USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині у 2015 році в ДТП загинуло більше 100 осіб

9 Листопада 2015 16:23
Щороку в Україні з ініціативи Міністерства охорони здоров’я відбуватиметься тиждень безпеки дорожнього руху. Цьогоріч він триватиме з 9 по 15 листопада.

Так, згідно з даними статистики, за роки незалежності на дорогах нашої держави трапилося понад 1 мільйон дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло понад 166 тисяч осіб та було травмовано майже 1 мільйон 200 тисяч осіб. Кожен третій загиблий – дитина або молода людина віком від 5 до 29 років.

Про це стало відомо під час прес-конференції з нагоди початку тижня безпеки дорожнього руху на Волині, в управлінні охорони здоров’я Волинської ОДА сьогодні, 9 листопада.

Мета тижня безпеки дорожнього руху – об’єднати зусилля державних органів, бізнесу, громадських організацій, наукової спільноти, засобів масової інформації на виконання державних і міжнародних програм з безпеки дорожнього руху.

Згідно з даними Державної автоінспекції Волинської області, на автошляхах області за дев’ять місяців 2015 року зареєстроували 569 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, що на 13,5% більше, ніж за аналогічний період 2014 року (501 ДТП), під час яких 705 осіб травмовано та 106 учасників дорожнього руху загинуло.

На 8% збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод з матеріальними збитками. Також за десять місяців 2015 року на території області зареєстрували 9 дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками, що на одну ДТП більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Упродовж поточного року найбільше автопригод зареєстровано у вересні (253 ДТП). Найбiльша кiлькiсть загиблих у дорожньо-транспортних пригодах була у квітні (14 загиблих). Пiк травматизму спостерігався у вересні (111 травмованих).

Упродовж вказаного перiоду найбільше автопригод з постраждалими зареєстровано в неділю. Найбiльша кiлькiсть потерпілих учасникiв дорожньо-транспортних пригод припадає на 21 годину (в цей час було травмовано та померло 8,3% від усіх потерпілих у ДТП), у попередній перiод пiк припадав на 23 годину.

Причинами автопригод з постраждалими, які були скоєні протягом звітного періоду, є перевищення безпечної швидкості руху. З цієї причини на Волині сталося 140 автопригод або майже 28,3% від усіх ДТП із постраждалими, а також порушення правил маневрування (90 або 18,2%), порушення правил проїзду пішохідних переходів (34 або 6,9%), керування транспортним засобом у нетверезому стані (51 або 10,3%), виїзд на смугу зустрічного руху (28 або 5,7%) перехід у невстановленому місці (28 або 5,7%), порушення правил проїзду перехресть (37 або 7,5%).

Внаслідок керування транспортними засобами в стані сп’яніння скоєно 166 автопригоди, в тому числі 51 – із постраждалими.

Згідно зі статистичними даними Волинського обласного наркологічного диспансеру, щорічно більше 8 тисяч осіб звертаються в заклад для проходження обов’язкового наркологічного профілактичного огляду, серед них близько половини водії транспортних засобів. За 10 місяців 2015 року оглянуто 7731 особа, серед яких 48,5% – водії. Протягом поточного періоду 2015 року працівниками ДАІ у заклад було доставлено на медичний огляд у зв’язку з підозрою на стан сп’яніння 877 осіб, серед яких встановлено 354 факти сп’яніння.

Цього року Міністерство охорони здоров’я організовує проведення Тижня безпеки дорожнього руху з 9 по 15 листопада. За цей час на Волині планують провести низку тематичних конференцій та круглих столів з учнівською та студентською молоддю Волині, організувати акції здачі крові для лікування постраждалих у ДТП та навчання з надання першої медичної допомоги при ДТП, провести наради з керівниками підприємств, які здійснюють пасажирські перевезення.

Крім того, управління освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації ініціювало наступні заходи:

щоденні чергування педагогів, батьків перед заняттями та після занять поблизу переходів через вулиці з пожвавленим рухом транспорту; проведення серед учнівської молоді занять з вивчення правил дорожнього руху та основних причин ДТП з участю спеціалістів обласної ради Всеукраїнської спілки автомобілістів, викладачів шкіл по підготовці водіїв, працівників ДАІ; організація масових заходів, присвячених безпеці дітей на дорозі та наданню першої долікарської допомоги під час дорожньо-транспортної пригоди.

Крім того, кожна третя неділя листопада (цього року це буде 15 листопада) Генеральною асамблеєю ООН оголошена Всесвітнім днем пам'яті жертв ДТП. Цього дня заплановані поминальні молебні у всіх православних та католицьких церквах Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Листопада 2015 17:37
Весьма неплохо, Только каждый сотый житель Волыни погиб на дорогах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus