USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький міськвиконком програв суд підприємцю

27 Жовтня 2016 17:24
Рішення Виконавчого комітету Луцької міської ради та дії муніципальної поліції щодо знесення кіоску визнали протиправними.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук Михайло Шелеп.

З його слів, Луцький міськрайонний суд вчора, 26 жовтня, задовольнив позовні вимоги підприємця щодо рішення Виконавчого комітету Луцької міської ради, Департаменту муніципальної поліції Луцької міської міської ради про протиправність їхніх дій: скасував рішення виконкому про демонтаж кіоску та визнав дії муніципалів по демонтажу незаконними.

Нагадаємо, що лучанин Петро Костючик подав у суд на муніципальну поліцію та виконком міськради через незаконний, на його думку, демонтаж кіоску по проспекті Молоді, 8а.

Річ у тім, що розгляд справи розпочали 5 жовтня. Як йдеться у матеріалах позову, в 2001 році на цій ділянці Петро Костючик із дружиною встановили на орендованій земельній ділянці кіоск для здійснення торгівлі. Строк дії договору оренди закінчився у 2011 році. Після цього в міській раді відповідно до нових вимог законодавствазапропонували Костючику оформити паспорт прив’язки для кіоску, який так і не оформили.

«Це прецендент, який доказує, що коли порядок у місті наводять незаконними методами, то нічого доброго з цього не буде», - пише Михайло Шелеп.

Як повідомлялося раніше, у Луцьку пропонували заборонити встановлювати нові МАФи. Рішення про введення «мораторію» на встановлення кіосків у місті обговорюється уже тривалий час. Були побоювання навіть щодо того, що цей проект рішення може утискати права підприємців.

Крім того, депутат Луцької міськради Ігор Поліщук заявив, що кількість МАФів у Луцьку врегулює не «мораторій», а сама економіка. У серпні проект рішення під час сесії депутати не розглядали, бо після того, як майже всі комісії не підтримали, його зняли з порядку денного. Та уже на вересневу сесію підготували змінений проект рішення. Та проект не набрав достатньої кількості голосів обранців громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2016 19:05
нарешті! Вітаю підприємця
нелучанин до Анонім Показати IP 27 Жовтня 2016 19:55
ще немає з чим вітати. постанова не набрала законної сили. можливе подання апеляції, а Львівський апеляційний адміністративний суд ще й не такі рішення судів першої інстанції скасовував.
Руслан Показати IP 16 Січня 2017 16:04
Хотілося б побачити позовну заяву, щоб зрозуміти точно, в чому виник спір.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus