USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Правила участі у тендерах «Прозоро» хочуть змінити

13 Лютого 2017 09:43
Учасників електронних торгів хочуть зобов’язати вносити заставу, аби не дати фірмам безпідставно відмовлятися від закупівель, якщо ті стали переможцями.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради голови облдержадміністрації Володимира Гунчика 13-го лютого.

Він повідомив, що в Івано-Франківську відбулася зустріч президента та голів облдержадміністрацій.

«Є фірми, які збивають проведення тендеру, потім відмовляються від підписання договорів і розпочинається новий тендер. Тому президент дав доручення провести аналіз і вдосконалення систему електронних торгів «Прозоро» для унеможливлення участі псевдофірм. Вже надійшла пропозиція, аби учасники вносили заставу, яка буде гарантувати реальність цієї фірм, якщо ж буде необґрунтована відмова учасника тендеру, то застава не повертається», - доповів голова Волинської ОДА.

Окрім того, дав доручення підвідомчим структурам теж напрацювати пропозиції щодо вдосконалення Системи публічних електронних закупівель ProZorro.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Кир Показати IP 13 Лютого 2017 11:04
Центр тендерных процедур - возращаеться ))) Малый бизнес убить хотят в корень. Сколько будет теперь стоить гарантия? ))) Вся коррупция возвращаться на круги своя. Проще и разумней было бы сделать черные списки участников с повышение для них платы за участие в процедуре по экспоненте - но так прокладка денег не срубит и так мелкий бизнес от торгов не отсечешь..
Учасник Показати IP 13 Лютого 2017 11:19
За участь у тендері заплати (1900грн.), так щей заставу на 3 місяці дай (10000 - 200000грн). Такий прихований спосіб усунути конкурентів, бо такі кошти знайдуть 2 добре відомі усім фірми в області. Ганьба а не Держава! Все що останнім часом приймається урядом, президентом, радою - ошуканство бідного народу. Коли вже насмокчуться...
VIktor Показати IP 13 Лютого 2017 14:29
Окремими репліками в сторону державних посадовців нічого громадянам України не змінить на кращу сторону. Потрібні дієві кроки щодо зміни ситуації в нашій Україні!
лучанин Показати IP 13 Лютого 2017 15:17
Ідея з гарантією не нова, і має право на життя, але потрібно розуміти механізми її внесення та повернення, розмір. Вже існують фірми, які надають послугу з надання банківських гарантій, але ті гарантії ну ДУУУУУУУУЖЕ ДОРОГІ!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus