USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підприємці у Луцьку просять скасувати рішення міськради

23 Квітня 2014 16:15
Декілька десятків підприємців прийшли на засідання земельної комісії Луцькради з проханням скасувати рішення про припинення договору оренди землі із облспоживспілкою.

Підприємці, які працюють на Завокзальному ринку, передали звернення до депутатів Луцької міської ради під час засідання постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру, що відбулося 23 квітня.

Представники Ради підприємців Завокзального ринку просять скасувати рішення міської ради від 26.02.2014 року «Про припинення договору оренди землі з усіма змінами та доповненнями до нього укладеного між Луцькою міською радою та Волинською ОССТ шляхом його розірвання». Колективне звернення підписали 689 підприємців Завокзального ринку, чиї торгові точки розташовані на земельній ділянці, право користування якою пропонується припинити рішенням міської ради. У зверненні вказується на грубе порушення інтересів підприємців, оскільки ті здійснили широкомасштабну роботу по приведенні території ринку до вимог державних будівельних норм та здійснили благоустрій території. Виконання рішення міської ради, на їхню думку, може призвести до втрати торговельних місць на ринку у зв’язку із незаконністю розміщення тимчасових конструкцій, в яких здійснюється торгівля.

Зі слів депутата Євгенія Ткачука, наразі підприємці уклали з облспоживспілкою 710 договорів до 2031 року. Всього підприємницькою діяльністю на Завокзальному ринку займаються 1285 підприємців, багато хто з них має по декілька торговельних місць.

Він нагадав, що рішення скасували, тому що облспоживспілка з певних причин не продовжувала договір оренди до 2031 року. Наразі, завдяки тиску депутатів та підприємців, облспоживспілка пішла назустріч підприємцям, продовжує договори оренди до 2031 року та відізвала позов до суду. До того ж, упродовж перших 5 років дії договорів, встановлюється фіксована ставка 60 гривень за оренду метра квадратного.

Втім, декілька підприємців досі не можуть знайти спільну мову з облспоживспілкою. Так, під час сесії міськради, що відбулася 26 лютого, підприємець Алла Сівак повідомила, що консенсусу з облспоживспілкою підприємцям досягти не вдалося. Під час засідання комісії представники Ради підприємців Завокзального ринку запевнили депутатів, що її точку зору підтримують лише декілька підприємців.

Депутат Андрій Козюра зазначив, що потрібно скликати тимчасову контрольну комісію, яка розглянула б документи та запропонувала вихід із ситуації. Він наголосив, що потрібно вислухати думку усіх підприємців та врахувати їхні інтереси.

У підсумку, члени комісії не змогли ухвалити одностайного рішення щодо звернення підприємців. Питання розглядатимуть під час сесії міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
іовенко Показати IP 23 Квітня 2014 16:42
брала безпосередню участь в кідку на "ювілейному" ..так само через міфічне "братство"...маючи 5-6 кв м в аренді в приміщенні ринку (за які напевно і не платиться) вона напутсвує страхами всіх решту підприємців які реально щось там мають..якіх 700 людей?було того разу під міськрадою з півтори сотні разом з контролерами ринку та особисто голярами всіх мастей..ми платимо по 60 грн. за м.кв. -місто з них має 2грн70 коп.платим за послугу підмітання -все решту по тройних тарифах плюс час від часу гроші просто так на різного роду пакращення..місто втрачає 3-4 міліона гр...в місяць.великий гаспадарник горгут спочатку не видавав договори аренди(хоч мав на 22 роки на умовах зазначених в міск.рад.) а зараз видає на 5. підприємець як в освенцемі має лише номер.площа місця,йрого розташування ,арендна плата може бути зміненна довільно за бажанням горгутів.горгута тянуть в міськраді сроманюк ,женя,яручикі та ще там пару.катерина ващук та клімчук вже зайняті своїми проблемами..але ідею таких крепких екс комсомольських важаків гаспадарників ще дальше розкручують їх холопи на місцях..3-4 мільйона гривень в місяць чистими-послуга підмітання..проффесіанали
це той до іовенко Показати IP 23 Квітня 2014 16:47
женя що гламурно взяв за тисячу гривень участочок в парку біля сапалаївки,там ще 9 жень а місто втратило 1 га паркової зони..це той женя що рішає питання по постановці вагончиків лінників в любому місці луцька а ми купляєм за тисячі дол ті квадрати а потім платим за них як за кв. в офісних приміщеннях і ще мало?а ви жені в десяткі раз менше при дармовій ділянці під металоконстукції..не за дох.. розумні?
бреше Показати IP 23 Квітня 2014 16:58
депутата Євгенія Ткачука, наразі підприємці уклали з облспоживспілкою 710 договорів до 2031 року. Всього підприємницькою діяльністю на Завокзальному ринку займаються 1285 підприємців, багато хто з них має по декілька торговельних місць.
почитай тепер до бреше Показати IP 22 Лютого 2016 23:06
що ти там "уклав" до 2031 року. То вітаємо з новим подорожчанням вже за рік, а перегляд мав бути в 2018 році. тепер плати, прибічник горгутівщини.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 23 Квітня 2014 18:36
доїли підприємців, доять і доїти будуть, поки не викуплять у міста землю і не будуть реальними власниками.
я Показати IP 23 Квітня 2014 21:06
правильно, ходили контролеры и прибичныки горгута, а то что он сейчас добренький, так через год опять будет повышать аренду и урезать контейнера, удивляюсь. как это город не ртдал такой заработок горгуту, идиоты...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus