USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На ДПЗ у Луцьку буде новий храм

1 Серпня 2015 17:50
Луцька міська рада дала офіційний дозвіл на розробку проекту для будівництва церкви Іови Почаївського, яку очолить капелан батальйону спецпризначення «Січ».

Про це йшлося під час другого пленарного засідання 76-ої сесії Луцької міської ради 30-го липня.

На розгляд депутатського корпусу запропонували Проект рішення «Про надання релігійній громаді преподобного Іова Почаївського Української православної церкви Київського патріархату дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування для будівництва та обслуговування храму на бульварі Дружби Народів».

Храм Іови Почаївського, площею приблизно 0,11 гектара, очолить капелан батальйону спецпризначення «Січ» Олександр Вронський.

Зауважимо, до річниці доленосних подій на Майдані Патріарх Київський і всієї Русі України Філарет нагородив церковною відзнакою – медаллю «За жертовність і любов до України» депутата Ківерцівської міської ради, капелана батальйону спецпризначення «Січ» Олександра Вронського.

До слова, на території храму встановили капличку та провели першу службу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ковель Показати IP 1 Серпня 2015 20:04
та скільки можна! Побудуйте дитячий садок...
Юрист до Ковель Показати IP 2 Серпня 2015 10:55
Дитячі садки можна бкдувати на місці москальських церков.
007 Показати IP 1 Серпня 2015 21:00
Все життя мріяв про справжню українську церкву на ЛПЗ. І от все здійснилося.ще й поряд будинку!!!!!
Лучанка Показати IP 1 Серпня 2015 21:52
В усіх храмах УПЦ припинили усі будівельні та ремонтні роботи аби мати можливість більше допомагати воїнам, біженцям, дітям-сиротам, а КП лише захоплює території і церкви, аби гребти гроші!!! Варто глянути на їхні відгодовані " риляця". Про яку віру може йти мова???
Юрист до Лучанка Показати IP 2 Серпня 2015 10:58
Бери чемондан та свою віру і вали до московії поки ще непізно.!!!!!
Надія Показати IP 1 Серпня 2015 22:03
Усіх жителів ГПЗ вітаю із завтрашнім престольним святом Св.Іллі. Щиро запрошую Вас у наш Храм на Богослужіння.
Серж Показати IP 1 Серпня 2015 23:13
фуфуфу задовбали своїми храмами постройте поликлинику, бассейн, школу. нєєєє храмммммм якій срам!
Рекс до Серж Показати IP 2 Серпня 2015 09:29
Тепер будують те що швидко окупиться і буде приносити прибуток ( ТЦ бари храми) А лікарні школи стадіони прибуток не дають.........
Юрист до Серж Показати IP 2 Серпня 2015 11:02
Відчуваеться смердючий подих москаля. Ну нічого скоро ми тебе виправим на кілкові.!!!
Льоша до Серж Показати IP 4 Серпня 2015 08:05
Ільїнська церква це московська а вот Кп то оце церква.
Олександр Показати IP 2 Серпня 2015 10:30
Що за моветон... Вам що релігійні організації мають дитсадки і басейни будувати? Ніколи не розумів таких закидів. Шановні, на це є наша люба влада. А щодо храмів, то знаєте, як казав поет, "якщо зірки запалюються, то це комусь потрібно". Повірте, в усіх храмах Луцька і УПЦ МП і УПЦ КП - повно людей у неділю і свято. І цей заповнять не ті диванники, які зараз тут плюються, а ті, кому воно треба. А ви собі сидіть у хатах, зліться на все і чекайте, поки вам щось побудують. Звісно, нащо вам церква? Хіба це важливо у наш час - говорити про якісь людські цінності, про любов, прощення, цнотливість, повагу до старших? Та на холєру ж воно нам? Ой, пардон, ви ж тільки одне знаєте: що у церквах гроші заробляють. А ви конкретно багато дали їм грошей заробити? Ну то й мовчіть собі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus