USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанам радили Донбас не віддавати країні-агресору

27 Січня 2015 07:00
Добровільно віддавши Донбас, Україна лише послабить свою державницьку позицію. Після цього міжнародна спільнота та організації, які нас підтримують, можуть також відступити.

Про це розповів очільник Донецької ОДТРК Олег Джолос під час візиту у Луцьк 26 січня.

На запитання волинських медійників про те, чому жителі Донбасу не боронять свою землю, а натомість туди змушені їхати жертвувати своїми життями жителі Західної України, журналіст з Донецька відповісти не зміг.
«Це дуже болюче питання і мені дуже важко на нього відповісти. Я вас розумію, і відверто сумую разом з вами. Пам’ятаю, як під Волновахою загинули солдати з Волині. Ми співчуваємо», - сказав Олег Джолос.

Натомість Джолос відзначив, що жителі Донбасу повинні боронити свій край як добровольці:
«Чому ми не захищаємо, не беремо в руки зброю? Різні причини. Ми повинні бути добровольцями, бо призивати нас досить важко. І повірте, в добровольчих батальйонах є жителі Донбасу».
На запитання про те, чи варта війна таких жертв і, чи не краще розділитись за прикладом Німеччини або Кореї та «не мучити одне одного», керівник Донецької ОДТРК відповів, що робити цього не слід в жодному разі. Адже це, з його слів, лише нашкодить державі:

«Якщо ми зараз будемо віддавати нашу землю, навіть якусь її частинку, то її може не залишитись. І не залишиться такої держави як Україна. Якщо ми будемо послабляти нашу державницьку позицію, тоді ті міжнародні організації і міжнародна спільнота, які нас підтримують, теж можуть відступити».

Натомість він відзначив, що чимало жителів Донбасу стали заручниками ситуації. Мовляв, їхня антиукраїнська налаштованість – це результат інформаційної блокади та пропаганди з боку бойовиків. Адже вже 8 місяців місцеві, які не встигли покинути окуповані території, не мають змоги читати, дивитись або слухати правдиві засоби масової інформації, окрім проросійських.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus