USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«І хоч здригається від стогону земля…» День Знань у ЗОШ №15 Луцька

1 Вересня 2014 15:13
Свято 1 Вересня відбулося у непростий для країни час. Нинішні обставини, в яких опинилася вся країна, вимагають подвійної відповідальності від педагогів та учнів. Вчителі обіцяють докласти всіх зусиль, аби полеглі за Незалежність України Герої були не забуті, а їхню честь не осоромило підростаюче покоління. А учні прагнуть знань, аби стати достойними українцями.

Свято першого дзвоника відбулося в луцькій школі № 15. Сьогодні цей навчальний заклад приймає своїх першокласників. Юні школярі-непосидьки відсьогодні стали членами однієї великої родини – шкільного колективу, де вони проведуть найкращі 11 років свого життя.

«Школа щиро відкриває вам двері, запрошує до знань, до звершення нових висот. Сьогодні ми будемо навчатися любити свою Батьківщину, жити так, щоб нам було комфортно в нашій державі», - закликала директор школи Світлана Романюк.

Урочиста лінійка розпочалася з хвилини мовчання за загиблими Героями Майдану та воїнами АТО. До слова, сьогодні Луцьк прощається з випускником цього навчального закладу Юрієм Оніщуком.

Школярам нагадали, що нині в навчальних закладах міста є учні, які були змушені покинути домівки і переїхати на Волинь, втікаючи від жаху війни.


«Не всі учні нашої України повернулися в свої школи через військові дії. Частина з них змушені покинути свої місця і жити там, де їм затишно. Я думаю, що і в вашому навчальному закладі навчатимуться такі діти. Тому прошу, оточіть їх увагою, товаришуйте. Є серед вас і ті, які переживають за близьких, які нині захищають нашу державу. Нехай вас ніколи не покидає віра. Адже така духовно патріотична нація мусить бути щасливо», - зауважила представник міського управління освіти Ольга Матвійчук.

Школу старанно готували до навчального року, робили ремонт і оновлювали навчально-методичну базу. А ще в учнів ЗОШ № 15 з’явився новий футбольний майданчик зі штучним покриттям. Такий подарунок освітній заклад отримав від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». А презентував його випускник цієї школи, юрисконсульт фонду, депутат Луцької міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук. Він привітав учнів з Днем Знань і побажав дітям, аби вони стали достойними школярами.
«Сьогодні усі ми живемо у непростий час, і кожен з нас отримує складні уроки життя. Саме тому потрібно з подвійною відповідальністю ставитися до усіх розпочатих справ: вчителям до навчання, виховання патріотичного духу, а учням – до здобуття нових знань. Я бажаю усім миру, добра, злагоди, здоров’я, впевненості у завтрашньому дні і процвітання. Нехай здобутки учнів стануть предметом гордості для їхніх батьків та наставників. Множте свої знання, ставтеся до навчання старанно. Адже у ваших руках – майбутнє нашої країни і рідного міста Луцька. Для того, щоб ви були міцніші, здоровіші, сильніші, благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» дарує футбольне поле зі штучним покриттям, щоб діти могли всесторонньо розвиватися, щоб їхній фізичний розвиток був гарним», - зазначив він.

Директор школи додала, що цей майданчик покращить навчально-виховний процес, і стане ще одним інструментом, щоб їх учні могли краще займатися спортом, а уроки фізкультури були цікавішими і кращими.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ПІДГОТУВАТИ ДИТИНУ ДО ШКОЛИ. ПОРАДИ ПСИХОЛОГА

Дітей вітали також їх вчителі, а класовод 1-А класу Світлана Михиринська пообіцяла, що кожен день у школі для них стане днем відкриттів і звершень.

«В такт легенькому вітерцю і під шепіт опалого листя приходить до нас золотокоса осінь. А разом з нею і перше осіннє свято - День Знань. І хоч сьогодні засмучене небо, десь здригається від стогону земля, в сльозах вся Україна, та свято це особливе, бо школа, як і кожного року, гостинно відчиняє свої двері учням. Для вас цей дзвінок продзвенить уперше. Щодня ви дізнаватиметеся щось нове та незвідане. І що б ви не дізналися сьогодні – завтра буде ще цікавіше», - додала вона.
Згодом школярів запросили до школи на перший урок, який мав назву «Україна - єдина країна». Нагадаємо, сьогодні в усіх школах мають відбутися «уроки мужності», на яких учням розповідатимуть про тих, хто нині захищає Незалежність нашої держави і вшанують тих, хто поліг у бою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Валерій Показати IP 1 Вересня 2014 17:52
Аж мурашки бігли по тілу,коли діти в унісон співали гімн України,це саме та мить,коли ти гордий за молоде покоління і з такими дітьми у нас не все втрачено!Слава Україні!!!!Велика дяка вчителям,що виховують патріотів своєї держави,терпіння,Вам,наснаги і миру!!!!!
Юлія Показати IP 1 Вересня 2014 19:53
І в нашій 25 школі, всі в унісон співали гімн. Сльози на очі навертаються. Такого 1 вересня ще не пам'ятаю. Дай Бог нам всім миру і нашій Україні!
йося моргенштерн Показати IP 2 Вересня 2014 08:25
скільки фото і жодного усміхненого обличчя. але вірю, що чекати недовго і вся УКРАЇНА буде весела та посміхатись. СМЕРТЬ ВОРОГАМ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus