USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині сільська громада погрожує перекрити трасу. Причина - земля

6 Травня 2016 11:43
Громада Ружинської сільської ради не бажає, аби землі за межами села, де свого часу розташовувалася військова частина, роздавали під садівництво по 2 гектари бійцям АТО.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин сьогодні, 6 травня.

Так, зі слів голови Ружинської сільської ради Галини Дишлюк, свого часу за межами сільради, поруч села Городинець, поблизу розташовувалася військова частина, площею 28 гектарів. Донедавна, в сільраді вважали, що ці землі недоторкані. Але нещодавно з’ясувалося, що з цих площ лише 10 гектарами володіє Фонд держмайна. А 18 гектарів управління земресурсів пропонує зарезервувати бійцям АТО.

Оскільки сільрада не має в своїх межах цю землю, то вони пропонують зробити інвентаризацію цих земель, аби визначити статус. Але ось роздавати ці землі ані по 2 гектари, ані по 12 соток – громада не хоче. Зі слів сільського голови, селяни навіть готові перекривати трасу. Мовляв, волиняни хочуть облаштувати там рекреаційну зону або парк і зберегти зелені насадження. До слова, на цій території є й асфальтові дороги, алейки. А ось для бійців АТО по 2 гектари під ОСГ можуть видати і в межах сільради.

Члени комісії запропонували, аби після інвентаризації ці землі розподілити на житловий масив по 12 соток під забудову бійцям АТО. Тим паче, ці території розташовані відносно не далеко від Ковеля.

Для голови сільради такий варіант вирішення проблеми означає й можливі надходження до місцевого бюджету. Але громада, каже вона, налаштована дуже рішуче і не хоче роздавати цю ділянку, а хоче зберегти як вона є.

Урешті, члени комісії домовилися рекомендувати сесіям сільської та районної ради розглянути рішення про інвентаризаціію згаданих земель, і наступне включення їх в межі сільради. А ще Галині Дишлюк все-таки пропонують пояснити громаді чому варто ці землі роздати під індивідуальну забудову, зокрема бійцям АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus