USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Лучани візьмуться за «велике прибирання»

27 Лютого 2015 11:44
З 6 березня по 15 травня 2015 року відбудеться загальноміська акція

«Екологічний квартал», - повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.

На виконання законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про благоустрій населених пунктів», з метою поліпшення стану довкілля, благоустрою, озеленення і приведення у належний санітарний стан міста, залучення до заходів широких верств населення, активізації природоохоронної роботи та екологічної просвіти міський голова Микола Романюк підписав розпорядження про проведення в місті з 6 березня по 15 травня 2015 року загальноміської акції «Екологічний квартал».

Згідно із розпорядженням колективам підприємств, установ, закладів та організацій різних форм власності доручено здійснити роботи з упорядкування та благоустрою власних і прилеглих територій, впорядкування фасадів будівель та споруд.

Департаменту житлово-комунального господарства необхідно забезпечити санітарне очищення загальноміських територій, очищення вулиць від сміття після зими, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, здійснення комплексу робіт з впорядкування зелених насаджень загального користування та інших об’єктів масового перебування і відпочинку населення, сприяти виконанню інших заходів в рамках загальноміської акції.

Комунальному підприємству «Парки та сквери міста Луцька» - гарантувати належний санітарний стан на території парків та закріплених скверів.

Керівникам житлово-комунальних підприємств, товариства «М.Ж.К.», житлово-експлуатаційної контори № 8 житлово-будівельних кооперативів, головам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків доручено організувати роботу з упорядкування, приведення до належного естетичного та санітарного стану прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків, дитячих, спортивних та господарчих майданчиків.

Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування буде забезпечувати санітарне очищення та упорядкування кладовищ, меморіалів, пам’ятників, братських могил.

Відділ екології із залученням територіальної громади має забезпечити впорядкування водоохоронних зон водних об’єктів шляхом проведення толок, сприяти в організації проведення акції «Зробимо Луцьк чистим!» та Дня довкілля.

Розпорядженням установлено єдиний санітарний день -­ п’ятниця.

Підприємствам, установам, організаціям потрібно провести з 01 до 30 квітня місячник з озеленення, під час якого здійснити комплекс весняних робіт з озеленення та квіткового оформлення власних та прилеглих територій шляхом висаджування саджанців дерев та кущів, створення нових і відновлення пошкоджених газонів і квітників.

Управлінням економіки, розвитку підприємництва та реклами, транспорту та зв’язку, культури, освіти, охорони здоров’я, комітету по фізичній культурі та спорту міської ради:

- забезпечити активну участь підприємств, установ та організацій відповідної галузі у загальноміській акції «Екологічний квартал» (прибирання власних та прилеглих територій, посадка саджанців дерев та кущів, підстригання кущів, побілка дерев тощо);

- надати зведену інформацію про обсяги виконаних під час акції робіт і результати участі в конкретних заходах у відділ екології міської ради в термін до 20 квітня 2015 року.

Міським загальноосвітнім закладам спільно з комунальним закладом «Міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Луцької міської ради» в рамках акції здійснити заходи екологічного спрямування:

- конкурс колективів учнівських екологічних агітбригад (березень);

- конкурс плакату на екологічну тематику (березень);

- загальноміське свято «Землю для нащадків збережемо» (квітень);

- акції «Зустріч птахів», «День Землі», «День довкілля», «Діти за гуманне ставлення до тварин», «Посади дерево» (квітень-травень).

Відділу муніципальної дружини, відділу екології протягом акції «Екологічний квартал» розпорядженням міського голови передбачено проводити перевірки екологічного і санітарного стану в місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дьодік Показати IP 27 Лютого 2015 12:08
Я готовий прймати участь у "великому прибиранні", але хто буде бити по голові уту усю бидлоту, яка с\ре на ходу, засир\є наше місто і лінується донести недопалок до урни? Подивіться, що робиться на газонах під вікнами будинків - усе всіяне недопалками. Стоїть бидло курить на балконі, а потім шпурляє недопалок на вулицю замість того щоб його з"їсти!
Такі да! Показати IP 27 Лютого 2015 12:10
Нмає такого поняття як "прилегла територія" - у всієї землі у місті є власник, от він нехай і прибирає її.
Анонім Показати IP 27 Лютого 2015 12:15
А коли будуть зрізати дерева пошкоджені омелою?
Богдан Показати IP 27 Лютого 2015 16:28
У нас біля під'їзду кілька тижнів тому працівники ЖЕК-2 зрізали під корінь 3 дерева, під якими можна було сховатись від спеки і посидіти з дітьми на лавці. Це теж в рамках акції "екологічний квартал" ? Чи в рамках акції "п'яним дебілам дали бензопилу"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus