USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кримінальну справу щодо махінацій Колісника повернули в прокуратуру

29 Липня 2015 14:14
Карну справу щодо посадових осіб Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, та, зокрема, щодо його екс-очільника Богдана Колісника знову розслідуватиме прокуратура Волинської області. Особам, причетним до створення та діяльності фіктивного державного підприємства «Ішівське лісомисливське господарства» грозить відповідальність згідно з статтею 364 Кримінального кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем», якщо їх вину доведуть.

Відповідну ухвалу виніс суддя Луцького міськрайонного суду Ігор Ясельський сьогодні, 29 липня.

ТЗоВ «Ішівське», яке згодом стало ДП «Ішівське мисливське господарство», проіснувало близько трьох років, отримавши за цей час близько 400 тисяч гривень фінансування з казни та від інших мисливських угідь. Проте, по факту, діяло воно лише на папері, після чого його ліквідували.

Екс-працівник ВОУЛМГ Віталій Жабчук намагається притягнути до відповідальності причетних до махінацій у судовому порядку осіб. Чоловік подав скаргу на рішення слідчого прокуратури Хомича О.А. про закриття кримінального провадження у цій справі. Зокрема, слідчий постановив закрити кримінальне провадження за фактом зловживання своїм службовим становищем з метою отримання незаконного прибутку службовими особами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ) під час створення ДП «Ішівське мисливське господарство».
На думку Жабчука, постанова про закриття кримінального провадження є необґрунтованою, винесена безпідставно, без належної правової оцінки отриманих у справі фактів та документів, а також без здійснення процесуальних дій, які він зобов’язаний вчинити.

Під час минулого слухання суддя Луцького міськрайонного суду Ігор Ясельський постановив, що для всебічного з’ясування обставин справи та винесення ухвали суду потрібно вивчити матеріали справи. Проте отримав їх, зі слів скаржника, не через канцелярію, як того вимагають процесуальні документи, а «з рук» слідчого. Тому Віталій Жабчук наполягав на тому, що такі докази, отримані незаконним шляхом, приймати до уваги не можна відповідно до чинного законодавства.

У залі суду прокурор Антонюк В.В. запевнив, що скарга Віталія Жабчука є безпідставною. Оскільки, з його слів, слідчі дії виконували в повному обсязі. Серед іншого, були ініційовані перевірки документів та ревізії щодо використання коштів у ДП «Ішівське мисливське господарство», в ході яких порушень не виявили. А відповідно до економічної експертизи щодо використання коштів цим підприємством – відсутні будь-які порушення використання бюджетних коштів.

На зауваження про те, що Віталій Жабчук подавав скаргу щодо кримінального провадження за одним номером, а отримав відповідь із зазначенням зовсім іншого, прокурор Антонюк відповів, що це – «технічна помилка».
«Скарга є повністю безпідставна, бо базується на припущеннях», - резюмував прокурор.

Тієї ж думки був і слідчий. Мовляв, порушення, виявлені в ході перевірок на ДП «Ішівське мисливське господарство», були незначними. Не знайдено доказів того, що підприємство – фіктивне.

«Допитали людей, які працювали. Вони кажуть, що охороняли лісові масиви тощо. Був бухгалтер, люди працювали. Це з’ясували в ході слідчих дій», - переконує слідчий Хомич.
Попри це, суддя Ясельський постановив, що слідчий не дотримався вимог статті 9 частини 2 Кримінально-процесуального кодексу України, відповідно до якого прокурор, керівник органу досудового розслідування та слідчий зобов’язані всебічно, повно та неупереджено дослідити обставини кримінального провадження. Тому суддя виніс рішення скасувати постанову про закриття кримінального провадження, що означає її повернення на дорозслідування у Волинську прокуратуру.
«Як вбачається із постанови про закриття кримінального провадження, слідчим не дотримано вказаних вимог закону. Так, зокрема, слідчим не в повній мірі виконано вказівки, зазначені в ухвалі Луцького міськрайонного суду від 29.04.2015 про скасування постанови про закриття кримінального провадження, в частині перевірки доказів скаржника. Також слідчим не встановлено факт існування в 2008 році Державного комітету лісових ресурсів та Наказу №300 від 20.11.2008 вказаної установи, посилання на які містяться у постанові про закриття кримінального провадження від 30.06.2015», - йдеться у постанові.

До слова, Наказ №300, про який йдеться – це документ про створення ДП «Ішівське мисливське господарство». На момент надання угідь у користування Волинською обласною радою цього наказу не було, а тому «Ішівське» існувало у формі товариства з обмеженою відповідальністю. Віталій Жабчук переконує, що держпідприємство створили «заднім числом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
прокурор Показати IP 29 Липня 2015 17:13
Головне не спішіть нехай помалу збереться і виїде з України
Сєня до прокурор Показати IP 29 Липня 2015 19:19
І синочків алкашів своїх непутьових і тупоголових забере разом із собою.
7,62 Показати IP 29 Липня 2015 17:44
А чому Жабчук ВІталька не звернувся до прокурора в той час, коли працював у ВОУЛМГ !? Отже МОВЧАВ чим і сприяв керівництву, на яке теперка строчить заяви. Відігнали цього екс-працівника від корита і почав хрюкати. Хто цьому .андону поставив таке запитання ?
5,45 до 7,62 Показати IP 29 Липня 2015 17:58
А ти статю повністю прочитав, за що він судиться?
лісівник Показати IP 29 Липня 2015 19:06
Багато біди звалилось на Колісника. Ніби не дурний дядько, а такий дурний. Раніше чи пізніше за все треба відповідати. Напевно, і ордени вже не милі, і до блядєй не хочеться. І сини не путьові. Такі як батько.
Лісничок Показати IP 29 Липня 2015 19:13
Ху...ню якусь розслідують було господарство тай добре гірше як би його не було.От запитання до прокурора чого не розслідують звідки синочка фірма Арзу взяла гроші на ауді Q 7 а то по 100 тис лісгоспи кидали на рахунок Арзу а взамін виписували послуги невідомо які і невідомо чим.Або нехай запитають добродія колісника де він подів або віджав за час свого панування 2,5 га Шацького ЛГ землі на березі Світязя та ще дуже багато різних оборудок.
Ківерці Показати IP 29 Липня 2015 21:55
А чого прокуратура не розслідує земельні оборудки Зеня на посаді голови Ківерцівської ОДА по Прилуцькій с/р.
че Показати IP 29 Липня 2015 22:29
А чого, а чому.... Ви добродії, маючи відомості про вчинене кримінальне правопорушення, зверніться з заявою в правоохоронні органи, тоді і ставте запитання! Щодо скарги жабчука та коментованого памфлета, навчіться за стільки років використовувати категорійний апарат: поняття карної справи взагалі не існує. Щодо створення фіктивного державного підприємства - бо даного часу в осаді перебуваю.... Це як???? Жабчук винайшов нову методу службових злочинів? Питання до автора: хто видавав нормативний акт, яким було засновано це підприємство?!!
Маневичі Показати IP 29 Липня 2015 22:41
Цей Зеня обікрав наші ліси , знищив найкращі угіддя. Був хороший господар Голік Дбав про ліс . людей. Навколо була красота. Колісник поганий наступник пана ГолікаЖадність , цинізм і не любов до рідної земліТаких зрадників волинського краю треба виганяти з Волині Своїми діями ці людці нанесли нам шкоду матеріальну і моральну .Хочеться запитати цього пана, чи на своїй землі де він народився так кравби чи може люди його вигналиб із села?
Череваха Показати IP 30 Липня 2015 07:04
Колісники - це прокляте Богом і людьми насіння, яке принесло на Волинь велике зло. Буде відплачено. Людські сльози і горе даремно не проходять.
Правосєк Показати IP 30 Липня 2015 16:56
Якщо це єдина справа по Коліснику яку обласна прокуратура за вуха дотягнула до суду - то грош - ціна і ганьба цій продажній прокуратурі з її продажними прокурорішками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus