USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

«Луцьктеплу» частково відключили газ

8 Лютого 2016 17:09
Роботи із обмеження газопостачання для ДКП «Луцьктепло» розпочав сьогодні, 8 лютого, ПАТ «Волиньгаз». Про це повідомили у прес-службі організації.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що «Луцьктепло» вже сьогодні можуть відключити від газу.

Так, відповідіні заходи ввели у зв’язку із невиконанням умов Договору розподілу природного газу та несплатою заборгованості, яку має ДКП «Луцьктепло».

Нагадаємо, із початку року луцькі тепловики заборгували ПАТ «Волиньгаз» за розподіл природного газу 22 мільйони гривень. Окрім того, ця установа, єдина із усіх підприємств теплокомуненерго області, яка не сплатила навіть найменшої частки заборгованості та не проводить жодних дій задля вирішення проблеми.

«Відповідно до Кодексу газорозподільних систем, оператор газорозподільних мереж області «Волиньгаз» повинен припинити розподіл природного газу споживачу у разі несвоєчасної або неповної оплати послуг за договором. Відтак, уранці 8 лютого ПАТ «Волиньгаз» розпочав обмеження газопостачання підприємству шляхом поступового відключення котлів на котельнях», - повідомив заступник голови правління з обліку та балансів ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Такий вимушений крок по обмеженню газопостачання може призвести до серйозних наслідків, як технологічних, так і соціальних, адже «Луцьктепло» надає послуги із централізованого опалення та постачання гарячої води десятками тисяч сімей лучан.

Враховуючи соціальну важливість забезпечення мешканців обласного центру тепловою енергією, ПАТ «Волиньгаз» вкотре наголошує на необхідності погашення існуючої заборгованості за розподіл природного газу.

Довідково:

З 1 січня 2016 року, згідно Кодексу газорозподільних систем, діють нові правила розподілу природного газу підприємствам теплокомуненерго. За постачання природного газу підприємства сплачують власникам енергоресурсу – НАК «Нафтогаз України», а за його розподіл – облгазам (ПАТ «Волиньгаз»), уклавши прямі договори на розподіл. Окрім того, оплата вартості послуги за розподіл природного газу здійснюється на умовах попередньої оплати до початку розрахункового періоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 17:24
куди діваються гроші, які ми платимо їм за послуги???
Твоï мЫсли до Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 18:45
В п€€€у,я бы тоже в смутное время тратил бы грошi на блэкджек и шл.....
Лучанин Показати IP 8 Лютого 2016 19:02
Кожен місяць сотні гривень платимо. Певно домовленість чергова, банкрутують, щоб потім іншим олігархам передати.
Ірина Таран Показати IP 8 Лютого 2016 21:59
Оце супер, платиш вчасно за комуналку, а тебе щей послуг позбавити можуть. Де мер і його команда? Коли вже розберуться з цим?
Міра Показати IP 8 Лютого 2016 22:19
Сьогодні діти вже пішли в холодні класи, так що і без епідемії будуть хворіти, хоч хтось про дітей дбає, чи всім наплювати? Нафік такі керовнікі тоді.
небайдужа Показати IP 8 Лютого 2016 22:21
Вже місяць по Кравчука прохолодна замість гарячої куди не звертались одні відмовки
Тарас Чурило Показати IP 8 Лютого 2016 22:28
Ось що означає коли в місті немає мера
наближений до луцькт Показати IP 9 Лютого 2016 09:13
смішно і одночасно сумно читати коментарі "знавців". Жоден з вас навіть приблизно не розуміє ситуації, що склалася з розрахунком за газ, але кожен вважає за потрібне вставити свої "пять копійок". А держава киданула і Луцьктепло, і мера, і громаду міста по-взрослому.
До наближеного Показати IP 9 Лютого 2016 09:59
То не держава обманула а Романюк, Киричук і інші ставленики романюка грабували і грабуюють людей через це підприємство а списують все на державу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus