USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьке видавництво проти волі хочуть переселити

25 Листопада 2014 17:46
Частину пам’ятки архітектури місцевого значення планують продати.

Під час минулої сесії облради волинські депутати з другої спроби проголосували за продаж чотирьох об’єктів комунального нерухомого майна.

Один з них – база відпочинку, яка знаходиться в селі Тросне на Маневиччині і перебуває на балансі обласної філармонії. Інший об’єкт – частина приміщення на вулиці Лесі Українки, 9, балансоутримувачем якого є Волинський екскурсійно-методичний центр. Саме в ньому «живуть» видавництво «Надстир’я» та Спілка письменників. До закінчення терміну договору оренди, обіцяють у облраді, їх не виселять. Однак вже пропонують нове місце для перебування видавництва.

Про це розповів голова облради Валентин Вітер під час прес-конференції сьогодні, 25 листопада.

Керівник видавництва Світлана Політило такій ініціативі не рада. Каже, ніхто їх не попереджав про перспективу продажу приміщення. А книговидавці добре знають стару адресу, тож переїзд відзначиться на їх роботі, вважає вона.

До слова, вона не раз зверталася до облради виділити кошти на ремонт приміщення. Там, йдеться у зверненні, потрібно відремонтувати дах, фасад, а з балконів сиплеться цегла ледь не на голови пішоходів.

У облраді переконують: «Надстир’я» не викинуть за двері й пропонують переїхати на вулицю Винниченка, в приміщення КП «Волиньенергософт». Мовляв, там є й 2,5 вільних поверхи. А рішення підготували за поданням балансоутримувачів, а видавництво - орендарі, отже, всі норми витримані. Саме ж підприємство «Волиньенергософт» не в змозі утримувати приміщення.

Однак Світлана Політило наголошує, що будинок, де перебуває видавництво, і частину якого планують продати – пам’ятка архітектури місцевого значення.

«Невже немає грошей на ремонт? Обласній бібліотеці Олени Пчілки дали мільйон гривень на ремонт балконів. Філармонії дали кошти на купівлю автобуса. А на ремонт пам’ятки хіба не можна знайти? Ми всі знаємо, що стається з пам’ятками, якщо їх передають у приватні руки. Ми не хочемо переходити, і Спілка письменників теж. Всі це приміщення знають», - каже вона.

Окрім того, в мережах поширилась заява депутата Романа Микитюка, який повідомляв, що кілька разів під час сесії виходив із зали. Цю заяву одразу ж назвали відкликанням голосу, у зв’язку з чим рішення про приватизацію об’єктів комунального майна могло бути визнане таким, що не було прийняте. Однак в самому тексті заяви, каже Валентин Вітер, не йдеться про відкликання голосу, Роман Микитюк лише повідомляє про те, що кілька разів відлучався з сесійної зали, не вказуючи часу своєї відсутності. Тож, оцінку цій заяві дасть юридичний відділ.

А ось рішення «Про затвердження переліку об’єктів спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, які пропонуються приватизувати у 2014-2015 роках», голова облради Валентин Вітер уже підписав. Якщо тут є порушення з боку депутатів – прокуратура може зробити подання.

До слова, ще один об’єкт нерухомості, який хочуть продати депутати, згідно з цим рішенням, – приміщення на вулиці Романюка,1, де розташована редакція газети Відомості. Балансоутримувачем його також є КП «Волиньенергософт». А четвертий об’єкт – кордодром для випробування автомобілів, де власники катка «Снігова королева» обіцяють добудувати комплекс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Євген Показати IP 25 Листопада 2014 21:45
На вулиці Романюка приміщення продати, а "Відомості" разом з бездарною Федоренко бульдозером згорнути в Стир. Читачами цієї стряпні є лише редактор і той, хто набирає текст.
луцьк Показати IP 26 Листопада 2014 16:54
Політило мало місця було в друкарні з Головенком, то вони вже і Надстиря приватизували А яке в неї видавництво? Повиганяла всіх з роботи і сама на себе заробляє під маркою держави! Гнати її з того надстиря!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus