USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ківерцівський лісгосп перевірить Держекоінспекція

1 Липня 2016 17:55
На липень 2016 року запланована перевірка Державною екологічною інспекцією в області ДП «Ківерцівське лісове господарство».

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел. Заступник начальника Держекоінспекції в області Сергій Дудка в коментарі цю інформацію підтвердив.

З його слів, ця перевірка була запланована ще на початку року і затверджена у Києві. Адже у зв’язку з мораторієм на перевірку, екологи мають право здійснювати або планові перевірки, або ж за заявами громадян чи правоохоронних органів. Повна перевірка запланована на середину липня і триватиме не більше 15 робочих днів.

Очевидно, напередодні візиту екологів, будь-які скандали підприємству не потрібні. Однак, без них таки не обійшлося.

Нагадаємо, днями в одному з лісових кварталів була виявлена суцільна санітарна рубка. Згідно з рішення обласної ради від 31 липня 2014 року ця ділянка – частина зоологічного заказника місцевого значення «Зубр», а , відтак, тут здійснювати суцільні санітарні рубки не можна. Щоправда в лісгоспі переконують: про те, що 2 роки тому площу заказника депутати облради збільшили вдвічі їм нічого не відомо. Згідно з їх документами, цей квартал до заказника не входить.

ДЕТАЛЬНІШЕ: У ВОЛИНСЬКОМУ ЗАКАЗНИКУ РУБАЮТЬ ДЕРЕВА, А ЛІСІВНИКИ НЕ ЗНАЮТЬ, ЩО ЦЕ ЗАКАЗНИК

Щодо ситуації навколо санітарної рубки а згаданій вище ділянці, то, відомості про цей факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Фахівців екологічної інспекції, каже Сергій Дудка, поки що правоохоронці в якості експертів не залучали.

До слова, 13 червня начальник Державної екологічної інспекції в області Олександр Ткачук під час оперативної наради у голови ОДА заявив: 80% дерев, які лісівники вирубують під виглядом суцільних санітарних рубок – здорові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
сторож Показати IP 1 Липня 2016 19:44
ага не виходячи з сауни
я до сторож Показати IP 1 Липня 2016 22:17
Хочеш працювати то працюй а то підеш під три чорти, різа ріжу і буду різати!
я Показати IP 1 Липня 2016 22:14
Роблю що хочу, різатим де хочу і ви мені неуказ із своєю інспекцією, муділи!
Анонім Показати IP 2 Липня 2016 06:35
це теж саме що вкусити самого себе за руку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus