USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Офіційно: електронне декларування запустять з 1 вересня

31 Серпня 2016 23:10
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) України на своєму засіданні у середу, 31 серпня, вирішило повноцінно запустити систему електронного декларування доходів з 1 вересня.

Про це повідомляється на сторінці відомства у Фейсбуці, - інформує Deutsche Welle.

"З 00:00 1 вересня 2016 року НАЗК приймає в постійну (промислову) експлуатацію інформаційно-телекомунікаційну систему "Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - зазначено у повідомленні.

Реєстр, який дозволив би відстежувати доходи чиновників та карати за їх приховування, стартував 15 серпня, проте у тестовому режимі через відсутність атестата комплексної системи захисту інформації. Це розкритикувало, серед інших, представництво ЄС в Україні. 23 серпня НАЗК призупинило доступ до системи е-декларування.

Від моменту запуску чиновники, які обіймають високі й особливо важливі державні посади, протягом 60 днів, до 1 листопада, мають подати електронні декларації. Раніше у середу Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) видала необхідний сертифікат щодо комплексної системи захисту інформації (КСЗІ).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus