USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині готуватимуться до складного бюджетного року

28 Липня 2014 15:33
Наступний, 2015 рік буде важчим, ніж 2014, тому доведеться відмовитися від популістських регіональних програм - попереджають в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 28 липня.

Серед пріоритетних завдань на 2014 рік Володимир Гунчик назвав питання мобілізації та оборони, підготовку до зими, формування бюджету на 2015 рік та реалізацію бюджетної політики в другому півріччі 2014 року на основі аналізу виконання бюджету за перше півріччя.

Говорячи про роботу з бюджетом, голова облдержадміністрації закликав учасників наради реально підійти до оцінки ситуації з його виконання за перше півріччя року. Начальника фінансового управління та керівників інших структурних підрозділів, районів та міст він закликав проаналізувати виконання бюджету та підготувати довідку за найбільш невідкладними питаннями фінансування, які не були вирішені у першому півріччі. З його слів, якщо начальник казначейства та начальник фінансового управління надалі не готуватимуть план фінансування заходів бюджетних потреб на тиждень, «гріш ціна роботі цих спеціалістів».

На думку Володимира Гунчика, повинен існувати фінансовий план витрат на місяць, розбитий за тижнями. Такий план повинен бути погоджений із головами райдержадміністрацій, управлінь та департаментів ОДА, підписаний головою облдержадміністрації та переданий у казначейство. З його слів, пропозиції можуть вносити усі причетні до розподілу коштів в області.

Також голова облдержадміністрації закликав чиновників та депутатів облради проаналізувати кількість, стан виконання та перспективи реалізації регіональних програм. З його слів, є значна частина програм, в яких за увесь час їхнього існування не зробили жодного реального кроку. Якщо програма не має реального фінансування, вона має бути переглянута, або ж є популістською - вважає голова облдержадміністрації.

Враховуючи ситуацію в цілому в Україні, він повідомив, що 2015 рік буде значно важчим, ніж 2014. Тому, обласний бюджет потрібно сформувати таким чином, щоб він був спрямований на найбільш невідкладні потреби життєдіяльності області. На розгляд облради він закликав внести ті статті бюджету, які обов’язково профінансують та виконають. Почати працювати над проектом бюджету на 2015 рік він просив негайно, щоб на початок грудня мати його основу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
То Показати IP 28 Липня 2014 16:53
То все фiгня, головне, що майдан перемiг.
він Показати IP 28 Липня 2014 21:31
Все правильно .жити потрібно виходячи з можливостей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus