велицька - 5,1 мільйона, Смолигівська - 2 мільйони. Основні напрямки використання цих коштів - це реконструкція та ремонт комунальних доріг, закладів освіти, культури, капремонт системи водопостачання та вуличного освітлення, ремонт адмінбудинку. З 26,537 мільйона ОТГ використали 26,4 мільйона.

Прослухавши цю інформацію голова ОДА дав доручення Держфінінспекції перевірити в усіх п’яти ОТГ ефективність використання бюджетних коштів. Очільник ОДА запевняє, що це не тиск і не погрози, а «допомога».

«Це не те, що я не довіряю, а перевірити для того, щоб ми підказали про можливі помилки, які могли ОТГ допустити, може через брак досвіду. Тому треба надати таку допомогу громадам, аби вони могли ці помилки усунути, щоб в подальшому, при отриманні держпідтримки, не допускати їх. І так само про ці помилки варто розказати новим ОТГ», - пояснив він та переконував: жодних адміністративно-управлінських наслідків ця перевірка не матиме, крім випадків, за які передбачена кримінальна відповідальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
гунчику Показати IP 21 Листопада 2016 10:39
перевір свого першого зама на предмет.....на предмет"правильного" розпорядження бюджетними коштами, перевір свого зама кошарука, а то буде як в Миколаївській області
Анонім Показати IP 21 Листопада 2016 10:46
На рівні сільської ради мало хто розуміється на законах і рулять як їм хочеться. А це все кримінал.
234 Показати IP 21 Листопада 2016 10:47
голова ОДА не розуміє політики уряду - ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ, а скільки коштів іде через ОДА, хто перевіряє, а тут в порівнянні просто копійки, але не може втерпіти - як так без нього, мало мільйонів в декларації
Вікторія Показати IP 21 Листопада 2016 17:27
Старого вже час підгодить! Пора молодим!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus