USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Керівник «Луцьктепла» розповів, як потрапив на посаду

10 Липня 2015 22:22
Новопризначений керівник ДКП «Луцьктепло» говорить, що отримав посаду завдяки зв’язкам, а громадські активісти вважають, що Юрій Паращій - ставленик мера.

Про це йшлося під час прямого ефіру на ТРК «Аверс» у дискусійному клубі «Прошу слова» вчора, 10-го липня.

Під час телеефіру у новопризначеного посадовця запитали, як він опинився у кріслі директора ДКП «Луцьктепло». Юрій Паращій сказав, що у цьому йому допомогли знайомі.

«На попередній роботі я багато років працював, маю чимало зв’язків з багатьма рекрутинговими агентствами та людьми, які розбираються у кадровій політиці. Тому, коли мені сказали, що є вакансія, і можуть дати телефон та електронну адресу голови міста, щоб надіслати резюме, я це приняв до уваги. Далі відбір проходив не залежно від мене: я працював на роботі, в в один прекрасний день до мене подзвонили, щоб я приїхав на співбесіду. Ми поспілкувалися, потім вдруге приїхав, і мені сказали, що підпишуть контракт», - розповідає Паращій.

Зауважимо, раніше Луцький міський голова Микола Романюк говорив про те, що знайшов нового посадовця завдяки рекрутинговому агентству. Тож, журналісти уточнили у Юрія Паращій, яке саме агентство допомогло меру.

«Я вже казав, що у мене багато знайомих, які працюють в агентствах», - уникнув конкретної відповіді гість студії.

Щодо цього кадрового призначення, то активіст «Самооборони Волині» Богдан Климчук висловив припущення, буцімто Паращій – ставленик градоначальника.

«Це - шоу, адже ми усі прекрасно розуміємо, що є мер, який призначив на посаду свого ставленика без прозорого конкурсу», - наголосив Климчук.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов теж зауважив, що для того, аби призначити на посаду керівника одного з найбільших комунальних підприємств міста, необхідно проводити відкритий конкурс.

«Чим важча у людини хвороба, тим більш фахового лікаря вона шукає, так само і на підприємстві, адже воно у величезній кризовій недузі. Тут потрібен ефективний менеджер, який зможе впровадити комплекс заходів, щоб вивести його з занепаду. Взагалі не знаю, що робив Микола Романюк, шукаючи півроку фахівця і в кінцевому результаті призначивши керівником «Луцьктепло» Юрія Паращія», - сказав Осіпов.

І вже звертаючись, власне, до Паращія, додав: «У Вас знань навіть на рівень молодшого персоналу не вистачає. Адже Ви у цій студії не назвали жодного конкретного заходу чи стратегії, який плануєте впроваджувати. А це - некомпетентність та непрофесіоналізм. Тому нам потрібно змінити керівника через прозорий конкурс, аби обрати справді фахівця, який розбирається у кризовому менеджменті, адже такої практики у Вас немає. Ви працювали на керівній посаді 6 років у комфортних умовах, але це не те, що зараз потрібно «Луцьктеплу»», - вважає Осіпов.

На це висловлювання перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев відповів, що новий керівник - це молода, розумна людина з керівним досвідом. Втім, не всі з цим погодилися у студії й дорікнули йому, мовляв, не варто ставити на підприємство, яке перебуває у критичному стані, людей, аби ті тренувалися у кризовому менеджменті.

У відповідь на це Юрій Паращій заявив, що фаховий спеціаліст кризового менеджменту не захоче працювати на ДКП «Луцьктепло».

«Ви казали, що в Україні є одиниці кризових менеджерів, кількість яких можна перерахувати на одній руці, то я думаю, що такі спеціалісти не приїдуть на «Луцьктепло»», - запевнив він.

Виправдовуючись, Паращій розповів, мовляв, у 2001 році він закінчив Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, отримав кваліфікацію «інженер-механік» зі спеціальністю «проектування і спорудження нафтогазопроводів». У 2003-му році здобув другу вищу освіту «бухгалтер-економіст» в університеті в Івано-Франківську. Із 2007-го року працював у компанії ТАП «Львівгаз» начальником управління комерційною діяльністю. У 2009 році очолив філію управління експлуатації газовим господарством.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що Юрій Паращій має відношення до фірм Ігоря Єремеєва.

Окрім того, під час відеоопитування, яке ініціювало Інформаційне агентство Волинські Новини, лучани висловили думки про те, що на посаду ДКП «Луцьктепло» потрібно призначати людину через відкритий конкурс, а не з допомогою приватних структур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
А Осіпов Показати IP 10 Липня 2015 23:07
має досвід? Керував підприємством? Як можуть оцінити менеджера прибиральниця або вантажник? Може досить ПІАРУ? А, ОСІПОВ? Чи не забагато ти на себе потянув? Бог все бачить! І люди нарешті вже починають прозрівати.
Вася до А Осіпов Показати IP 11 Липня 2015 05:52
менеджера может оценить лишь супер менеджер Кирик .он то знал как правильно деньги из государственного кармана в свой перекладывать. а когда не знал то старший товарищ Мыколка подсказывал
рекрутингове агентс Показати IP 11 Липня 2015 05:14
Як пояснити цьому Клімчуку, що така кадрова політика існує в цілому світі. Навіть прибиральницю беруть, то телефонують на старе місце робити, розпитують чи не пюща, не гуляща, чи не блядь, не курва. А тут на таку посаду!? Існує ціла система, як себе представити, як розмовляти, про що говорити при наймі на роботу. Клімчук від цього далекий. Тупар, конюх. Нахрена така людина потрібна у виконкомі? Щоб смердіти своїми здогадками і "висновками"? Базарна баба! Цвяхами китайськими на ринку торгувати. А Осіпов його колега по нещастю, тільки стоїть він ще на 3 щаблі нижче.
Знаю до рекрутингове агентс Показати IP 11 Липня 2015 17:48
Брехня. Ви не були за кордоном і не компетентні в відкритих конкурсах, що там ПРОВОДЯТЬСЯ.
Вася Показати IP 11 Липня 2015 05:55
ща проблемы у теплосетей всей страны да и выборы мера осенью .вот и небыло желающих лезть в капкан. пацан не испугался а теперь посмотрим какой он в реальном деле. ибо тут масштабы побольше чем взахолустном райцентре
Лучанин Показати IP 11 Липня 2015 08:34
Про Осіпова вже все сказано, а що новий директор не фахівець і прийшов щоб добити підприємство зрозуміли всі, хто дивився прямий ефір. Ні розуміння проблем, ні реальних планів розвитку підприємства. І це прикро, бо в швидкому часі на собі результати діяльності компанії романюка відчує кожен лучанин.
Павло Показати IP 11 Липня 2015 16:20
Громаді правди не скажуть,Осіпову і Климчуку -не зобов"язані щось говорити народним месникам,Романюк і Яковлєв фільтрують базар-хазяїн не велить.А рекрутингове агенство ,венчурний фонд,колекторна фірма,товариство мисливців і рибалок і асоціація гінекологів України,колгосп якогось з"їзду ... .Та в церкву приведіть,хай на біблії поклянуться,що правду говорять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus