USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі депутати vs планшети: хто кого?

29 Липня 2015 10:19
З новими девайсами, закупленими за кошти з міського бюджету, розпочали перше сесійне засідання депутати Луцької міської ради.

Так, сьогодні, 29 липня, о 9:00 стартувала 76-та чергова сесія міськради.

Розпочалась вона із урочистого привітання з днем народженням заступника міського голови Лариси Соколовської.
Опісля, традиційно, зазвучав Гімн.
А от коли справа дійшла до формування порядку денного, як завжди, виникли гострі дискусії.

Іще до початку роботи обранці громади не могли відірвати очей від «нових іграшок».


Однак, варто віддати їм належне, майже 90% із депутатів, присутніх у залі справді із допомогою нових планшетів вивчали проекти рішення. Найбільшою популярністю користувалися земельні питання.
Окремі народні обранці, аби «тримати руку на пульсі часу», читали новини.
Інші ж, за старою звичкою, без перестанку «клацали» телефонами.
Вряди-годи представники секретаріату Луцькради підходили до депутатів, у яких виникали незначні проблеми із девайсами, й допомагали їх вирішити. Або ж обранці громади звертались за допомогою до колег.
Однак в цілому, схоже, нововведення усім депутатам прийшлось до душі.

Нагадаємо, уперше з новими планшетами 22 липня засідали члени виконавчого комітету Луцької міської ради.

Так, новий девайс у вигляді сучасних планшетів членам виконавчого комітету Луцької міської ради пообіцяли ще 21 січня цього року. Головним ініціатором закупівлі сучасних ґаджетів для членів виконкому та депутатів Луцької міської ради став секретар міськради Сергій Григоренко. У квітні за його поданням до проекту рішення «Про внесення змін до бюджету міста Луцька на 2015 рік» включено питання про виділення 99 900 гривень для придбання комп’ютерної техніки для Луцької міськради. Так, згідно із матеріалами видання «Хроніки Любарта», планшети мають назву «MYTABGarda» (U80GT), і коштує ця модель 3294 гривні. Працює ґаджет на операційній системі Windows 8.1, має один гігабайт оперативної пам’яті, а також вбудовану 16-гігабайтну пам’ять, семидюймовий екран з IPS матрицею, працює на чотириядерному процесорі Intel Baytrail-TZ3735 (з частотою 1.83 ГГц). Окрім того, у нього є вмонтований 3G-модуль, GPS-навігатор і акумулятор – 4 500 мА, що дає змогу користуватися пристроєм в автономному режимі майже вісім годин. Планувалось, що за кошти міського бюджету закуплять більш як 30 таких пристроїв, два з яких будуть резервними. Планшети, згідно з попередніми даними, повинні були отримати 23 депутати міської ради й 13 членів виконавчого комітету. Решта обранців громади зголосилися придбати планшети власним коштом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучанка Показати IP 29 Липня 2015 10:25
С*оти, на свої накрадені хай куплять
Its me до лучанка Показати IP 29 Липня 2015 12:51
цей короткий коментар містить багато інформації про автора: здобутки, інтелект, задоволення життям, принципи та критерії аналізу, настрій, гостру необхідність втручання медиків - "поки сусідів ще не покусала"... У Вас все буде добре - лиш подумайте про це.
Хлоп до Its me Показати IP 29 Липня 2015 13:21
А для чого депутатам планшети, Ви мені скажіть?
до its me до Its me Показати IP 29 Липня 2015 17:46
як новенький планшет,бо судячи з вашого коментаря ви напевно щасливий власник-депутат!?P.S.справжній чиновник завуальовано хамить людям і англійську вже знає.
Маруся Показати IP 29 Липня 2015 11:52
А де ноутбуки, що видавались на вибори?
До іц мі не лучанка Показати IP 29 Липня 2015 13:24
Цей розлогий коментар свідчить, що принципи і критерії псевдоаналізу підібрано невдало, тому і висновки фантасмагоричні
Крылов Показати IP 29 Липня 2015 14:20
Мартышка и очки.
Читатель Крылова Показати IP 29 Липня 2015 15:17
))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus