USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанам обмежили доступ на сесію міськради

29 Січня 2015 08:31
Депутати міської ради прийняли зміни до регламенту, згідно з якими вони вирішили, що робити з великою кількістю охочих відвідати сесію міськради.

Відповідне рішення про зміни підтримали під час 69 чергової сесії міськради 28 січня.

Нагадаємо, під час засідань комісій міськради депутати вирішували, що ж робити з численними відвідувачами, які часто приходять на сесії великими групами, коли розглядаються цікаві для них питання.

Проект рішення запропонував секретар міськради Сергій Григоренко. Адже, мовляв, в 5-місну машину сімох пасажирів не посадиш.

Відтак, аби не обмежувати права лучан, депутати вирішили, що окрім народних обранців, журналістів, працівників секретаріату, в разі наявності вільних місць в сесійній залі, будь-який громадянин може прийти безперешкодно.

Якщо ж місць в залі не буде, то до зали на час розгляду їх питання може зайти 5 представників ініціативної групи, а виступати – 2 з них. Це стосується й іншої сторони ймовірного конфлікту. Решта ж мають чекати в залі перед залою засідань.

Якщо ж на сесію прийде група лучан більше 30 осіб, то для них вестиметься трансляція через гучномовець на вулицю.

Це робиться, «щоб не було протистояння і щоб 200 людей не стояли над головами, бо депутати мають приймати рішення спокійно і неупереджено».

Іншу думку з цього приводу висловив депутат Сергій Сівак: «Бажання вдосконалити регламент може призвести до абсурду. Народ – джерело влади,

скільки б людей не прийшло. Не варто громадянам вказувати місце в кутку».

Однак депутати вирішили підтримати проект рішення про зміни до регламенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
павлович Показати IP 29 Січня 2015 10:31
ну що ж, батьківщина доживає своє у міській раді.. а були такі часи. ех
Анонім до павлович Показати IP 29 Січня 2015 19:51
Рішення хороше. Там сказано про наявність вілиних стільців. Вихід е. Кожен проходить із своїм розкладним стільцем . Таким чином у залі можна посадити до датково ще чоловік сорок.
захист Показати IP 29 Січня 2015 10:42
Хай ініціатори самі попро!ують вести засідання на вулиці з гучномовцем.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus