USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

«Луцькводоканал» планує грандіозну реконструкцію

25 Листопада 2014 17:00
Комунальники налагоджують співпрацю з іноземними кредиторами, аби модернізувати підприємство. Згідно з попередніми прогнозами «Луцькводоканал» може отримати 495 тисяч євро на 5 років, а окупність проекту реконструкції – 4 роки.

Про деталі можливої угоди розповідає Інформаційному агентству Волинські Новини директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Іван Корчук.

«На завтрашню сесію виноситься проект рішення, аби нам дали дозвіл на отримання позики від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) в розмірі 495 000 євро. Окрім того, згідно з умовою співфінансування, ми витратимо на реконструкцію власних коштів 55 тисяч євро. Ці кошти ми маємо вкласти у енергозберігаючі заходи, зокрема, це заміна насосного обладнання. У нас є 56 свердловин, кілька ми модернізували, а завдяки кредитним грошам вдасться обладнати енергоощадними насосами й усі інші. Зокрема, заміна насосного обладнання має відбутися на підвищеній станції № 2, тобто це буде обладнання обліку води, вузлу електроенергії і каналізаційна насосна станція», - розповідає про проект модернізації комунального підприємства Корчук.
Окрім того, завдяки кредитним коштам в планах створити диспетчеризацію управління усіх свердловин.

«Завдяки цьому нововведенню усіма нашими свердловинами ми зможемо управляти з одного місця, аби при необхідності могли відключити чи включити їх. Зараз же ми щоразу надсилаємо на місце бригаду слюсарів, а є свердловини, які знаходяться на відстані 14 кілометрів, - це марна трата часу і коштів», - пояснює комунальник.

Зі слів директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Івана Корчука, на підприємстві зараз встановлене насосне обладнання ще з радянських часів, а замінивши його - вдасться досягти чималої економії.

«У рік економії буде 136 тисяч євро. Загалом же, як нам вдасться реалізувати проект з реконструкції, то впродовж чотирьох років він себе окупить», - наголошує Корчук. Якщо ж кредитну угоду вдасться підписати, то усі роботи щодо модернізації КП «Луцькводоканал» має завершити до вересня 2015-го року. Зауважимо, що ставка позики – 6 відсотків річних в євро. А віддати позичені гроші комунальники мають через 5 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дьодік Показати IP 25 Листопада 2014 17:17
В результаті економії тарифи для посполитих виростуть мінімум у два рази.
Лучанин до Дьодік Показати IP 25 Листопада 2014 17:43
Я за, якщо покращиться якість води
Це Показати IP 25 Листопада 2014 17:21
Все,що буде робитися,великий плюс пану Корчуку.Але не тільки в мене,а й в більшої половини жителів Луцька запитання,коли буде робитися, заміна старих водогонів і прокладатися будуть нові,щоб люди могли отримувати чисту воду,а не з іржою.Якщо взяти центр міста,то тут напевно,як 44-ому році прогнали німця,"вкинули" ці труби,так вони і по сьогоднішній день "служать".Всерівно рано чи пізно (а вцентрі вже дуже пізно) їх міняти потрібно і чим скоріше, тим краще і для людей,і до пана Корчука повага буде.
ван до Це Показати IP 25 Листопада 2014 20:47
Якщо ви хоч щось тямите у водопостачанні, то повинні знати, що для того, щоб у вашій оселі з крана бігла вода без ржавчини, треба поміняти і всі внутрібудинкові труби. А це реально? Ні.
Це до ван Показати IP 26 Листопада 2014 10:52
Я дуже добре тямлю в водопостачанні на відміну від вас,бо я живу в приватному, окремому будинку і труба прямо з колодязя заходить в будинок.Так,що нєхєр вчити тих,хто розуміється,якщо сам не тямиш.
Лучанин Показати IP 25 Листопада 2014 21:39
Все реально, якщо думати про людей, а не власне збагачення.Покожіть хоть одного нахальника із сфери жкг, що будинок собі не збудував) із труб, мітел, дорожньоі розмітки, асфальту,води...ну хто на чому сидить, з того і будує)
Хлоп Показати IP 25 Листопада 2014 22:09
I якось так тема вiдкату Романюку облишила цю новину((
МИ Показати IP 26 Листопада 2014 10:07
Треба щоб перевіряли куда гроші використовуються!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus