USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани голосуватимуть за фінансування ініціатив за новою схемою

19 Липня 2016 12:28
Голосування по системі Bank ID, змінена структура робочої групи та можливість віддавати лише 1 голос за 1 ініціативу – такі зміни внесуть до процедури відбору громадських ініціатив.

Про це заявив заступник міського голови Сергій Григоренко під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради.

Зі слів чиновника, раніше були нарікання громади на чесність процедури голосування та ймовірні накрутки. Відтак, разом з представниками громади напрацювали зміни до програми, які покращать механізм вибору ініціативи.

Відтак, якщо раніше голосували з прив’язкою до мобільного номеру, то тепер для цього використовуватимуть систему Bank ID. Таким чином, проголосувати зможе тільки той, хто має банківську картку і лише один раз, що зі слів Григоренка, «на 99% унеможливить накрутки».

Внесли зміни і до структури робочої групи щодо відбору ініціатив. Якщо раніше група складалась переважно з чиновників, то відтепер до неї входитиме по третині депутатів, членів виконкому, та громадськості.

Окрім того, Григоренко запропонував запровадити можливість віддавати один голос лише за одну ініціативу. Адже раніше можна було обрати три довільних. Проте, цю ініціативу не підтримали члени комісії.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, громадську ініціативу “Фестиваль волинської журналістики — літо 2016 року” не фінансуватимуть з міського бюджету. Автори ініціативи добровільно відмовились від проведення дійства.

Нещодавно представники луцької медіа-спільноти висловили різке обурення виділенням коштівіз міської казни на організацію горезвісного Фестивалю волинської журналістики. «Якщо не вдасться врегулювати питання усіма законними методами – будемо пікетувати», - запевняють вони. Нагадаємо, «Фестиваль волинської журналістики», до програми якого входили майстер-класи, концертна програма і фуршет, – став одним із фаворитів конкурсу громадських ініціатив. Утім, незважаючи на докази, які опосередковано вказвали на значні «накрутки» під час голосування за найкращі ініціативи громади, на реалізацію яких з міського бюджету мали виділити до 50 тисяч гривень, результатів конкурсу не скасували. Три тисячі гривень - на куліш, дві - на оркестр, півтори - на рамки та дипломи. Саме на це планували витратити бюджетні кошти під час славнозвісного фестивалю. Так, 27 травня 2016 року Луцький міський голова Микола Романюк затвердив перелік ініціатив-переможців конкурсу. Однак, як виявилось, не всі із списку тих, чиї прізвища «чорним по білому» вказані у списку підписантів ініціативи, насправді її підписували. Тож, волинські журналісти написали звернення виконуючому обов’язки голови Національної спілки журналістів України Сергію Томіленку, аби він розібрався в ситуації, яка склалася з «Фестивалем волинської журналістики». Ініціаторами організації фестивалю є представники обласного осередку Національної спілки журналістів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus