USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк готується до «газового голоду»

16 Квітня 2014 10:59
У місті шукають альтернативу газу, аби зненацька не опинитися без палива.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 16 квітня.

Котельні Луцька готуватимуть запаси мазуту та шукати перехід на альтернативні види палива, хоча б частково. Адже, в країні, у зв’язку з останніми подіями, є небезпека залишитися в опалювальний сезон без газу.

«А що буде, якщо 1 жовтня ми будемо без газу? Це, звичайно, жарт, але до всього треба бути готовим. Бачите, яка позиція Росії», - зауважив Луцький міський голова Микола Романюк.

Він зауважив, що на котельнях має бути запас мазуту. А ще потрібно шукати альтернативне паливо, щоб не дійшло до того, що лучани в багатоповерхівках палитимуть буржуйки на дровах, як це було свого часу в Польщі в скрутні часи.

Заступник міського голови Лариса Соколовська зауважила, що перехід на мазут дуже дороговартісний і не всі міські котельні можна переобладнати.

«Тільки переобладнання 1 котельні на мазут в районі ЛПЗ коштуватиме 11 мільйонів. Тому необхідно шукати альтернативні джерела газу», - зазначила вона.

Крім того, використання інших джерел палива – торфу та інше, несуть загрозу екології міста. Тому основні заходи в місті спрямовані на енергозбереження. Але й від пошуку альтернативних джерел палива не відмовляються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
вася Показати IP 16 Квітня 2014 11:43
А наш газ з Локачинського рудовища куди дівся ? Його для потреб Волинської області вистачить на 50 років!!!!!!!
dedyshka до вася Показати IP 16 Квітня 2014 12:47
А їм не вигідно цим газом користуватись. Краще продати його у Польщу!!!! І вони при баблі.
Лучанка Показати IP 16 Квітня 2014 11:46
Ти чиновниця Соколовська тобі нічого не грозить-це точно. Але котельня на ДПЗ єдина, певно ,в місті,що може палити мазутом там все переоблданано.І мазут там був,як би не ви всі ворюги чиновники його не продали,там все було загачено мазутом.
Лучанин Показати IP 16 Квітня 2014 12:21
Вимагайте від Дячука та Шиби - нехай негайно повернуть мазут на котельню, який продали!!!
лучанин Показати IP 16 Квітня 2014 19:26
доречі.. а чому не можна дозволити людям ставити автономне опалення..? чи хочаб зробити на кожен підїзд дахаву котельню.. по крайній мірі не треба буде опалювати трасу яка вже згнила і забирає великий відсоток корисної енергії..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus