USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Окремим підприємствам відмовили у користуванні надрами Волині

10 Березня 2016 13:46
Не підтримувати питання про погодження видобутку газу, бурштину та торфу для низки підприємств на території області вирішили депутати Волиньради.

Про це йшлося під час позачергової третьої сесії Волинської обласної ради 10 березня.

Депутати розглянули питання про погодження надання надр у користування ПАТ «Укргазвидобування» (видобуток природного газу), ТзОВ «Т.П.П.» та ТОВ «Перша Волинська старательська артіль» (видобуток бурштину), ТОВ «Терра Еколенд С» та ТОВ «Волинські торфи».

Як повідомив депутат Василь Столяр, пропозицією комісії з питань екології було відмовити цим підприємствам у наданні надр в користування. Щодо «Укргазвидобування», він зауважив, що підприємство не зареєстроване в області, тож Волинь не отримуватиме надходжень від сплати податків.

Своєю чергою, перший заступник голови облради Олександр Пирожик зазначив, що варто висловити незгоду з постановою Кабміну, що фактично знищує місцеве самоврядування. Так, якщо облрада не ухвалює рішення щодо надання надр у користування, вважається, що видача дозволу погоджена Держгеонадрами. Таким чином, нині доводиться скликати позачергові сесії облради після отримання подань на надання надр у користування. Він пропонував звернутися до кабміну щодо необхідності змін до законодавства у сфері користування надрами.

Василь Столяр зауважив, що під час сесії розглянуть звернення, у якому йдеться про узгодження питання з місцевими радами та погодження облрадою користування надрами місцевого значення.

Водночас, депутат Борис Бабійчук пропонував підтримати питання щодо надання нар у користування «Укргазвидобуванню», оскільки це підприємство є державним, на відміну від інших.

У підсумку, депутати не погодили надання надр у користування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus