USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто захищає голову Нацбанку?

20 Жовтня 2016 21:58
Протягом кожного дня пленарного тижня у парламенті йшлося про те, що Нацбанк, головою якого є Валерія Гонтарева, провалив завдання зберегти стабільність національної грошової одиниці, посприяв розвалу банківської системи, перетворився на залежну від політичної влади, корумповану та непрофесійну інституцію, - йдеться в блозі народного депутата Ігоря Луценка.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, частина депутатів вимагає відставки голови НБУ. Зі слів нардепа, половина народних обранців, у тому числі з БПП і «Оппоблока», критикують Гонтареву і звинувачують в падінні гривні, мільярдних збитках для держави, лояльності до російських банків і бізнес-зв'язків з олігархами країни-агресора.

Як зазначає Луценко, жоден з українських банкірів не виступив на захист Гонтаревої станом на сьогодні. Крім багаторічного речника російського Альфа-банку Романа Шпека.

Роман Шпек опублікував заяву, де оцінив монетарну політику Національного банку України як "результативну та виважену, спрямовану на забезпечення цінової стабільності". Курсову стабільність, яка входить в зазначене у Конституції завдання Нацбанку з підтримки стабільності національної грошової одиниці, вирішили взагалі не згадувати.

Натомість майже 50 відсотків інфляції за попередній рік – це "результативна та виважена" політика.

Таку здатність називати чорне білим, як пише блогер, не варто списувати на загальні риси нинішнього російського менталітету. Альфа-банк – давні друзі Гонтаревої, майже такий собі "тіньовий Нацбанк" з російською пропискою – там зараз готуються та обговорюються проекти нормативно-правових актів самого НБУ.
Власник Альфа-Банку Фрідман вітається з Путіним
Власник Альфа-Банку Фрідман вітається з Путіним
Нещодавно Альфа отримав дозвіл Національного банку на придбання чергового банку в Україні – Укрсоцбанку. "І це під час війни з Росією", як часто зараз кажуть. Альфа-банк, на жаль – це банк не тільки з номінальною приналежністю до російської бізнес-спільноти. Це глибоко путінський банк за своєю ментальністю. Найбільше скарг за незаконні дії щодо боржників в дусі буремних 90-х, на застосування сумнівних з точки зору закону практик.

На думку блогера, показовим є те, що крім аферистів із паспортами країни-агресора, у Гонтаревої, схоже, в Україні не залишилося друзів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2016 23:58
гонтарєва - служниця кремля!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus