USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Пам’ятку національного значення у Луцьку заливають бетоном

9 Листопада 2015 18:16
Поки краєзнавці чекають відповідей з держструктур, у пам’ятці національного значення тривають ремонтні роботи без жодних дозволів.

Так, сьогодні, 9 листопада депутат міської ради Павло Данильчук опублікував фото, як ремонтники заливають бетон в приміщенні монастиря бернардинів (пам’ятка національного значення, яка перебуває під охороною держави).

Зараз біля стели Небесної сотні та загиблих на сході техніка заливає бетон до монастиря, що є національною пам'яткою. Де межа цинізму?

Posted by Pavlo Danylchuk on 9 листопада 2015 р.


Нагадаємо, майже місяць тому, 16 жовтня, під час засідання постійній комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму стало відомо, що в монастирі бернардинів розпочинаються ремонтні роботи і без жодних дозволів облаштовується чергове кафе.

Примітно, що у міській раді знають про самовільну реконструкцію пам’ятки, але кажуть, що нічого зробити не можуть.

«Ми в курсі. Я так розумію, що там відбуваються ремонтні роботи з відновлення гідроізоляції. А також облаштовується нове кафе. Уже друге. Дозволів жодних немає», – сказав головний художник міста Ярослав Матвіїв.

Згідно з планом детальної забудови Театрального майдану, в приміщенні монастиря розташована бібліотека для юнацтва. Але насправді бібліотека займає там невелику частину приміщень. Нині в келіях – чимало магазинів, офісів та кафе, в яких замінювали і вікна, і двері.

Зауважимо, місяць тому члени комісії домовилися направити листи до управління культури ОДА і Міністерства культури з проханням надати копії погоджень всіх договорів щодо оренди приміщень пам’ятки, та інформацію, чи контролюються всі роботи: ремонтні, реставраційні, і чи є на це дозволи.

Натомість сьогодні ремонтники активно ремонтують монастирські келії, заливаючи бетон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
123 Показати IP 9 Листопада 2015 18:36
не має слів!!!!!!!!!!!!!!!!
піноккіо Показати IP 9 Листопада 2015 19:07
А в буратіно і в карабас не пробували залити бетон?
Анонім до піноккіо Показати IP 9 Листопада 2015 22:01
й у гаражі по дворах також
Перехожий Показати IP 9 Листопада 2015 19:52
Паша, Зінкевичу пред'являй! Чи не кошерно?
Християнин до Перехожий Показати IP 9 Листопада 2015 20:54
Що Паша Либідь що Міша Зінкевич - одним "православним миром" мазані!
124 Показати IP 9 Листопада 2015 19:55
поіменно: хто ці вандали...
Перехожий до 124 Показати IP 9 Листопада 2015 20:41
Перший і останній - т.з. "митрополит" Михаїл (Зінкевич) УПЦ КП!
Православный! до 124 Показати IP 9 Листопада 2015 20:52
Головний вандал Михаїл Зінкевич (митрополит УПЦ КП), який розпочав свою нищівну діяльність ще 10 років тому, зі спалення старої семінарії...
постійний читач Показати IP 9 Листопада 2015 21:11
Державна памятка, Монастир бернардинів відданий облдержадміністрацією, свого часу, єпархії УПЦ КП в оренду за 1 гривню, а використовується для комерційних потреб! Чому за багаторазові порушення умов оренди держава ще не забрала цей обєкт в "горе священнослужителів"?!
Православный! до постійний читач Показати IP 9 Листопада 2015 21:14
Потому! ... що всі православні батюшки є добрими агітаторами для кандидатів кожної влади, і + ще й діляться відкатами (пожертвами) ...
Християнин до постійний читач Показати IP 9 Листопада 2015 21:16
Так, що чиновники, що священники УПЦ КП + УПЦ МП - одна мафія!
Кріс до Християнин Показати IP 10 Листопада 2015 10:29
Самой страшной угрозой для любого государства является возникновение тоталитарного теократического государства, где власть чиновников поддерживается церковью, а церковь - властью чиновников. Государство должно быть светским. Государственные чиновники, а так же люди, избранные на государственные должности в ходе демократических выборов, не имеют права привлекать служителей какого бы то ни было культа для участия в официальных мероприятиях. Действующие религиозные организации и принадлежащие им здания, не должны находиться на территории государственных учреждений и субсидироваться государством. Любой государственный чиновник в процессе исполнения служебных обязанностей должен одинаково безразлично относиться ко всем религиозным конфессиям, вне зависимости от исповедуемых им лично убеждений. Мы призываем не поддерживать кандидатов на выборные должности любого уровня, открыто декларирующих свою религиозную принадлежность и эксплуатирующих религиозные настроения людей в своих предвыборных программах. Поддерживайте кандидатов, не верящих в бога - они не будут тратить Ваши деньги в интересах своей религии. Экспертиза по вопросам религиозных организаций должна производиться только независимыми экспертами, не имеющих личной религиозной заинтересованности, т.е. экспертами, не состоящими в религиозных организациях .
віруючий до Кріс Показати IP 10 Листопада 2015 11:59
Ось так брехлива віра породжує такий же атеїзм бо пора врешті перейти до справжньої релігії котра грунтується на так званих "апокрифах" відкинувши той канонічний мотлох на віки
Кріс до віруючий Показати IP 10 Листопада 2015 14:07
Правильно - именно Аллах и есть истинный бог
Перехожий до постійний читач Показати IP 9 Листопада 2015 21:44
Між іншим, Свято-Троїцький собор було в 1992-му році рейдерські захоплено в УПЦ прихильниками т.з. "Київського патріархату", а суд прийняв рішення про право користування саме на користь УПЦ, тому тут ще питання, за які заслуги Собор було передано міською владою баригам з УПЦ КП.
Лучанин до Перехожий Показати IP 10 Листопада 2015 00:19
Абсолютна правда, і кров там пролилася тоді. Саме з тої причини я туди а ні ногою! Але зараз це модно.
Просто лучанин Показати IP 9 Листопада 2015 21:32
Романюк кришує,то що ж боятись...
Шурик Показати IP 9 Листопада 2015 22:07
А як на мене просто зміцнюють підлогу новим слоем з арматурою...і нічого не нищать.
йован до Шурик Показати IP 9 Листопада 2015 22:28
Хоч один розібрався і при цьому романюка не згадав
Лучанин до Шурик Показати IP 10 Листопада 2015 00:22
Так, якби це не пам'ятка. Взагалі то такі речі відновлюють з максимальним наближенням до оригіналу.
Правда Показати IP 9 Листопада 2015 23:09
То, що в міській раді знають, але нічого зробити не можуть - то пургу гонят !Відповідальність несуть: відділ охорони культурної спадщинни міськради, управління культури разом з управлінням майном ОДА, орендар в особі його преосвященства владики Михаїла, інспекція держархбудконтролю, суборендар і міська прокуратура. На жаль, вибори і корупція стоять вище Законів України і Закону Божого. Але вибори закінчаться, а фігуранти залишаться один на один із Законом. От тільки, що з корупцією ? ...Одна надія на громаду !
777 Показати IP 9 Листопада 2015 23:17
АЗ ВОЗДАМ
колян Показати IP 10 Листопада 2015 16:42
три роки це робили. а тепер кореспондент побачив..
Прихожанин Показати IP 11 Листопада 2015 15:28
Все мучився, голову сушив, бо не знав відповіді на запитання: Чи є в рясі кишені ? Виявляється - Є !
тома Показати IP 29 Листопада 2015 18:11
Там кришуе один депутат двох своїх братів -орендарів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus