USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Прокуратура перевірить правомірність використання зброї Лапіним і Вальчуком

16 Липня 2016 16:29
Новий прокурор розпочав свою роботу на Волині з того, що взяв під особистий контроль перевірку правомірністі використання вогнепальної зброї народним депутатом Ігорем Лапіним та його заступником Віктором Вальчуком.

Про це прокурор Максим Киричук повідомив журналістам в присутності Генерального прокурора України Юрія Луценка, сьогодні 16 липня, під час брифінгу в прокуратурі з нагоди його призначення.

Журналісти волинських ЗМІ запитали Юрія Луценка чи відкрила прокуратура перевірку правомірності використання зброї народним депутатом України Ігорем Лапіним, в спальному районі Луцька проти, ймовірно неозброєних, грабіжників.

Нагадаємо, 9 червня в Луцьку народний депутат Ігор Лапін відкрив стрілянину по грабіжниках, які намагались вкрасти у нього сумку, пояснюючи це тим, що він оборонявся. Натомість, зловмисники стверджували, що взагалі не мали при собі зброї, а сам Лапін на прес-конференції зізнався, що випустив у крадіїв усю обійму набоїв і про це не шкодує.

На що Генпрокурор відповів, що має вивчити справу, уточнити, яка саме зброя використовувалася, обставини, за яких виникла стрілянина.

«Якщо не було законних підстав для самооборони, то він безумовно має відповідати перед законом, як і будь-який громадянин», – заявив Луценко.

Після чого дав розпорядження прокурору Волині Максиму Киричуку до середи, 20 липня, підготувати довідку з цього питання, а також з цією довідкою ознайомити засоби масової інформації.

Таке ж розпорядження Генпрокурор дав по усному інформаційному запиту журналістів Інформаційного агентства Волинські новини стосовно справи заступника Ігоря Лапіна члена атестаційної комісії Віктора Вальчука.

Як повідомлялось раніше, 5 березня Віктор Вальчук перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, відкрив стрілянину з вогнепальної зброї по перехожих на Київському майдані. Проте правоохоронні органи не поспішають давати оцінку діям заступника нардепа, оскільки розслідування по цій справі досі «висить у повітрі».

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: СПРАВУ ЧЛЕНА АТЕСТАЦІЙНОЇ КОМІСІЇ, ЯКИЙ ВЛАШТУВАВ У ЛУЦЬКУ СТРІЛЯНИНУ РОЗСЛІДУЮТЬ І ДОСІ

Прокурор Максим Киричук побіцяв вивчити справи та запевнив журналістів, що надасть відповідь на інформаційний запит в середу, 20 липня, згідно озвученого розпорядження Генерального прокурора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
до лапіна Показати IP 16 Липня 2016 17:00
а до бурштину причетність його не будуть перевіряти
User Показати IP 16 Липня 2016 17:30
А хоч і доведуть неправомірність Лапіна, і що тоді? Депутатську недоторканість же не будуть із нього знімати через таку "дрібницю". Максимум штраф може якийсь присудять, і пальчиком насварять.
БЕРЕЗА Показати IP 16 Липня 2016 19:41
Той москаль Лапін нагадив,де тільки побував- роті,батальйоні,Волині,Луцьку,Ковелі,Верховній Раді...
Палиця Показати IP 16 Липня 2016 20:59
В народних депутатів нема заступників :))) Ця посада називається помічник
грузинам волю Показати IP 16 Липня 2016 21:39
а лапину тюрягу за мародерство
правда Показати IP 16 Липня 2016 23:03
Зброя Лапіним була застосована неправомірно, тому що там ніякого розбою не було,була звичайна крадіжка яка переросла в грабіж. Шпига дав команду порушити провадження по розбою щоб прикрити задницю Лапіну. По даній ситуації повинен відповідати Шпига на пару з Лапіни. Шкода слідчих, яких ці падлюки підставили.
Я Показати IP 17 Липня 2016 09:57
А чого до цього часу ще не провели провірки? Чекали вказівки зверху?
проханнячко Показати IP 17 Липня 2016 12:33
Нічого той прокурор не дослідить, голосують в ВР разом Лапін з Луценківською фракцією і трибуну Лапін в формі захищає і тому має право на Волині робити що захоче невже не зрозуміло, і стріляти де і коли йому заманеться, а ще цікаво звідкілля взялися нападники грузини і хтось взагалі їх бачив, я в нашому дворі ніколи не бачила грузинів і навколо теж, а у 8-40 раптом звідкись з"явилися саме грузини і депутат відразу впізнав що це саме грузини, а може це грузинофобія і почав стріляти в вузькому провулку між будинками коли люди йшли на роботу, а може це просто біла гарячка, або манія переслідування? Слізно просимо виселіть його з нашого двору пане прокурор, дайте йому палац десь за містом в природоохоронній зоні палац і хай там по горобцям стріляє, а ми хочемо ще пожити без таких захисників.
чому Показати IP 17 Липня 2016 12:57
А до Луценка прокуратура така "правомірна і чесна" чим займалася??? Лише, коли Луценко приїхав поч. говорити хоч щось на цю тематику. Прокурори "працюють аж гай шумить", тому що в змові на 100% з Лапіном!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus