USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Луцького суддю, який правив суд над майданівцями, перевіряють

8 Січня 2015 15:22
Суддю Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненка, який рік тому виносив рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту для активістів Євромайдану, нині перевіряє Вища кваліфікаційна комісія суддів.

Активісти Самооборони Майдану Волині зібрали необхідні документи, що свідчать про недобросовісну роботу судді Віталія Ковтуненка, - повідомили у прес-службі організації.

Зібрані матеріали надіслали у Вищу раду юстиції України 9 грудня. Та, своєю чергою, керуючись статтею 85 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» передала надані відомості про Ковтуненка до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, яка здійснює нині дисциплінарне провадження.

Остання ж інстанція підтвердила отримання названих документів. Більше того, комісія повідомила, що здійснює щодо судді Квотунентка перевірку. Тепер активісти очікують позитивної та справедливої відповіді від органу судової гілки влади.

Як повідомяло Інформаційне агентство Волинські Новини, Віталій Ковтуненко вважає, що не підпадає під дію Закону України «Про очищення влади». Відповідну заяву він подав за місцем роботи - у Луцький міськрайонний суд.

Нагадаємо, Віталій Ковтуненко був слідчим суддею у кримінальних справах проти чотирьох активістів Євромайдану Майї Москвич, Ігоря Гузя, Володимира Бондаря та Миколи Собуцького. Щодо двох із них він прийняв рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді електронного браслета.

Також у повідомленні зазначається, що під час розпалу російської агресії проти України та загрози потрапляння диверсійних груп на територію Волині при в’їзді в область були створені блок-пости, на яких патрулювали й активісти Самооборони Волині. На одному із таких постів суддя Ковтуненко був спійманий на порушенні правил дорожньоо руху активістами Самооборони Волині. На жаль, через бездіяльність співробітників ДАІ суддя не отримав жодного дисциплінарного попередження щодо його порушення.

Також Ковтуненко є одним із «героїв» відомого веб-сайту #НеБутиСкотом.

Згідно з даними інтернет-видання «Четверта влада», Ковтуненко задекларував за 2013 рік 181 тисячу 630 гривень,. Цього ж року він придбав автомобіль Chevrolet Lacetti 2008 року випуску за 80 тисяч гривень та автопричіп Старконо-500 2013 року випуску за 4500 гривень.



Фото «Четверта влада»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 8 Січня 2015 15:30
Даішник Вадим Оксенюк продовжує працювати, який фальсифікував протоколи проти автомайданівців.
Штефан, Луцьк до Анонім Показати IP 8 Січня 2015 15:34
від тих автомайданівців сьогодня нам одна біда-ціни ростуть кожного дня,смерть,війна,хабарі та корупція ще більше стали
дідо до Штефан, Луцьк Показати IP 8 Січня 2015 15:42
Путлеровські головорізи з градами тут нідочого?
Анонім до дідо Показати IP 8 Січня 2015 20:37
коментар було видалено
Сolonel до Штефан, Луцьк Показати IP 8 Січня 2015 20:27
коментар було видалено
Григорій до Штефан, Луцьк Показати IP 8 Січня 2015 20:38
Таке враження, що Пушкін особисто знав штефанка. Інакше звідки пророче : "Зачем стадам дари свободы?"
Любі свині Показати IP 8 Січня 2015 16:12
Справа не в якомусь м...ку судді чи ДАІшнику. Справа в нас самих. Нещодавно знайомий таксіст розповідав - за ніч луцькі ДПАІшники два рази його роззули на 100 грн. Просто так. Того що їздить ( на їх думку - в свята - значить п"яний ). Мо з них почати?
ВЛАДЛЕН до Любі свині Показати IP 8 Січня 2015 17:07
ПОВНІСТЮ ПІДТРИМУЮ. СТАРИХ РОЗІГНАТИ, А НОВИХ НАБРАТИ. І НІЯКИХ ПОБЛАЖОК.
средневековье Показати IP 8 Січня 2015 18:39
охота на ведьм.месть ребятишки злая штука.раскажите сколько в день вам платили что ездили и пипишками народ пугали.тот же вадим намного честнее чем те что за бабло снюхались с себе подобными и купили руль
Анонім Показати IP 8 Січня 2015 19:02
СУДДЮ НА МИЛО ! ! !
не анонім Показати IP 8 Січня 2015 19:13
на фіг з пляжа суддю бо він собі вже нагріб. всі вони чесні зі слів Філюка -- тільки віли, дачі, модні тачки і косять під простяків! ВСІХ В сибір.
так чому Показати IP 8 Січня 2015 21:20
ми все знаемо а люстратори типу данильчука обіс**лися перед суддями типу філюка та подібних
белое крыло Показати IP 9 Січня 2015 13:48
данильчука послали на ху..даже директора спортивных школ где тренировались титушки на майдан..а до судей данильчуку как до китая..
Сергій Показати IP 11 Січня 2015 18:20
Потрібно ретельно перевірити статки цьго судді . Скільки задекларував доходів і як живе,яку має нерухомість і т.д. Після цього стане відомо яка у нього чесність і порядність .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus