USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ковельський Вовк вкрав у людей майже 10 мільйонів гривень

10 Червня 2014 18:32
Апеляційний суд Волинської області завершив розгляд справи за участю керівника ТзОВ «Ковельський житлово-будівельний комбінат» Олега Вовка. Його незаконні оборудки мешканці міста залізничників оцінюють більше як у 20 мільйонів гривень, половина з них – гроші фізичних осіб.

Засідання Апеляційного суду Волинської області відбулося сьогодні, 10-го червня.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини уже інформувало, що прокуратура Волині скерувала до Ковельського міськрайонного суду кримінальну справу щодо директора ТзОВ «Ковельський ЖБК» Олега Вовка. Цього посадовця звинувачували у шахрайському заволодінні коштами фізичних осіб – замовників будівництва багатоквартирних будинків, а також у зловживанні службовим становищем та легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом.

Зокрема, директор ТзОВ «Ковельський ЖБК» у 2006-2008 роках уклав та підписав договори підряду на капітальне будівництво житлових будинків на вулиці Степана Бандери, 10 та на вулиці 40 років Перемоги, 10 в Ковелі з 55 фізичними особами. Але зобов`язань перед інвесторами не виконав. І тепер ошукані вкладники шукають правду у судах.

Про свою біду розповідає журналістам ошукана ковельчанка Любов Сахарова.
«Він заборгував у Ковелі 22 мільйони гривень, з них 9 мільйонів 847 тисяч гривень наші людські гроші, які ми дали на квартири. Почали укладати з Вовком договори з 2006-го року. На сьогодні з двох 9-поверхових будинків, які мали б з’явитися, є лише котловани заповнені водою й жабами. Підприємство визнано банкрутом і ми четверті у черзі на погашення боргів», - розповідає Любов Сахарова.

Зауважимо, справу першої інстанції мав розглядати Ковельський міськрайонний суд, він відправив матеріали на дорозслідування й справу передали в Камінь-Каширський районний суд.

У Камені-Каширську 5-го березня 2014-го року вирішили: призначити покарання Олегу Вовку у вигляді штрафу в розмірі 306 тисяч гривень, запобіжний захід скасували.

Постраждалі ковельчани не змирилися з таким «м’яким» вироком й вимагають повернення коштів, відшкодування моральних збитків та призначити покарання Вовку за шахрайство – 10 років позбавлення волі.

Засідання Апеляційного суду Волинської області відбулося за участю колегії суддів: Гапончук, Польовий, Оксентюк.
Під час судового засідання підсудний наполіг, аби заборонили відеозйомку, адже були присутні тележурналісти. Ошукані мешканці обурилися, мовляв нехай країна знає своїх антигероїв. Втім, суд заборонив відеозйомку, мотивуючи тим, що людина проти й на те її воля.

Із цього приводу виступила державний обвинувачений, представник з обласної прокуратури Кухтей-Хелюк: «Вирок Камінь-Каширського суду є незаконним, з неправильним застосуванням КПК. Я не погоджуюся з виправданням Вовка, адже є невідповідність з фактичними обставинами справи та м’якість покарання. Тут в залі представлені потерпілі, які кожною краплинкою поту збирали гроші: одні продавали свої квартири, інші брали кредитні позики. Це не були надлишкові кошти у людей».
Засуджений Олег Вовк своєї вини не визнає

«Злочинних дій я не вчиняв. Я діяв як директор підприємства: будував, здавав квартири. Проблемні будинки мав ввести в експлуатацію в 2009-му році. Однак з 2008-го були негаразди в країні - економічна криза, й усі ми стали потерпілими. Я в 2010-му році подав заяву про банкрутство підприємства, аби були зняті заборони на майно. Почалася санація і от уже три роки, з 2011-го року я не керую фірмою. Вартість двох об’єктів понад 70 мільйонів гривень. Фундамент і нульовий поверх збудовано зараз. Уся проблема в тому, що ми продали лише 10% квартир від будівництва. Потім майно майже на 15 мільйонів гривень було заблоковано, це не сприяло розвитку підприємства», - пояснює засуджений.
А потім Олег Вовк додав, що якби майно не було заарештоване й він міг отримати додатково 2-3 мільйони, то б добудував би об’єкти.

Постраждала ковельчанка сказала, що засуджений вводить людей в оману, адже є шахраєм.

«Я заплатила гроші за квартиру, а він одразу, на другий день, зняв гроші і купив за них машину», - пояснює Галина Андрушак.

Захисник Вовка адвокат Шевчук спробував запевнити суддів, що його підопічний не шахрай.

«Вовк жодних грошей у руки не брав. Фінанси, які переказувалися згідно з договорами, йшли на фірму. Я питав людей, чи мали вони змогу почитати договір, вони казали, що мали. Тут є два епізоди: з машиною і земельною ділянкою в урочищі Гряда. На це було витрачено більше мільйона, але ж лишається ще інші 8 мільйонів, а люди говорять про 9 мільйонів. Це гроші, які є на балансі підприємства, Вовк не використав їх на себе», - запевняє адвокат.

Такі висловлювання в залі засідань зустріли емоційно. На це судді дали усне зауваження присутнім інвесторам горе-будівельника.

«Він каже, що була криза у 2008-му році, однак на Світязі він будувався, то там кризи не було? Я сама на власні очі це бачила, як там крани працювали, зранку і вночі роботи тривали. Він шахрай!», - ділиться інформацією постраждала Тетяна Свистова.

Керуючись статтями 365, 366, 379 КПК України, Апеляційний суд Волинської області задовольнив апеляційні скарги прокурора, захисника Вовка, а скарги постраждалих задовольнив частково: вирок Камінь-Каширського районного суду скасувати, а кримінальну справу щодо звинувачення Вовка направити на новий судовий розгляд в іншому складі суду. Повний текст ухвали буде оголошуватися 16-го червня о 9.30. Вирок скасовано з підстав, що наявні істотні порушення Кримінально-процесуального кодексу, а також передчасність висновків про виправдання підсудного.

Люди дуже засмутилися таким рішенням, мовляв їм знову потрібно починати усе з початку й судова тяганина може тривати роками: «Скільки ще потрібно майданів, аби Феміда могла захищати людей?!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
відаючий Показати IP 10 Червня 2014 23:13
у китайозо за економічні злочини- розстріл.....ми за.....
Патрульний Показати IP 30 Листопада 2020 04:23
Невже люди ще нічого не зрозуміли? Феміду купили, тому він не сяде, а якщо й сяде, то маючи такі гроші він купить начальника зони і його через пів року випустять на волю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus