USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Кабмін зменшив суму субсидій і скасував пільги

4 Травня 2016 12:52
Уряд Гройсмана збільшив вартість газу і одночасно зменшив субсидовану норму споживання газу, таким чином зменшивши розмір субсидій, на які можуть розраховувати домогосподарства, а також скасував нарахування пільг одержувачам житлових субсидій.

Про це йдеться в постанові №317 від 27 квітня - інформує "Україна комунальна".

СУМА СУБСИДІЙ

Згідно з постановою, для домогосподарств, в яких використовується газ для опалення, норма споживання газу для опалення одного квадратного метра житла знижена до 5,5 кубометра замість 7 кубометрів. Це означає, що в разі, якщо фактичний обсяг споживання газу на квадратний метр перевищить 5,5 кубометра, за різницю потрібно буде платити в повному обсязі.

Крім того, знижені норми для тих, хто не опалює житло газом, але використовує газ для приготування їжі або має газові бойлери.

Якщо в квартирі є газова плита і вона (квартира, - ред.) підключена до централізованого гарячого водопостачання, норма встановлена на рівні 4,4 куб. метра на одну особу на місяць замість 6 куб. метрів раніше.

Для квартир, де є газова плита, але немає гарячої води або газового водонагрівача, норма знижена з 9 до 7,1 куб. метра на одну людину в місяць.

Для квартир, де є газова плита і газовий водонагрівач, норма знижена з 18 до 14 кубометрів.

СКАСУВАННЯ ПІЛЬГ ОТРИМУВАЧАМ СУБСИДІЙ

Тією ж постановою отримувачам субсидій скасували пільги. Так, згідно з текстом документа, "громадянам, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг і звертаються за субсидією, пропонується не нараховувати відповідні пільги на період отримання субсидії".

"Зазначене не призведе до зменшення рівня соціального захисту населення, оскільки субсидії розраховуються з урахуванням пільг на оплату послуг, і обсяг обов'язкового платежу за послуги залежить тільки від доходів сім'ї", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, інформація про таких осіб подається підприємствам-виробникам житлово-комунальних послуг і вноситься до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. Згідно з орієнтовними розрахунками, таких сімей в Україні може бути близько 8 мільйонів (в опалювальний період 2015/2016 рр. субсидії отримували близько 5,5 мільйона сімей).

Сьогодні в державному бюджеті України на 2016 рік для надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг передбачено 35 мільярдів гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОГО КОШТУВАВ ПОРОШЕНКУ УРЯД ГРОЙСМАНА?

Нагадаємо, з 1 травня уряд ввів єдину ціну на газ для населення, скасувавши пільгові категорії, і підвищив більш ніж удвічі вартість блакитного палива для підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ). Тепер населення буде платити по 6 879 гривень за тисячу кубометрів газу незалежно від обсягів споживання або наявності лічильника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
ЩО? Показати IP 4 Травня 2016 13:09
Може я чогось не розумію, але уявити не можу, як газова плита може бути підключена до централізованого гарячого водопостачання???????
Костя Показати IP 4 Травня 2016 13:43
П*ДЛЮКИ! Інших слів підібрати не можу!
Лена Показати IP 4 Травня 2016 13:49
Фото в точку!!!
Сашко Показати IP 4 Травня 2016 13:51
Оце той Гройсман що поміняли шило ще на мило. Було добре стало ще краще. Це зубожіння людей , але ще значить є з чого потянути. Ще українці віддихають і гуляють і моднічають значить не так все погано. За кордоном так не одягаються і так столи від їжі не ломляться і від спиртного
нарід Показати IP 4 Травня 2016 13:53
А це виходить так у нашій державі, якою ніхто не керує :"Стою на асфальті в лижі обутий, идь лижі не едут. иль я долбанутий". Як можна при 1000 пенсії оплатити 3 тисячі за комунальні. Ми не вони, олігархи і бандити в яких мільярди. Ну на все приходить кінець і терпінні у нас воно вже скінчилося.Ми знаємо,що ми безправні, ми знаємо,що ми барани,але хто дав право так красти,робити з нас рабів і дибілів.Хто?Перед Богом усі рівні
норід до нарід Показати IP 4 Травня 2016 14:55
Вибачайте, але ви їх пообирали... І як дивно - ніхто новий Майдан не скликає... Може трохи вже включите мізки, що то все було?!
Корінний лучанин Показати IP 4 Травня 2016 14:03
ПОЯСНЕННЯ: Не газова плита, а вона тобто КВАРТИРА підключена до ЦГВ.
лучанка до Корінний лучанин Показати IP 5 Травня 2016 09:45
А колись не треба було абонплати років 20 -50 назад.
людина Показати IP 4 Травня 2016 14:04
Було добре,стане ще краще.добре що хоч депутатам зарплати підвищили,а простих людей далі "давлять". Як це так поміняти прем"єра непровівши ніяких виборів .Наша думка взагалі хоч когось цікавить чи кожен що при владі своїх суне,а не підходить то міняє.А хто ж ми такі?
Ліля Показати IP 4 Травня 2016 14:11
Чм* те гройсман. Людям чим розраховуватись він не подумав? !!
Я Показати IP 4 Травня 2016 14:21
Головне, що собі зарплату в 3 рази підняли. Ж*ди ненаситні.
123 Показати IP 4 Травня 2016 14:38
а ви на вибори свій голос дальше за 100 грн продавайте і думайте.......
Дід до 123 Показати IP 4 Травня 2016 14:51
А тут продаж голосу вже нічого не вирішує, вже все вкрадено і куплено. наше населення стало обузою для олігархів. Дивіться, що кажуть про всякі "фонди...", - це герої. Що залишилось простим людям, - терпіти це ганебне життя, поки ці пі...не поздихають.
Волинянка Показати IP 4 Травня 2016 18:15
А богатые - это те у которых пенсия 3000 гр н? Это они должны заплатить за тех у кого пенсия 1000? И вместе стать бедными!!! А как быть тем пенсионерам у которых площадь квартиры на 8 м больше нормы? За8 метров при пенсии по 1120 грн и отсутствии счетчика в доме заплатят больше В 2 раза чем вся субсидия!! Хвала и честь кабинету министров!
Анонім Показати IP 4 Травня 2016 20:55
Мі стали слугами. А слуги ходять у одежі,яка називаеться Ліврєя. Таким чином - сталося так,що куди не глянеш - лівреї, лівреї, кругом одні лівреї.
Наталія Показати IP 5 Травня 2016 09:44
Всі ганили Яценюка...маєте Гройсмана!Був нормальний прем'єр,а тепер попоачите гіркими слізьми!
Нічний жах Показати IP 5 Травня 2016 11:13
А чому ви тепер стогнете. За кордоном у місті з 10- ним населенням з них приходять чиновника знімати по крайній мірі 5-ть тисяч, а в україні тільки 50 осіб і то пянюги і наркомани, що не мають за що покращити свій денний стан, а останнім все побарабану. Їм навіть і кількість загиблих на сході не може переконати, що пора оте логово взяти в кільце і не задумуючись вирішити все раз і назавжди, щоб іншим повадно не було і не бігли в депутати і міністри. Невже не бачать, що уже все продали і дальше продають разом із землею і житлом де люди 10 ками років живуть, і нікого не питають, і вхід в донбас продали за міліарди, і ще мало, ще чекають траншів. Досить, опамятайтеся, чи ви не цінуєте себе, чи збираєтеся і своїх дітей запхати в рабство у 21 столітті. Та ви будете прокляті, і крутитиметеся в домовині доки не щахнете в пеклі. Пам'ятайте, що це тільки початок. Вони прийшли по крові до влади і продовжують теж саме. Зважте на те, що які попередні влади не були, але долар був по 8.00 грн., і війни не було.
Ольга Показати IP 16 Травня 2016 16:45
Село неначе погоріло, Неначе люде подуріли, Німі на панщину ідуть І діточок своїх ведуть!.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . І я, заплакавши, назад Поїхав знову на чужину. І не в однім отім селі, А скрізь на славній Україні Людей у ярма запрягли Пани лукаві… Гинуть! Гинуть! У ярмах лицарські сини, А препоганії пани Остатні продають штани… . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Погано дуже, страх погано! В оцій пустині пропадать. А ще поганше на Украйні Дивитись, плакать – і мовчать! А як не бачиш того лиха, То скрізь здається любо, тихо, І на Україні добро. Меж горами старий Дніпро, Неначе в молоці дитина, Красується, любується На всю Україну. А понад ним зеленіють Широкії села, А у селах у веселих І люде веселі. Воно б, може, так і сталось, Якби не осталось Сліду панського в Украйні. (Т.Г. Шевченко 1848 рік)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus