USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Мобілізація на Волині: як проходили медкомісію депутати

20 Лютого 2015 18:24
Із 740 волинських обранців громади 540 оповіщено про необхідність пройти медогляд. Із них лише 298 пройшли відповідний огляд. Придатними до служби виявилися 24 депутати, 74 непридатні, 164 скерували на додаткове обстеження, а 242 взагалі не з’явилися проходити обстеження.

Про мобілізацію, депутатів та луцьких комуністів - такі теми обговорювали під час засідання ради оборони області, котре відбулося сьогодні, 20 лютого, під головуванням керівника виконавчої гілки влади в області Володимира Гунчика, - повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Саме цього дня завершується перший етап 4-ї хвилі мобілізації. А позаяк Волинь не впоралася із завданням, тож доведеться особливо плідно працювати під час другого етапу. Він, до речі, також розпочався сьогодні.

Отож, згідно з інформацією тимчасово виконувача обов'язків військового комісара Волинського обласного військового комісаріату Романа Кулика, область має поставити 1 тисячу 83 військовозобов’язаних, із них 828 – норматив, доведений на другий етап 4-ї хвилі мобілізації, а решта – «борги» першого етапу. Окрім того, волиняни мають віднайти для потреб армії ще 16 одиниць техніки.

До речі, із технікою виникає немало проблем, адже тих самих УРАЛів уже практично не знайдеш на підприємствах, хіба – у лісгоспах, одначе там вони конче необхідні. Попри те, а на цьому особливо наголошував голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, Інтерент-сайти із приватними оголошеннями пропонують чималий асортимент техніки, потрібної для українського війська.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ АГРАРІЇ НЕ МОЖУТЬ ВІДДАТИ ТЕХНІКУ НА АРМІЮ, АЛЕ ВИХІД Є

- Виникає цілком закономірне запитання: звідкіля у продавців ті машини, якщо в державі їх так проблемно знайти? – підкреслив Володимир Гунчик. – Тому необхідно підготувати лист до генерального прокурора України Віктора Шокіна, аби очолюване ним відомство з’ясувало, яким чином та техніка з’являється у вільному продажі.

Варто наголосити, що керівники волинських підприємств активно беруться ремонтувати автомобілі для потреб українського війська. Якщо раніше виконання мобілізаційних завдань викликало спротив, то нині є порозуміння.

Що ж до людського ресурсу, то, як виявилося, катастрофічно не вистачає кухарів.

- Доволі дивно таке чути, адже в одному лиш обласному центрі функціонує величезна кількість ресторанів, барів, кафе, словом, закладів громадського харчування, які не можуть функціонувати без кухарів, - наголосив Володимир Гунчик. – Виходить, із села забираємо до війська чи не кожного чоловіка, а у місті продовжуються розваги!

Що цікаво, представники місцевого самоврядування, а вони на рівні з усіма отримали повістки, попри те, що кілька років тому запевняли електорат: відстоюватимуть інтереси громади та їй же служитимуть вірою і правдою, не надто воліють показувати приклад і йти боронити батьківщину. Тож із 740 волинських обранців громади 540 оповіщено про необхідність пройти медогляд. Із них лише 298 пройшли відповідний огляд. Придатними до служби виявилися 24 депутати, 74 непридатні, 164 скерували на додаткове обстеження, а 242 взагалі не з’явилися проходити обстеження.

На завершення засідання ради оборони області Володимир Гунчик зачепив ще одну тему, котра активно обговорюється громадськістю. Зокрема – останній виступ одного з братів Кононовичів (луцьких комуністів, котрі неодноразово привселюдно висловлювали власні сепаратистські міркування й підтримували діяння ЛНР та ДНР) в ефірі сепаратистського каналу.

- Днями в Інтернеті було викладено відео, де той же Кононович дає інтерв’ю одному із сепаратистських каналів, - відзначив голова облдержадміністрації, звертаючись до представників силових структур. – Знаю, що спецслужби працюють у цьому напрямку, але роботу слід посилити, адже подібні дії – нечувані. Опрацюйте і надайте інформацію про хід розслідування.

Нагадаємо, що раніше саме Володимир Гунчик звернувся до працівників СБУ, аби останні надали відповідну оцінку дій та висловлювань Олександра Кононовича і за потреби діяли відповідно до чинного законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
дідо Показати IP 20 Лютого 2015 19:22
А як проходив медкомісію сам губернатор та його син?
обс до дідо Показати IP 20 Лютого 2015 19:46
разом з тобою
Андрій76 до дідо Показати IP 20 Лютого 2015 19:53
За столом у теремнівського воєнкому. Посиділи, погомоніли та дійшли висновку, що не годиться поважним, шанованим людям Батьківщину захищати, бо ще не всіх трактористів з електриками та інженерами перебили...
Володимир Показати IP 20 Лютого 2015 20:19
Прізвища всіх, хто відкосив і не зявився прохання надрукувати!
Оля Показати IP 20 Лютого 2015 20:35
А Гунчику, його синам, офіційному чоловіку співмешканки Гунчика (який їздить на заробітки в РФ) повістки вручили?
Андрій76 до Оля Показати IP 20 Лютого 2015 22:54
Так, вручили. Повістки на дві неділі на Мальдіви. Явка необов"язкова, але ж вони патріоти. Тому прийдуть усі, та полетять першим же рейсом бізнес-класу...
До Влад Показати IP 20 Лютого 2015 20:46
То так і є
Кого ви хочете забра Показати IP 20 Лютого 2015 23:57
Не можна забирати керівників які боряться за спокій у державі які дають прибутки у казну які хочуть щоб ми всі жили а не воювали
Анонім до Кого ви хочете забра Показати IP 21 Лютого 2015 11:20
годний стьоб)))
Анонім Показати IP 21 Лютого 2015 08:52
Наші депутати (сільських, селищних, міських, районних рад, депутати Верховної Ради України ) і керівники- "патріоти"- до першої повістки в військомат ....Що то за фігня в Україні... "Патріотизм" зашкалює, "боротьба" з корупцією зашкалює... і бардак зашкалює... Всі "патріоти" , а в Україні пекло...Може великим "патріотам" треба засукати рукави і фізично працюва
та до Анонім Показати IP 21 Лютого 2015 10:18
вони працюють в поті чола,погляньте після шостої вечора на вікна в цих будівлях,мало де не світиться,а в основному будівлі сяють в світлі.Але в день,якщо потрібно до когось звернутись,то і свічкою не знайдеш,бо ВОНИ працюють з громадою,на виїзді.
еее до та Показати IP 21 Лютого 2015 13:45
у них дуже "важка" робота.їм положено
до Показати IP 21 Лютого 2015 13:39
Оголосіть всіх поіменно щоб громада знала їх імена

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus