USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На Волині громадські активісти підуть на вибори

27 Квітня 2015 13:54
На Волині стартує Громадський рух «Народний контроль». Активістів з постмайданівського середовища кличуть доєднуватися до нього, аби нагадати владі, що вона працює на громаду, а не навпаки. Власне, у цьому середовищі обіцяють готувати активістів, які змогли б працювати у органах місцевого самоврядування після виборів. Окрім того, ініціатори руху не приховують, що на цій базі формуватимуть команду людей, які також ітимуть на майбутні вибори до місцевих рад.

Про це повідомив народний депутат України Дмитро Добродомов під час брифінгу сьогодні, 27 квітня.

Дмитро Добродомов – депутат-самовисуванець від Львівщини, який входить до парламентської коаліції. До депутатства він працював тележурналістом-розслідувачем і є співзасновником ГО «Громадська ініціатива «Народний Контроль», працював генеральним директором медіа-холдингу ZIK.

Власне, до Луцька він привіз презентацію пакету законів про майбутню децентралізацію і анонсував початок руху «Народний контроль» на Волині.

Додамо – «Народний контроль» - рух, в основі діяльності якого покладений принцип використання мас-медіа для суспільної діяльності. Головним пріоритетом учасники цього руху називають боротьбу зі зловживаннями владою, зокрема, корупцією.

Зі слів нардепа, місцеві чиновники від голів рад різних рівнів до чиновників, повинні чітко розуміти, що вони мають працювати на благо громади, яка їм цю роботу надала. А в рамках майбутньої децентралізації треба бути обережним, щоб маленьку корупцію місцеві чиновники не перетворили у велику корупцію на місцях.

На його думку, сьогодні у Верховній Раді найдієвішими нардепами є ті, хто вийшов з громадського середовища. Відтак, і у місцевих радах депутатами мають бути такі самі люди, за визначенням активістів: активні, небайдужі, не заплямовані корупцією. Тому на Волині розпочинається масштабний рух громадського контролю за діями місцевої влади.

В Луцьку будуть стояти інформаційні намети, розпочинається інформаційна кампанія, аби об’єднати активістів з постмайданівського середовища, - додав присутній на зустрічі депутат міської ради Павло Данильчук.

Ініціатори руху не приховують, що на цій базі формуватимуть команду людей, які йтимуть на майбутні вибори до місцевих рад.

Дмитро Добродомов додав, що якщо законодавство до осені не зміниться громадський рух «Народний контроль» переформатується у партію, аби мати можливість учасникам брати участь у виборах. Або ж активістам пропонують йти на вибори шляхом самовисування.

Щодо фінансування, то, каже нардеп, цю громадську ініціативу підтримує малий та середній бізнес, який готовий про це заявляти публічно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 27 Квітня 2015 14:16
Бачив де вони зняли собі офіс на пр. Волі неподалік облдержадміністрації дорога там оренда того приміщення знаю точно цікаво і де гроші взяли хто іх тепер проплачує
луцьк Показати IP 27 Квітня 2015 14:29
о.. і паша данильчук вже тут... багато наробив, де вже тільки не був - і "україна молода", і "дем. альянс" і "правий сектор" ... ще в "народний контроль"! ...
Петро Показати IP 27 Квітня 2015 14:47
Упогоні за баблом Паша Данильчук ще не раз засвітиться в тому чи іншому проекті. Тому звідусіль женуть цього заробітчанина, зорієнтувавшись в його безпринципності...
ZIK Показати IP 27 Квітня 2015 15:25
Нічого проти немаю проти Дмитра Добродомова, симпатизую його підходам, позиції, але він зробив велику помилку що ставку зробив на людині, яка трощила державні установи, займалась рекетирством, за що й погнали з Правого Сектора. Хай Данильчук прозвітує перед громадою за які гроші купив квартиру в новобудові вартістю 80 тис. у.о за Податковою адміністрацією й оформив на своїх родичів зі с. Торговиця Млинівського району та позашляховик, хай розкаже громаді хто ж стріляв у Самооборону на Маневичіні за бурштин й лише тоді може ходити по Луцьку й вдавати з себе Народного контролера...
А Показати IP 27 Квітня 2015 15:48
А мене вже від них тошнить. Нічого не роблять.мутять народ. В результаті народ ще бідніший, а вони в шоколаді.
? Показати IP 27 Квітня 2015 16:40
А в Любомль то та сама організація новостворена чи ні?
Анонім Показати IP 27 Квітня 2015 17:00
може досить те бидло слухати
??? Показати IP 27 Квітня 2015 17:23
Добродомов уже теж влада , i як процюе ВР ми уже бачимо.
зіку Показати IP 28 Липня 2015 21:08
данильчук захищає ставки бувшого регіонала волошенюка в с. Садів луцького району, точно отримав гроші

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus