USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьке комунальне підприємство до занепаду привів керівник?

19 Грудня 2014 09:18
Комунальне підприємство «Луцькмістобуд» визнають неефективним. Натомість, кажуть депутати Луцькради, що керівник хоче створити подібну організацію, але приватну.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва вчора, 18-го грудня.

«Підприємство нині «відшиває» людей до приватників. Окрім того, є інформація, буцімто, працівники «Луцькмістобуду» хочуть створити таке ж підприємство, але приватне й туди мають перейти ті ж працівники. Тому, коли ми створювали підприємство, то на керівника покладали обов’язки, а якщо він довів структуру до такого стану, то треба його притягнути до відповідальності», - розповів член профільної комісії Роман Романюк.

Він запитав у секретаря Луцькради, чи дійсно подібне приватне підприємство має створитися з тими ж працівниками й тими ж функціями як комунальне «Луцькмістобуд».

З цього приводу Сергій Григоренко таку інформацію не підтвердив й не спростував, мовляв, не чув і не знає про це.

Натомість, заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська запевнила, що це підприємство стало неефективне, мовляв, через зміни в законодавстві їм немає чим займатися, бо функції перебрали інші організації й структури.

«Не можна просто так брати й ліквідовувати підприємство, адже Луцька міська рада в нього вкладала певний ресурс. Якщо ж ми його ліквідовуємо, то цим показуємо, що слабкі й неефективні», - наголосив член профільної комісії, член депутатської групи «Новий Луцьк» Петро Савчук.

Втім, секретар Луцькради наголосив, що усе, що державне - неефективне, тому потрібно, аби всі комунальні підприємства стали приватними, окрім таких стратегічних як ДКП «Луцьктепло» тощо.

Після дискусій, більшість членів профільної комісії не підтримали ініціативу ліквідовувати комунальне підприємство «Луцькмістобуд».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучани Показати IP 19 Грудня 2014 09:23
Коли підприємства державні або комунальні ,то легше чиновникам красти. Все має бути приватним.
123 до лучани Показати IP 19 Грудня 2014 10:44
Чиновник вкраде частину людських грошей, а приватник законно привласнить усі. Так, можливо підприємство працюватиме дещо ефективніше (не через хорошого приватника, а через усунення чинушів-саботажників), але всю користь із повишення ефективності пожинатиме власник - в чому тоді вигода суспільства?
лучани до 123 Показати IP 19 Грудня 2014 11:26
Коли все приватне , то людина має вібір. КОНКУРЕНЦІЯ.
Анонім до лучани Показати IP 19 Грудня 2014 14:20
ТАк вже створили ТзОВ "МІСТОБУДЛУЦЬК"
правда Показати IP 19 Грудня 2014 09:49
Міська рада ліквідовує ті комунальні підприємства, в яких не може взяти відкати, тому що директор і бухгалтер не хочуть порушувати закон і носити чиновникам гроші в конвертах. Весь дохід на підприємстві іде через банк і тому немає готівки. А от в підприємтві "Луцьктепло" можна поживитися відкатами. Беруть міліонні кредити і діляться готівкою, а повертають кредити прості люди, піднімаючи їм оплату за опалення. А романюку і григоренку підприємства, в яких не можна поживитися не підходять, тому їх і хочуть ліквідувати, а працівників вигнати на вулицю. Чиновники думають тільки про свої кишені, а на людей їм наплювати.
Хлоп до правда Показати IP 19 Грудня 2014 12:48
Якщо такі "люди" як "правда" плюють в чиновників, то чому дивуватися?
правда до хлоп Показати IP 19 Грудня 2014 16:22
а що на наших чиновників молитися треба? Я що не правду написала? Я сама із комунального підприємства (причому прибуткового), яке хочуть закрити. Я проробила не один рік в комунальному підприємтві і знаю що робиться у міській раді і хто такий григоренко і романюк. Я написала ПРАВДУ. А ти холоп якщо захищаєш чиновників, то ти один із них.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus