USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині влада «не бачить та не чує» фермерів

29 Січня 2015 18:14
Директора підприємства, який планує вирощувати страусів, «не бачить та не чує» Любомльська районна влада.

Про це йшлося під час розширеної наради керівників агроформувань та фермерських господарств області 29 грудня.

Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, у валовій продукції лідерами сільськогосподарського виробництва є Володимир-Волинський, Луцький та Горохівський райони, передусім, завдяки великотоварному виробництву. Він зауважив, що сьогодні кожна сільська територія потребує створення системи розвитку підприємницьких структур, включаючи фермерські господарства. Шацький, Старовижівський, Любомльський та Любешівський, з його слів, - райони, де ще «необхідно працювати».



За обсягом виробництва овочів лідирують Луцький, Камінь-Каширський, Рожищенський та Ратнівський райони. Саме в цих районах стратегічним напрямом є розвиток підприємств з переробки овочевої продукції. У Ратнівському, Любешівському, Камінь-Каширському та Маневицькому районах, що лідирують з виробництва картоплі, доцільно планувати будівництво міні-переробки картоплі, виготовлення ніпівфабрикатів, фасування.

Зі слів Юрія Горбенка, сьогодні головне завдання – знайти ініціативних волинян, а не заїжджих інвесторів, підтримати їх та допомогти. Як приклад він назвав ПП «Транс-Атлас», керівник якого записався на прийом до голови облдержадміністрації. Підприємство планує займатися сільськогосподарським виробництвом, зокрема вирощуванням лохини та розведенням страусів у Любомльському районі. Директор підприємства вже вклав мільйон гривень, закупивши страусів. Керівник підприємства шукає землю та, на жаль, досі його «не бачить та не чує» районна влада. Як зазначив Юрій Горбенко, це – інформація для роздумів для всіх представників влади.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 29 Січня 2015 18:21
уся увага до шахтарей прикута
Хлоп Показати IP 29 Січня 2015 18:23
А скiльки за страусиний мiльйон пан фермер хоче отримати землi? Може треба дiзнатися? Мiльйон- це зараз позашляховик 3-5 рiчноi давнини...
ЛЮСТРАТОР Показати IP 29 Січня 2015 19:51
У ВЛАДИ НЕМАЄ КОШТІВ,ГОЛА БОСА . ЗАСР*НЦІ ,УСЕ ВКРАЛИ ПОПЕРЕДНИКИ.
Бут-Гусаїм до ЛЮСТРАТОР Показати IP 29 Січня 2015 22:22
Які нах попередники? Вони уже самі до себе попередники!!!
Агро Показати IP 29 Січня 2015 23:06
Бот, що ти морозиш? Що ти зробив для України ? Ти ніхто і звати тебе поки що ніяк.
Бут-Гусаїм до Агро Показати IP 30 Січня 2015 07:37
Можна подумати що ти далеко втік в такому випадку від мене - йдеш за моєю спиною!
Луцьк- Боту полішуку Показати IP 30 Січня 2015 09:01
Я вже давно іду попереду . В мене ріст 192 см. і ноги довгі на відміну від тебе, а ще дві вищі освіти і успішний бізнес.***
Бут-Гусаїм до Луцьк- Боту полішуку Показати IP 30 Січня 2015 16:42
Спішу поінформувати людину, яка двічі намагалася порозумнішати - вища освіта розуму не дає, а чванство - "удєл" невдах. Гарного тобі настрою.
38 до Бут-Гусаїм Показати IP 17 Лютого 2015 12:34
100%! :))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus