USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Головний лісник Волині на попередній посаді завдав збитків на півмільйона

11 Листопада 2015 14:14
Виплата грошей держпідприємством без підтверджуючих документів, оплата ненаданих послуг, плата за будівництво, якого не було, - це короткий перелік порушень з коштами Державного підприємства «Цуманське лісове господарство» за той час, коли ним керував нинішній головний лісник області.

У розпорядження Інформаційного агентства Волинські Новини надійшли документи, згідно з якими нинішній виконувач обов’язків начальника управління лісомисливського господарства області Олександр Кватирко причетний до завдання значних збитків на попередній роботі у Цуманському лісгоспі.

Нагадаємо, призначення Олександра Кватирка тимчасово виконувачем обов’язків начальника ОУЛМГ Волині викликало хвилю обурення як у активістів, так і у лісівників. Активісти протестували під стінами Держлісагентства, згодом очільник Держлісагентства приїздив на Волинь.

Він повідомив, що очільника управління лісомисливського господарства обиратиме конкурсна комісія на всеукраїнському конкурсі. А до того часу управлінням керуватиме Олександр Кватирко. До слова, Громадська рада при ОДА висловила недовіру Олександру Кватирку і надіслала відповідні листи до Кабміну та Держлісагентства. Лісівники уже не раз просили звільнити Олександра Кватирка і призначити нового керівника. Щоправда, надходили в обласні структури і листи з підтримкою Олександра Кватирка.

Вато додати: нині завершується подача заяв кандидатів на згадану посаду. До слова, на посаду головного лісівника області претендує син колишнього заступника начальника обласного управління лісомисливського господарства Ігоря Ляховича, Роман.

А нинішнього виконувача обов’язків очільника ОУЛМГ не раз звинувачували у кримінальних діях. Сьогодні на пошту Інформаційного агентства Волинські Новини один з читачів надіслав декілька документів. Один з них – інформація Держфінінспекції.

Так, із тексту документу стало відомо, що Луцька об’єднана державна фінансова інспекція провела планову ревізію фінансово-господарської діяльності Державного підприємства «Цуманське лісове господарство» за період з 01.01.2014 по 30.06.2015 року (коли ним керував Олександр Кватирко).

Крім того, у 2014 році на виконання звернення прокуратури Волинської області від 02.07.2014 №07/1/4-348, працівники Луцької ОДФІ прийняли участь в спільній перевірці (в якості залучених спеціалістів) з питання додержання вимог законодавства щодо використання майна державного підприємства, а саме обґрунтованості визначення ціни договорів на виготовлення паркету з матеріалу замовника у ДП «Цуманське лісове господарство» за період з 01.10.2013 по 01.04.2014 року.

Проведеною ревізією та перевіркою встановлено порушень на загальну суму 905,4 тисячі гривень, у тому числі порушень, що призвели до втрат на суму 683,7 тисячі гривень.

При цьому із вищезазначеної загальної суми, допущено порушень, що призвели до втрат колишнім директором підприємства Кватирком О.М. на суму 571,8 тисячі гривень, які станом на дату подання інформації (жовтень 2015-го – ред.) не усунуті.

Так, згідно з результатами контрольних заходів встановлено факти безпідставного перерахування ДП «Цуманське ЛГ» коштів приватним суб’єктам господарювання.

Зокрема, ДП «Цуманське ЛГ» в порушення вимог Цивільного та Господарського Кодексів України, Законів України перерахувало кошти на загальну суму 305 тисяч гривень (а саме ПП Панасюк М.М. на суму 50 тисяч гривень, ПП Юзвенко Д.О. - 115 тисяч гривень, ТзОВ «Профі-Шина» - 27 тисяч гривень, ПП Позняковський О.М. - 35 тисяч гривень, ФОП Обруснік М.Ф. - 10 тисяч гривень, ФОП Лапчук А.В. – 20 тисяч гривень, ПП Юзвенко О.О. - 48 тисяч гривень) без укладання договорів чи угод та без отримання товарів, робіт та послуг, що призвело до збитків на вказану суму.

Також підприємством перераховано кошти ТзОВ «Арзу» в сумі 100 тисяч гривень без фактичного отримання транспортних послуг, що підтверджено зустрічною звіркою проведеною в ТзОВ «Арзу», внаслідок чого ДП «Цуманське ЛГ» завдано матеріальної шкоди на вищевказану суму.

Крім того, ДП «Цуманське ЛГ» у березні 2014 року перераховано ПП Юзвенку О.О. кошти на суму 50,3 тисячі гривень за будівельні роботи з будівництва будинку Горинського лісництва, які фактично не виконані. Внаслідок вищезазначеного порушення ДП «Цуманське ЛГ» завдано матеріальної шкоди (збитків) на суму 50,3 тисячі гривень.

Також, ДП «Цуманське ЛГ» протягом 2013-2014 років в порушення Господарського кодексу України та Статуту підприємства надавало послуги з виготовлення паркету із давальницької сировини для ТзОВ «ВІДО-ЛТД» за цінами нижче собівартості, внаслідок чого недоотримано доходів на суму 116,5 тисячі гривень, чим завдано підприємству збитків на вказану суму.

Вищезазначені порушення допущені колишнім директором Кватирком О.М., йдеться у документі Також згідно з результатами проведеної ревізії, встановлено інші порушення фінансової дисципліни, що не призвели до втрат.

Зокрема, ДП «Цуманське ЛГ» у 2014 році та січні-червні 2015 року перерахувало кошти за консалтингові послуги ДП «Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики «Укрлісконсалтинг» в обсягах, що перевищують суми витрат, передбачені у фінансових планах, та понад 1,5 відсотка обсягу чистого прибутку на суму 88,6 тисячі гривень, чим порушено підпункт 2 п.13. постанови Кабінету Міністрів України від 29.11.2006 № 1673 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів».

Зазначене порушення допущено колишнім директором ДП «Цуманське ЛГ» Кватирком О.М. та Мірошніченком О.М., якими здійснювалися вищевказані витрати за отримання консалтингових послуг.

Також, ДП «Цуманське ЛГ» протягом лютого-грудня 2014 року та січня- червня 2015 року завищили в обліку кредиторську заборгованість по розрахунках із Савоніком С.Ю. на суму 54 тисячі гривень, внаслідок невиконання останнім робіт по встановленню будиночка охорони заповідного урочища «Цуманська Пуща» в Горинському лісництві на вказану суму, чим порушили ряд нормативних актів.

Зазначене порушення допущено колишнім директором Кватирком О.М. та колишнім головним бухгалтером Васєвич Т.В.

Вжитими заходами ході ревізії заходами кредиторську заборгованість перед Савоніком С.Ю. на суму 54 тисячі гривень в обліку знято із розрахунків.

Так, згідно результатами ревізії, Луцька ОДФІ надіслала ДП «Цуманське ЛГ» лист-вимогу усунути виявлені порушення. А матеріали ревізій та перевірки передали до прокуратури Волинської області управлінню ПЗСЕ УМВС України у Волинській області.За матеріалами перевірки в якості залучених спеціалістів з питання додержання вимог законодавства щодо використання майна ДП «Цуманське ЛГ», а саме обґрунтованості визначення ціни договорів на виготовлення паркету з матеріалу замовника за період з 01.10.2013 по 01.04.2014 року прокуратурою Волинської області відкрито кримінальне провадження.
До слова, нині діяльність Олександра Кватирка на посаді очільника ДП «Цуманське ЛГ» управлінням замовчується, про що свідчить інший документ. Згідно з постановою Волинського окружного адміністративного суду, ОУЛМГ протиправно не надавали відповіді на запит про публічну інформацію. У запиті заявник просив надати інформацію, чи притягався до кримінальної відповідальності Олександр Кватирко, у тому числі й за корупційні діяння на посаді очільника Цуманського та Володимир-Волинського лісгоспів. Натомість заявнику запропонували прийти в управління «для здійснення необхідних уточнень та опрацювання поданого запиту». Таку відповідь суд визнав протиправною і зобов’язав у визначені законом строки надати письмову відповідь.
Крім того, згідно з наявними документами, нині розпочате кримінальне провадження за статтею 367 ККУ («службова недбалість») щодо діяльності Олександра Кватирка на посаді очільника ДП «Цуманське ЛГ»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
ну да Показати IP 11 Листопада 2015 15:05
проголосувала міськрада а винен романюк)))
ага до ну да Показати IP 11 Листопада 2015 15:30
ти хоч читав про що новина? тут про романюка ні слова, як і про міськраду. ти новиною помилився, любий троль.
справедливий до ага Показати IP 11 Листопада 2015 15:57
Головне цілуватись в засос із керівником агенства лісових ресурсів або помазати ну в 400 ооо тисяч зелених. і буде окей
лісівник до ну да Показати IP 11 Листопада 2015 15:48
вор должен сидеть в тюрме1
Нік Показати IP 11 Листопада 2015 16:11
: "Вато додати " )))))))))))))))))))))))))
Мавка Показати IP 11 Листопада 2015 16:11
Скільки вже можна писати про того Кватирка. Злодій, є злодій. Шістка Колісників є Шістка Колісників. Що тут не ясно. Всі все знають, а колісники тільки те і роблять що пропихають своїх людей. Сім'я ур*дів...
помічник лісівника Показати IP 11 Листопада 2015 16:34
До речі, цей "головний лісник" у пятницю в Агентстві лісових ресурсів проходить конкурс з переходом в.о. на посаду постійного начальника. Тоді почнеться кадрова чистка. Він вже пройшов цей конкурс з сумкою грошей, а в пятницю відбудуться лише прості формальності, вдарять по руках і потече віскі...
МІліціонер Показати IP 11 Листопада 2015 17:25
Перевірка проведена в 2014 році-була тишина, вспливає зараз, заява про злочин зареєстрована 04,112015 - а хто ж його два! роки приховував? стаття замовна і, напевно, недешева. А туще якийсь новий "Кандидат" на посаду. Хтось дуже сильний і хитрий буде знову керувати лісівниками на Волині, будете знову сидіти як миші і тихенько возити в Звірів.
та-ха до МІліціонер Показати IP 11 Листопада 2015 21:02
Колісник знову пхає з Каменя - Каширського Вовка на посаду головного лісівника, який приватизував держлізгосп міжгосподарський і по ньому відкрита кримінальна справа, во де собака зарита!
123 до та-ха Показати IP 11 Листопада 2015 21:59
В Ковелі ідуть чутки що Колісни Данилюка-клаповухого просуває на головного лісника області.
Я до 123 Показати IP 12 Листопада 2015 00:31
Писуки!!! Вам до цього часу всюди Колісник ввижається???!! От тирив він вас!!!!! Красавчик!!!!!
ігор терещенко до Я Показати IP 3 Грудня 2015 12:55
Із за таких як ви колісника прибічників війна на сході;роти позакривали!
Лісничий маневичі Показати IP 11 Листопада 2015 17:30
Сьогодні Радіон поїхав в луцьк і знов проплатив за статтю проти Кватирка оце непотріб
Людяність до Лісничий маневичі Показати IP 11 Листопада 2015 19:47
Ну хто не потріб то вам з маневичини видніше (мабуть). А от нам із Луцька, добре видно хто цей кватирко. Та за нього не потрібно писати статті. Некролог, от нащо він заслуговує.
інжинер дп до Лісничий маневичі Показати IP 11 Листопада 2015 20:09
В нас складаєтся враження що наш шеф скоро дови...буєтся і це було б правильно.
Вата Показати IP 11 Листопада 2015 17:45
Та не може бути він начальником управління лісового та мисливського господарства. Це ж тупе створіння, яке слухається свого хазяїна колісника. Воно ж без нього навіть кроку не ступить. Підкаблучник.
Я до всіх СУКСОТ Показати IP 11 Листопада 2015 19:51
Шановний Олександре Михоловичу з Вашим приходом в обл управління лісового господарства всі діректора поодягали на себе памперси бо дуже боятся Вас що Ви можете забрати від них золоте коритце і того варять і мутять воду роблять все щоб тільки облити Вас брудом. Бажаєм Вам успіху і терпіння.
знаючий Показати IP 11 Листопада 2015 21:48
До цьго варто додати ,що в кожному лісництві було вирізано без відводів і без лісорубних квитків по 400-500 найкращих сосен на хати з дикого бруса,а потім цей ліс ще втюрмі переховував,та те ,що найкращі дуби з рибчинським в док позаганяли найбільше з сильненського та цуманського лісництв, слива не встигав касу носити.
орлик Показати IP 11 Листопада 2015 21:53
а що- РАДІОН не людина КОЛІСНИКА??????????????????????????????? не перераховував гроші на колісничка фірми не збагачував його і його щинків???????????????????????????????
Пилип до орлик Показати IP 11 Листопада 2015 22:20
Радіон володимир, ніколи не був людиною колісників і крапка. тобто жирна велика крапка
Макс Показати IP 11 Листопада 2015 22:17
Той, Олександр Михолович, ще п*сюн перед усіма дерикторами. Все що він усвоїв в Лг це дерибан лісовими масивами, блядство, легка нажива грішми та бездарне керівництво. Запитайте цю бедару що таке бусоль, що таке діоптрії, тасаційний опис та інш. Це тупоголове дитя тільки і знає кожну дорогу марку автомобіля, найкращі алкогольні напої, куди краще дзвонити за повіями, та як краще стріляти в правоохоронців (криничка 2006) - http://gazeta.dt.ua/LAW/volodar_lisu.html
Wooder до Макс Показати IP 11 Листопада 2015 23:33
Тебе твоя Жаба таки задушить.....а щоб помилок по менше тут було, то може хтось мудрий і повірив би.а так...((((((((
Лучанин Показати IP 11 Листопада 2015 22:26
Панове........якщо можна до вас так звертатись?;))))))) Вам не надоїло плюватись отрутою?????? З цих ваших памфлетів можна зробити тільки один висновок - ВАШИХ ;))) В ЛІС ))) цей Головний Лісівник таки не допускає!!!!!!!;)))))))......а може він таки щось знає про вас...?????......в вам так сумно-сумно...і пиляти немає що????...........цей бруд вже набрид((
Ангел Показати IP 11 Листопада 2015 22:41
Дійсно! Цей бруд, словесна отрута та інш... вже набридло. Коли уже в кожній людині буде довіра та відповідальність перед іншими людьми. Коли ми так будем сперечатись як найкраще допомогти хворим людям, дітям. Люди не йдіть на поводку начальства (любого), і тоді не буде корупції, вимагайте від них відповідальності і повірте на посади чиновників набагато поменшає кандидатів.
7777 Показати IP 11 Листопада 2015 22:50
Не можуть вибрати незалежну людину яка працювала для людей а не для власного збагачення ,, !!! Але мабуть таких не має!!!!! Бо спочатку треба в Києві чистку зробити а вже потім і по місцях .!! Київ дає вказівки!!!!!
патріот Показати IP 11 Листопада 2015 22:54
Які "патріоти" замовили цю статтю? Ті якім не дають бути біля корита і далі безнаказано красти ліс? Прикриваючись громадськістю хочуть зберегти свої посади, або поставити своїх людей до влади. Ганьба!
Випадковий Показати IP 11 Листопада 2015 22:59
А мені говорили , що Кватирко порядний хлопець, сильний справедливий керівник. Люди за нього горою начебто. Може ці писаки просто бз...ть дуже????
Випадковий Показати IP 11 Листопада 2015 23:11
А прочитавши цю писанину, я таки бачу що цей Кватирко ще й не дурний, в його то роки.???? А тим , хто виклав в Інет результати перевірок, видно є чого страшитись і причини так нервувати!!!! Ги-ги !!!!!! Цирки якісь там у вас.
Випадковий Показати IP 11 Листопада 2015 23:24
А мені говорили , що Кватирко порядний хлопець, сильний справедливий керівник. Люди за нього горою начебто. Може ці писаки просто бз...ть дуже????
3-тя сторона Показати IP 12 Листопада 2015 20:13
я до лісового господарства відношеня не маю.але знаю що в кожного навіть мелкого лісника,рило в пушку,в горохівському лісництві дуби повирізали при куліснику,аде ще остались ріжуть хер знати при кому. вся влада злодії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus