USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Мера Луцька направили до Порошенка домовлятися про зниження тарифів

30 Червня 2016 14:10
Луцькому меру запропонували особисто зустрітися з Президентом України Петром Порошенком, аби вручити йому звернення від луцьких обранців громади, у якому депутати різко засуджують необґрунтовані підвищення тарифів на газ, світло та тепло.

Звернення до Президента та Верховної Ради із засудження несправедливих тарифів виголосив депутат Луцької міської ради Андрій Козюра.


Текст звернення подаємо дослівно:

«25 травня 2016 року Луцькою міською радою було прийнято Звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо антинародної газової політики Кабінету Міністрів України. Проте, жодних дій, з метою зупинення згубної газової політики та псевдореформ Кабінету Міністрів України, ні з боку Президента України, ні Верховної Ради України не здійснено.

Стан економіки в Україні з кожним днем погіршується, а це призводить до закриття підприємств та скорочення робочих місць. Безробіття набуло катастрофічного рівня і навіть за офіційними даними становить майже 10%. Протягом останніх двох років втрачено близько 2 млн. робочих місць. При цьому у кілька разів зросли тарифи на газ, теплову та електричну енергію, втричі подешевшала національна валюта. Реальні доходи населення в 2015 році зменшилися на 26,6%, порівняно з 2014 роком. У першому півріччі 2016 року темпи падіння виробництва не знизилися, продовжує зростати безробіття, збільшується рівень бідності, особливо серед працюючих громадян.

Діючий Уряд продовжив згубну для українців політику Яценюка, не запропонував плану та програми урядових дій щодо подолання кризових явищ, а тому цими кроками розчавлює останні сподівання громадян.

Незважаючи на таку ситуацію в Україні, 9 червня 2016 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення щодо підвищення вдвічі тарифів на тепло та гарячу воду, що на наше переконання, є необґрунтованим та несправедливим.

Ціна на газ для населення, яка впливає на тарифи на тепло і гарячу воду, встановлена на рівні ціни імпортного газу. При цьому, як свідчать статистичні дані, для потреб населення фактично вистачає значно дешевшого газу власного видобутку, оскільки

в Україні видобувають 19,9 мільярда м3 і 17,2 мільярда м3 споживають громадяни на всі потреби. Це означає, що в комунальні тарифи для населення повинна бути закладена зовсім інша вартість газу. Українцям власний газ продають по 285 доларів за тисячу кубометрів. Для порівняння, Казахстан, власний газ продає своїм громадянам по 82 долари за тисячу кубометрів, Росія – по 92 долари, Грузія, яка не має газу власного видобутку – по 223 долари за тисячу кубометрів.

На сьогодні, близько 80 % населення України перебуває за межею бідності, тарифи на житлово-комунальні послуги в державі вищі, аніж в Європі, а заробітні плати в десятки разів менші, ніж в розвинених країнах.

Діючий уряд запланував тотальне знищення соціально вразливих верств населення: пенсіонерів, інвалідів, одиноких матерів та багатодітних сімей, ветеранів та інших категорій громадян. Зниження офіційного прожиткового рівня на тлі стрімкого підвищення житлово-комунальних тарифів, девальвації гривні, здорожчання навіть найнеобхідніших продуктів харчування та ліків, призвело до небувалого зубожіння більшості українців та сплеску злочинності.

Статтею 3 Конституції України закріплено принципи відповідно до яких людина, її права і свободи та їх гарантії визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави.

Вважаємо, що такі кроки діючого Уряду щодо підвищення комунальних тарифів, є «знущанням над українцями», спрямованим на захист корупційних схем і олігархів та знищення соціально незахищених верств населення України.

Луцька міська рада засуджує такі дії Уряду, оскільки останні зумовлюють чергове падіння рівня життя населення, зростання соціальної напруги в суспільстві та посилюють масштабну соціально-економічну кризу в державі.

З метою забезпечення соціального захисту громадян, ми депутати Луцької міської ради, просимо негайно втрутитись у вказану ситуацію, припинити здирницьку політику Кабінету Міністрів щодо несправедливих тарифів та знищення українського народу, відповідно встановити обґрунтовані та справедливі тарифи на газ, тепло, гарячу воду та світло для населення, які будуть відповідати діючому прожитковому мінімуму та рівню життя в Україні», - йдеться у документі.

Зі слів Андрія Козюри, понад 80% населення України живе за межею бідності, а заробітні плати в країні у десятки разів менші, ніж в розвинених країнах.

«Уряд запланував тотальне знищення соціально незахищених верств населення. Вважаємо, що такі дії уряду є знущанням над українцями. Луцька міська рада засуджує такі дії уряду, вони посилюють економічну та соціальну кризу в державі. Тому моя пропозиція - просити президента втрутитись в ситуацію, встановити обґрунтовані й справедливі тарифи на газ, тепло та світло в Україні, оскільки уряд жодним чином не пропонує заходів із подолання кризових явищ в Україні»,- резюмував депутат.

Таким чином, луцькі обранці громади ініціативу у більшості підтримали.

Після голосування депутат Луцької міської ради від політичної партії УКРОП Олександр Кравченко запропонував Луцькому міському голові Миколі Романюку, як очільнику міста, особисто зустрітися з Президентом України.
«Я почув вашу пропозицію», - відповів градоначальник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олег Показати IP 30 Червня 2016 16:15
заб**ть
Василь Показати IP 30 Червня 2016 17:31
Прозріли? Не повірю! Та й писати листа вовку щоб не їв зайців в черговий раз виходить смішно. Циркачі!
невже доходить Показати IP 30 Червня 2016 21:23
а так було гарно при газі у гривню скакати з кастрюлюю на голові та черпаком самогону у руці.а тисячі патріотів положили бо янек газ по сім не хотів продавати біднякам
прохожий Показати IP 2 Липня 2016 11:22
не смішіть моі тапочки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus