USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани готові до протестів та очікують революції. Опитування

27 Жовтня 2016 14:36
Понад 60% опитаних містян задекларували готовність до протестів проти центральних органів влади та вважають можливою революцію в Україні найближчим часом. Разом з тим, третина лучан оцінює роботу поліції у три бали. Про це свідчать результати опитування думки жителів міста від Центру досліджень та комунікацій «Active Group».

Про це стало відомо під час засідання круглого столу на тему: «Результати року роботи місцевої влади Луцька» 27 жовтня.

Політтехнолог, редактор інформаційного агентства «ZNAJ.UA» та «Politeka.net» Тарас Богдан та керівник соціологічної кампанії, засновник Центру досліджень та комунікацій «Active Group» Андрій Єременко презентували результати опитування лучан щодо роботи міської влади. У рамках репрезентативного опитування, що відбулося у жовтні, серед інших питань, цікавилися думкою містян про діяльність правоохоронних органів.
Як демонструють результати, середня оцінка роботи правоохоронців з боку лучан становила 3,1 бала. Так, на 5 балів їхню роботу оцінили 7,5% опитуваних, на 4 бали – 33%, на 3 бали – 33,4%, на 2 бали - 12,6%, на 1 бал – 12,8%. Таким чином, у Луцьку виявилося найбільше респондентів, які вважають, що поліція працює на «трійку». Як розповів Андрій Єременко, в інших містах переважали або позитивні, або негативні оцінки. Окрім того, експерти зауважують відрив у цій оцінці від Києва, де мешканці вельми невдоволені як діяльністю влади, так і правоохоронцями (2,6 бала). Нижчу оцінку робота поліції отримала також у Львові (2,7), Одесі (2,7), Дніпрі (3), та Полтаві (3).
Нагадаємо, нещодавно міська рада звертала увагу Міністра внутрішніх справ на криміногенну ситуацію у Луцьку. Так, серед причин підвищення рівня злочинності та низького рівня розкриття правопорушень називали невдалий, недостатньо продуманий та незрозумілий процес проведення переатестації працівників поліції.

З приводу криміногенної ситуації в області та країні загалом висловив думку і голова Волинської облради Ігор Палиця. З його слів, на жаль, криміногенна ситуація в країні говорить про те, що реформа поліції і огульна атестація не дали обіцяного ефекту: з лав правоохоронних органів пішло багато фахівців, а кількість злочинів зросла. В таких умовах впроваджувати презумпцію правоти поліцейського не можна, вважає голова Волинської облради.

Водночас, лучани декларують найбільшу готовність до протестів проти центральної влади (президента, прем’єра, Кабміну, Верховної Ради). Так, 31,6% опитаних відповіли, що готові до таких протестів у будь-який момент, 30,2% - «швидше готові». Не готовими до протестних акцій назвали себе 17,4% учасників опитування. Організатори дослідження наголошують, що заява про готовність протесту не означає, що всі, хто відповів позитивно на питання, справді протестуватимуть, але якщо замість 60% задекларованих на протест вийдуть бодай 6% населення міста, то ця цифра вже буде дуже значною.
Також високою вважають лучани ймовірність революції. Те, що вона може розпочатися в будь-який момент, вважають 31,4% опитаних, в найближчі місяці – 31,3%, «коли-небудь, не зараз» - 18,4%. Лише 15,4% респондентів назвали можливість революції в країні мінімальною. Таким чином, практично 60% містян вважають революцію можливою. Цей показник назвали найвищим в межах країни, дещо нижчими революційні настрої є у Львові. Це пов’язують зі специфічною культурою та тим, що революційний спосіб вирішення проблем вважається у цих регіонах прийнятним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нагадаю тiм хто забу Показати IP 27 Жовтня 2016 16:10
Бiгла курочка ряба, Бiгли кози й свинi. Та кричали: Геть! Ганьба! Слава Украiнi!
Тиць Показати IP 27 Жовтня 2016 16:15
А влада усім гроші -тиць і жебракуйте далі бо всеодно все на податки піде і на основні послуги влади

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus