USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк планує увійти до чергової асоціації

27 Травня 2015 16:29
Щоб продовжити проект із впровадження електронної демократії «Відкрите місто» і шукати фінансування для впровадження нових проектів, у Луцьку вирішили створити Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація відкритих міст».

Про це стало відомо під час чергової 74 сесії сьогодні, 27 травня.

Нагадаємо, в Луцьку впроваджується проект «Відкрите місто» за кошти Фонду «Східна Європа», в рамках якого на сайті лучани можуть повідомляти про проблеми в місті, зокрема у сфері ЖКГ, додавати фото і вести електронний діалог з місцевими посадовцями.

Власне, це пілотний проект, впроваджений у кількох містах України. Зі слів першого заступника міського голови Тараса Яковлева, Луцьк показав хороші результати проекту. Поки що він фінансується за рахунок фонду, та вже скоро проект завершується.

Тож, якщо зберігати результати проекту, доведеться вкладати в адміністрування платформи гроші з міського бюджету.

Створення Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація відкритих міст» дасть змогу вишукати кошти на впровадження цього проекту, і на нові проекти, які можна було б реалізувати, зокрема на умовах співфінансування, або ж за членські внески.

Тарас Яковлев пояснив, що розмір членських внесків буде встановлений на зборах засновників, але для таких міст, як Луцьк це коштуватиме близько 25 тисяч гривень.

До слова, створення такої Асоціації ініціюють спільно з міськими радами міст України: Запоріжжя, Суми, Ужгород, Тернопіль, Черкаси, Чернівці, Бурштин, Долина, Кузнецовськ, Миргород, Новояворівськ, Павлоград, Сарни, Тростянець, селищною радою селища Добротвір.

Депутати підтримали проект рішення більшістю голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
місто Показати IP 27 Травня 2015 18:49
Різні асоціації, фонди,проекти і інша пої..нь все створюється для "бідної" влади,яка просто виє,що не вистачає коштів з місцевого бюджету для розвитку міста.А що взагалі в нашому місті Луцьку розвивається чи розвинуто-розкручено?Де звіт міського голови про надходження і вкладення "імпортних" грошей в інфраструктуру і розвиток міста? Папєрєднік "перший" вже на пенсії,теперішній "перший" молодий буде заробляти собі на прожиття і відкладати на пенсію,вішаючи лапшу людям,що все це так важливо і вкрай необхідне лучанам.Жити по новому!
Кася до місто Показати IP 27 Травня 2015 21:05
Так видно куди гроші іноземні вкладають. Ідуть роботи у зоопарку, в поліклініках і дитячих садочках впровааджують енергозберігаючі заходи. Про це пишуть у ЗМІ. Просто інколи необхідно захотіти почути інформацію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus