USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада порушувала закон в земельних питаннях, - прокуратура

1 Лютого 2015 11:22
Прокуратура Луцька порушила два кримінальні провадження згідно з результатами перевірок у сфері земельних правовідносин та направила кілька позовів про визнання незаконними рішення міської ради з цих питань. Крім того, торік прокуратура міста оскаржила 9 незаконних рішень Луцької міськради та виконавчого комітету. А одного з посадовців міськради притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Про це йдеться у звіті за 2014 рік прокурора Луцька Андрія Кучера, який він представив до розгляду депутатів міськради під час минулої чергової сесії.

Згідно з інформацією, торік прокуратура перевірила чи користуються суб’єкти господарювання землями комунальної власності без правовстановлюючих документів.

Нагадаємо у міськраді діє комісія з визначення збитків, завданих внаслідок використання земельних ділянок міської комунальної власності без правовстановлюючих документів. Адже чимало земельних ділянок у місті використовуються без правовстановчих документів. Тож луцький бюджет втрачає тисячі, або й мільйони гривень. Часто орендарі свідомо затягують процедуру оформлення земельних ділянок. Приміром, невчасно укладають договір, або ж укладають його, але не реєструють. Скористалося таким шляхом підприємство волинського народного депутата – нафтового магната.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧЕРЕЗ КОГО БЮДЖЕТ ЛУЦЬКА НЕДООТРИМУЄ МІЛЬЙОНИ

Відтак, упродовж 2014 року прокуратура міста внесла 8 подань, до відповідальності притягнула 8 службових осіб, з них четверо – працівники органу контролю. Також пред’явлено позовів до суду на загальну суму 3,23 мільйона гривень, в тому числі про визнання незаконними рішення міської ради. Розпочали 2 кримінальні провадження.

Крім цього, торік прокуратура міста виявила порушення вимог законодавства чиновниками управління містобудування та архітектури міської ради.

Зокрема встановили, що один із суб’єктів господарювання обласного центру неодноразово звертався до Луцької міської ради зі зверненням знести самовільно влаштовані тимчасові споруди на земельній ділянці на вулиці Конякіна, 39. Однак посадові особи управління містобудування та архітектури міської ради за понад 6 місяців не вжили заходів.

Відтак, прокуратура внесла подання, згідно з результатами розгляду якого до дисциплінарної відповідальності притягнули одну посадову особу управління.

Крім того, минулого року прокуратура міста оскаржила 9 незаконних рішень Луцької міської ради та виконавчого комітету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
опа Показати IP 1 Лютого 2015 12:15
І хто за це покараний? Прокуратура не вкаказала!? Тільки пальчиком пригрозила, а толку з їх звіту!?
дідо Показати IP 1 Лютого 2015 12:33
Десять років земельною комісією міськради керує БЮТ, який грабує лучан. Свабода їм допомагає.Депутат Гриб отримав три безкоштовних ділянки....
Па до Опа Показати IP 1 Лютого 2015 16:05
А прокуратура і не вкаже!Бо відразу буде злита інфа,де розміщені кіоски їхніх працівників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus