USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині навчально-курсовий комбінат – під загрозою існування

22 Січня 2016 18:18
Колектив Волинського державного обласного навчально-курсового комбінату просить захисту в депутатів обласної ради. Зі слів працівників, після того як у них забрали самостійність та взяли заклад у держпідпорядкування, то політику роботи націлили приватизацію, що, з їх слів, рівноцінно знищенню комбінату, адже приватизації передуватиме «дерибан» майна.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства вчора, 21-го січня.

Звернення від колективу працівників філії «Волинський державний обласний навчально-курсовий комбінат» УДП «Укрінтеравтосервіс» озвучив директор комбінату Віктор Ромасєв.

«Колектив очолюваного мною підприємства попросив звернутися до вас за допомогою. У нас виникла неприємна ситуація, і спостерігається негативна тенденція. Нагадаю, що в 2013-му рої нас приєднали до збиткового підприємства УДП «Укрінтеравтосервіс», забравши самостійність (юридичний статус, -ред.) і зробили нас філією. Потім до нас приєднали ще одне підприємство на Волині, яке є збитковим, й їхні фінансові негаразди лягли на наші плечі, а до того ми успішно й з прибутком працювали.

Так, за останні два роки ми бачимо, що політика керівництва у Києві демонструє тенденцію - у майбутньому хочуть «роздерибанити наше майно» й приватизувати», - бідкається керівник комбінату.

Із його слів, навчально-курсовий комбінат працює з 1944-го року й до нині в автошколі здобули фах водія до 100 тисяч людей.

Як додав перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, був випадок, коли столичні керівники хотіли звільнити Віктора Ромасєва, втім, тоді і колектив, і депутати облради його відстояли.

«Керівника хотіли звільнити, але колектив відстояв його. Він був на своєму місці, організація розвивалася. Тому ми звернулися в Київ щоб його не звільняли», - розповів посадовець.

Зваживши на ситуацію, член комісії, депутат обласної ради Сергій Леонтьєв запропонував провести передачу цього підприємства в обласну комунальну власність. Втім, під час засідання з’ясували, що підприємство перебуває у переліку таких, які не підлягають приватизації, а тому забрати його у комунальну власність неможливо. Натомість колектив стурбований, що комбінат можуть виключити з переліку й таки приватизувати.

Аби допомогти комбінату, члени комісії вирішили направити звернення губернатору, щоб він розробив механізм вирішення проблеми, підготував необхідні звернення в Київ і надав пропозиції для розгляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus